Damlaget: Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-0

Manchester Uniteds damlag är fortsatt obesegrade i Women’s Super League. Idag tog vi en säker 3-0-seger mot Brighton & Hove Albion. Alessia Russo gjorde 2-0-målet efter en soloräd i sin första match från start. Ella Toone och Jane Ross blev också målskyttar i en match där segersiffrorna kunde ha blivit mycket större.

Klasskillnaden mellan lagen var tydlig och över 90 minuter var United det klart bättre laget. Mitt i andra halvlek var det emellertid fortfarande bara 1-0, så ineffektiviteten kunde ha blivit kostsam. Brighton hade en bra period i slutet av första halvlek och kom då oroväckande enkelt till målchanser.

United fick en tidig ledning på straff. Detta sedan Russo knuffats in i målet efter inlägg från Toone. Straffen tog Toone hand om och hon placerade säkert bollen i nät.

Russo snodde sedan åt sig bollen på mittplan, efter bra jobb från Kirsty Hanson. Anfallaren blir fri och gör jobbet för 2-0.

På tilläggstid fastställer Ross slutresultatet till 3-0, på inlägg från debuterande Tobin Heath.

Sammantaget var United det mycket bättre laget. Segersiffrorna kunde med bra effektivitet ha blivit minst det dubbla. Jag vill framhålla Jackie Groenen som Uniteds bästa spelare. Målskyttarna Russo och Toone också mycket bra. Framför allt imponerar Russo i sitt intensiva presspel.

United introducerade tre debutanter i andra halvlek, då Lucy Staniforth, Heath och Christen Press blev inbytta. Press borde ha blivit målskytt i debuten men drog bollen i stolpen.

Annars noterar vi att det är ett skadedrabbat United. Ona Batlle, Lauren James, Katie Zelem (covid), Lotta Ökvist, Jess Sigsworth, Ivana Fuso och Martha Harris var alla indisponibla idag.

Nästa uppgift för United är hemmamatch mot Liverpool i FA Women’s League Cup på onsdag, på den horribla avsparkstiden 15.00. Den matchen visas på MUTV.

Avslutningsvis kör vi en kavalkad med missade chanser.

Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-0 (1-0)