Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Tottenham Hotspur (Så oerhört viktigt)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Tottenham Hotspur. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta. Vi följer också damernas match mot Brighton som startar 13.00.


Senast uppdaterad: 2020/10/04 20:12

Manchester United – Tottenham Hotspur 1-6 (1-4)

Premier League, omgång 4 • 2020-10-04. 17.30 • Old Trafford, Manchester • domare: Anthony Taylor

 

1-0 (2) Bruno Fernandes (straff)

1-1 (4) Ndombele

1-2 (7) Son

r/k (28) Anthony Martial

1-3 (31) Kane

1-4 (37) Son

1-5 (51) Aurier

1-6 (79) Kane (straff)

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw; Matic (McTominay 46), Pogba; Greenwood (Van de Beek 67), Fernandes (Fred 46), Rashford; Martial

Avbytare: Henderson, Lindelöf, Mata, Lingard

Tottenham Hotspur

Lloris; Aurier, Dier, Sanchez, Reguilon; Höjbjerg, Sissoko, Ndombele (Dele 69); Lamela (Lucas 46), Kane, Son (Davies 73)

Avbytare: Hart, Doherty, Alderweireld, Winks

Updated: 2020/10/04 19:22
 • 0
 • Share


2020/10/04 20:12
Tack för idag

Vi stänger den här bloggen för idag. Snackisarna är ute, spelarbetyg är på väg, och följ vår sillyblogg under kvällen.

 • 0
 • Share


2020/10/04 20:08
Ole till Sky

Ole har pratat med Sky Sports också, och han är inte det minsta nöjd med något. Gällande utvisningen är han kritisk mot Martial, men inte heller nådig mot Lamela.

”Han måste ha en operation, pojken, i halsen. Det är en dålig reaktion från Anthony, ingen ursäkt, för matchen är inte förlorad där och då. Vi var i matchen då. Om det var en av mina spelare hade jag låtit honom veta att han levde (engelska: ”I’d absolutely hang him up to dry”) för man faller inte så. Om Anthony hade fallit hade det kunnat gå åt andra hållet, men han borde inte reagerat så.”

I övrigt är orden ”det är inte i närheten av bra nog” något han upprepade.


 • 0
 • Share


2020/10/04 19:59
Gary inte nöjd

Gary Neville är inte det minsta nöjd med dagens insats.


 • 0
 • Share

Matchen är över. 6-1 till Tottenham. Världen är mörk.

 • 0
 • Share

Kane på straff. 79 spelat.

 • 7
 • Share


2020/10/04 18:57
Van de Beek in

Kom igen nu Donny, lös detta bara! Ersätter Greenwood efter 67 minuter.

 • 0
 • Share

Aurier.

 • 0
 • Share


2020/10/04 18:34
Lamela utbytt

Mourinho väljer att ta ut Lamela i halvtid.

 • 0
 • Share


2020/10/04 18:34
Andra halvlek

Dubbelbyte i halvtid. Fred och McTominay in, Matic och Fernandes ut. Med andra ord har Ole gett upp att kunna vända den här matchen.

 • 0
 • Share


2020/10/04 18:18
Halvtid

4-1 till Tottenham i halvtid.

 • 0
 • Share

Son.

 • 0
 • Share


2020/10/04 18:05
Det får inte gå till så här

Jag tycker Ole Gunnar Solskjaer borde se till att få se situationen, och ta United av banan. Om man inte kan lita på att domaren gör någon form av rimlig bedömning kan man inte heller garantera säkerheten för sina spelare, och då skall man inte spela. Vad Lamela gör är grövre, ofantligt mycket grövre, än vad Martial gör. Ändå tittar inte Taylor på situationen i kameran. Det får inte gå till så här.

 • 0
 • Share

Tottenham gjorde också 3-1 precis efter domarskandalen.

 • 0
 • Share


2020/10/04 18:01
Komplett domarskandal

Vi har en komplett domarskandal på Old Trafford. Eric Lamela armbågar Anthony Martial i ansiktet, Martial väljer att inte filma utan står kvar, och klappar Lamela litegrann på hakan. Argentinaren lägger sig och gråter, och domare Taylor faller för det och visar ut Martial. Att VAR inte ingriper är en fullständig skandal. Så här får det inte gå till.

 • 5
 • Share


2020/10/04 17:58
Och nu rött

Och nu åkte nån i United ut…

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:58
Nära 3-1

Först Son, sen Aurier, sen Sanchez, sen Ndombele (tror jag det var). Spurs öser in chanser att göra 3-1, Uniteds försvar är inte på banan.

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:43
Två minuters lycka

Det var vad vi fick, sen ville Harry Maguire visa att han är på plan, genom att vara komplett usel vid kvitteringsmålet. Det andra, ja där måste Eric Bailly vara mer vaken när Kane slår en snabb frispark. Lindelöfs aktier stärks på bänken, och det är inte bra.

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:37
2-1 Spurs

Sjunde minuten.

 • 0
 • Share

Fjärde minuten.

 • 0
 • Share

Bruno Fernandes gör som han brukar; mål på straff. 1-0 till United efter en minut och 37 sekunder!

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:31
Straff direkt

30 sekunder in i matchen och United har straff när Martial går ner.

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:29
Nu kör vi

Som vanligt noll respekt från kommentatorerna för Englands bästa introlåt, men nu är spelarna i alla fall ute på planen. Alldeles strax avspark, kom igen nu United!

 • 0
 • Share


2020/10/04 17:08
Ett taktiskt val

Solskjaer om varför Bailly startar:

”Det finns en taktisk anledning för det också. Eric har spelat riktigt bra i de två matcherna, så på det sättet förtjänar han det. Han och Victor spelade riktigt bra mot Brighton i tisdags, det var slantsingling mellan dem idag.”


 • 0
 • Share


2020/10/04 16:50
Bänken

United har ju numera faktiskt viss konkurrens (om än fortfarande för liten), så det är intressant att titta på bänken. Dessa sju sitter alltså där:

Henderson, Lindelöf, McTominay, Fred, Mata, Lingard och Van de Beek.

Henderson och Lindelöf är ju inga konstigheter (även om det är notervärt att det bara är en försvarare på bänken), Fred och McTominay brukar vara där också så det skippar vi snabbt. Men det är bland de offensivare alternativen det är lite intressant. Mata, Lingard och Van de Beek idag alltså. Jag har inga problem med det, men hur ser Solskjaer på Daniel James och hans chanser att faktiskt få någon speltid i år? När till och med Jesse Lingard alltså går före.

Och Odion Ighalo tycker nog inte det är så kul att vara Unitedspelare längre, särskilt inte som Edinson Cavani alltså verkar vara på väg in i truppen. Det är väl osannolikt att Ighalos kontrakt bryts i förtid eftersom det är mindre än fyra månader kvar på det, men United skall nog vara väldigt skadedrabbat för att Ighalo skall få speciellt mycket mer speltid i klubben.

 • 0
 • Share


2020/10/04 16:44
Tankar om elvan

Se där, det blev alltså Eric Bailly istället för Victor Lindelöf. Om jag får vara cynisk så… tjae, så länge han lyckas hålla sig skadefri i alla fall. Men från start oavsett, i övrigt samma elva som vi förväntade oss, alltså denna:

De Gea

AWB – Bailly – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Bruno – Rashford

Martial

Och ja, jag beskriv i ett tidigare inlägg hur jag hade föredragit elvan att se ut, så jag är hyfsat nöjd ändå. Jag vill verkligen att Henderson skall få ta över snart, inte för att jag ogillar De Gea utan för att jag gillar Henderson så oerhört mycket. Men hans tid kommer, det är jag säker på. Efter landslagsuppehållet är det också dags för Van de Beek att få börja starta kan jag tycka.

 • 0
 • Share


2020/10/04 16:31
Och Spurs

Bortalaget, med José Mourinho på tränarbänken, har valt den här startelvan:

Bild

 • 0
 • Share


2020/10/04 16:30
Dagens elva

Ole Gunnar Solskjaer har lämnat in den elva som skall göra det för Manchester United idag. Så här startar vi:

 • 0
 • Share


2020/10/04 16:17
Dalot utlånad

Både United och Milan har precis bekräftat att Diogo Dalot lånas ut till italienarna för ett år. Vi kommer med längre en artikel om det alldeles strax.

 • 0
 • Share


2020/10/04 16:01
Spekulationer om elvan

Hur bör United starta, och hur kommer United starta? Den första frågan finns det många svar på, beroende på vem du frågar, och den andra frågan är nog hyfsat enkel att svara på – om än att det finns några frågetecken.

Vi börjar med vad jag tror.

Att De Gea skulle petas idag ser jag som osannolikt, så han bör stå. Backlinjen ska inte vara supersvår att ta fram heller. Wan-Bissaka har visserligen inte imponerat i år, men det har inte Fosu-Mensah heller så det bör bli engelsmannen, och han lär få Victor Lindelöf och Harry Maguire innanför sig. Bailly skulle kunna få gå in på Lindelöfs bekostnad, men jag tvivlar. Luke Shaw spelar till vänster.

Nemanja Matic och Paul Pogba kommer bilda innermittfältspar med Bruno Fernandes framför dem. Donny van de Beek går verkligen att argumentera för, och det skulle vara istället för Pogba i så fall, men jag ser inte att det skall hända idag.

Framåt skulle allt annat än Greenwood, Martial och Rashford förvåna. Jag hade en tanke på att Van de Beek skulle kunna få spela istället för Greenwood, och alltså utgå från höger, då han visat sig vara riktigt duktig. Men nej, inte när det väl kommer till kritan.

Så, denna elva tror jag det blir alltså:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Bruno – Rashford

Martial

Personligen hade jag spelat med Henderson i mål, Bailly för Lindelöf och jag hade satt fram Greenwood längst fram och låtit Van de Beek utgå från höger, med Martial på bänken. Detta för att fransmannen varit skamligt dålig i början av säsongen. Men jag tror som sagt inte detta kommer hända.

Om knappt 30 minuter vet vi.

 • 0
 • Share


2020/10/04 15:38
Bortamatchen…

…från förra säsongen var den första matchen som spelades efter coronauppehållet, på midsommarafton ni minns. Oavgjort 1-1 slutade den.

 • 0
 • Share


2020/10/04 15:32
Sist det begav sig

Senast Tottenham kom på besök var i december förra året, och det var Mourinhos första besök på Old Trafford sedan han fick sparken. United var i dålig form inför matchen, med 3-3 mot Sheffield United, 1-2 mot Astana och 2-2 mot Aston Villa som de tre senaste matcherna.

Gazzaniga i Spursmålet ville dock hjälpa United och släppte in Rashfords skott vid första stolpen efter bara sex minuter. Samme Rashford kunde sedan gjort både sitt andra och tredje mål i den första halvleken, men det ville sig inte riktig för honom, då bland annat ribban jävlades med honom.

Istället tilläts Deli Alli kvittera då han enkelt höll undan Fred, och Ashley Young stod för en av säsongens sämsta defensiva aktioner, och 1-1 stod sig halvleken ut.

Bara ett par minuter in i andra halvlek gick Rashford ner i straffområdet, och han satte själv straffen till 2-1, vilket stod sig matchen ut.

Se höjdpunkter från matchen här.

 • 0
 • Share

Ni har väl läst vår införrapport från igår? Om inte så hittar ni den här. Vi har också dragit ut en taktisk analys inför matchen, signerad Sebastian Nemorin. Den hittar ni här.

 • 0
 • Share

Damerna visar hur man gör, då de besegrar Brighton med 3-0. Sista målet från inbytte Jane Ross, framspelad av Tobin Heath. Christen Press gjorde (precis som Heath) sin United-debut, och borde blivit målskytt, men hennes skott från fritt läge tog i stolpens insida.

Nu skiftar vi fokus till herrarnas match.

 • 0
 • Share


2020/10/04 14:41
2.-0 och 0-3

United har dominerat andra halvlek ocskå Alessia Russo har gjort 2-0 för United. Från Leicester hämtar vi också att West Ham leder med 3-0 mot hemmalaget, och min spaning att de skulle vinna idag blev alltså helt fel. Positivt som jag ser det.

 • 0
 • Share


2020/10/04 13:57
Tidiga lagnyheter

För herrlaget och dess tidiga lagnyheter finns det inte speciellt många. Solskjaer har sagt att Maguire skall vara redo för spel, så honom kommer vi få se i elvan. Diogo Dalot är i Milano för att skriva på för Milan, så han kommer vi inte få se heller, Chris Smalling ska ni inte förvänta er då han vill till Roma.

På skadelistan skall Tuanzebe och Jones fortfarande inte vara friska, men de övriga skall finnas tillgängliga.

 • 0
 • Share


2020/10/04 13:54
Halvtid

Efter sju minuters stopptid är den första halvleken mellan United och Brighton slut, och vi har 1-0 i halvtid. Unied var bättre först 35-40, men på slutet har Brighton tagit över.

 • 0
 • Share


2020/10/04 13:26
25 spelat

För damerna, och vi fick ett tidigt straffmål av Ella Toone som gav United ledningen. United är det klart bättre laget, och vi väntar bara på 2-0.

 • 0
 • Share


2020/10/04 12:40
Damerna strax

Om knappt 20 minuter inleder alltså damlaget den här Manchester United-dagen med att ta emot Brighton på hemmplan.

Lite korta förutsättningar och startelvan hittar ni i vår artikel om det här.

 • 0
 • Share


2020/10/04 12:24
Så oerhört viktigt

Tredje omgången, och vi har redan en nyckelmatch på halsen. Ja, så drastiskt vill jag faktiskt uttrycka mig. Vid förlust har vi en seger och två förluster på tre omgångar, och kommer då se Liverpool, Everton och Leicester långt långt därborta i toppen med de fyra segrar de har (ja, Liverpool och Leicester vinner så klart idag).

Med vinst idag är vi ”bara” sex poäng efter med en match mindre spelad. Vi skulle också gå in i landslagsuppehållet före såväl City som dagens motståndare Spurs, och tre poäng efter Arsenal som har en match mer spelad (om de slår Sheffield United idag, vilket vi räknar med).

Så därför är dagens match så oerhört viktig. Det är så oerhört viktigt att avsluta inför uppehållet med en bra känsla, och så kommer vi förstärkta med Edinson Cavani och förmodligen Alex Telles när lagen återsamlas. Inte för att det är tillräckligt för att utmana om någon ligatitel, men det är några fall framåt.

 • 0
 • Share