Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Diogo Dalot klar för AC Milan

Embed from Getty Images

De fortsätter att trilla in, nyheterna om utlånade spelare. På söndagseftermiddagen meddelade AC Milan att man knutit till sig Diogo Dalot på ett säsongslångt lån. 

Att Diogo Dalot inte skulle spela fotboll i Manchester United säsongen 2020/21 har känts som mer eller mindre givet den sista tiden. Dels har Ole Gunnar Solskjaer placerat den portugisiske ytterbacken i frysboxen hela hösten (med undantag för cupmötet med Brighton) och dels har ryktena om en flytt till Italien intensifierats allt mer. På söndagseftermiddagen, timmarna innan avspark mot Tottenham, meddelade så AC Milan att man knutit till sig Dalot på ett säsongslångt låneavtal. Manchester United var ute med samma nyhet minuterna efteråt. 

Dalot blir därmed den nionde spelaren som går på lån denna höst och den andra att gå till en klubb i Serie A. I förrgår blev Andreas Pereira, som bekant, klar för Lazio. Uppgifter från bland annat Fabrizio Romano gjorde gällande att Manchester United inledningsvis var mest intresserade av att sälja Dalot. Nu blev det ett säsongslångt lån utan utköpsklausul (ingen sådan nämns vare sig från United eller Milan), vilket väl ändå får sägas vara den bästa lösningen för alla parter. United har bevisligen ingen användning av Dalot som behöver speltid.

Vi önskar Diogo Dalot lycka till!