Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Landslagskollen: En extra match för ökad skaderisk

Så har vi kommit till säsongens andra landslagsuppehåll. Eftersom vi har ett extra tätt matchschema den här säsongen så tycker de som bestämmer att vi ska klämma in in extra landskamp. För spelarnas välbefinnande är självklart ingen prioriterad fråga.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag, men en stor del av truppen får stanna hemma för träning.

A-landslag

Vi har den här gången 14 spelare som är uttagna till sina respektive a-landslag.

Brasilien (Telles)

Alex Telles har chansen att addera till sin enda landskamp när det sydamerikanska VM-kvalet inleds. Givet att det har blivit en enda landskamp hittills skulle det ändå förvåna om han får speltid. Brasilien möter Bolivia hemma och Peru borta. Erfarenheten berättar att de krånglar sig till VM hur det än går i de inledande matcherna.

Embed from Getty Images

Elfenbenskusten (Bailly)

Eric Bailly ska spela två träningsmatcher för Elfenbenskusten, båda på europeisk mark.

England (Maguire, Rashford, Henderson)

Harry Maguire är benådad men Mason Greenwood är fortfarande placerad i Gareth Southgates skamvrå. En träningsmatch mot Wales följs av matcher mot Belgien och Danmark i Nations League. Belgarna behöver nog besegras om England ska gå till slutspelet som ingen borde bry sig om.

Maguire får sällskap av Marcus Rashford och Dean Henderson. Den här gången måste Henderson få landslagsdebutera. Om så inte sker är den enda rimliga förklaringen att Jordan Pickford den Usle har något på Gareth Southgate.

Embed from Getty Images

Fast egentligen borde Unitedspelarna förstås nobba landslaget till följd av den horribla behandlingen av Greenwood. 

Frankrike (Martial, Pogba)

Frankrike träningsspelar mot Ukraina som uppladdning inför Nations League mot Portugal och Kroatien. Frankrike och Portugal slåss om gruppsegern, med sex poäng var efter två omgångar.

Didier Deschamps tog förstås ut Anthony Martial och Paul Pogba.

Nederländerna (Van de Beek)

Donny van de Beek har en träningsmatch mot Mexiko och sedan Nations League mot Bosnien-Hercegovina och Italien. Nederländarna måste nog vinna i Italien om det ska bli slutspel.

Portugal (Fernandes)

Bruno Fernandes träningsspelar mot Spanien och har sedan Nations League-spel mot Frankrike och Sverige att se fram emot. Matchen mot Frankrike är nyckeln.

Skottland (McTominay)

Scott McTominay ska spela EM-kval mot Israel. Det är riktigt på riktigt. Skottarna har hemmaplansfördelen i semifinalen, som avgörs i ett möte. Vid seger väntar Norge eller Serbien på bortaplan i november om en plats i EM 2020.

Embed from Getty Images

Förutom EM-kvalsemifinalen väntar också Nations League mot Slovakien och Tjeckien. I rent chockerande nyheter toppar skottarna gruppen efter två omgångar.

Spanien (De Gea)

David de Gea ska vakta det spanska målet i en träningsmatch mot Portugal samt Nations League-matcher mot Schweiz och Ukraina. Spanien toppar gruppen och får gälla som favoriter efter 1-1 mot Tyskland på bortaplan.

Sverige (Lindelöf)

Sverige träningsspelar mot Ryssland innan ödesmatchen mot Kroatien följer i Nations League. Sverige och Kroatien utgör slagpåsarna i gruppen och matcherna mot Kroatien (den andra i november) avgör vilka som blir nedflyttade. Efter Kroatien blir det en förlust mot Portugal på bortaplan.

I en intervju med SVT lovar Janne Andersson att Victor Lindelöf ska få vila mot Ryssland. Om det nu inte är så att Lindelöf är petad i landslaget. I så fall får han spela mot Ryssland och vila mot Kroatien.

Wales (James, Levitt)

Wales möter England på bortaplan i en träningsmatch och sedan väntar Irland och Bulgarien i Nations League. Efter att ha inlett Nations League med två raka vinster har Wales chansen att nästan säkra gruppsegern.

Uttagna Manchester United-spelare är Daniel James, icke såld eller utlånad till Leeds, och Dylan Levitt, utlånad till Charlton Athletic.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Edinson Cavani var klubblös när landslagstruppen togs ut och lämnades utanför.

Facundo Pellistri är inte uttagen.

Phil Jones är skadad.

Juan Mata är inte uttagen.

Mason Greenwood straffas fortfarande för dumheterna under det senaste landslagsuppehållet. Bra för United. Förhoppningsvis nobbar han Gareth Southgate den Dumme nästa gång han blir kallad.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard är inte uttagen.

Marcos Rojo är inte uttagen.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Fred är inte uttagen.

Sergio Romero är inte uttagen.

Luke Shaw är inte uttagen.

Tim Fosu-Mensah är inte uttagen.

Odion Ighalo har slutat i landslaget.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Nemanja Matic har slutat i landslaget.

Axel Tuanzebe är skadad.

Joel Pereira är inte uttagen.

Tahith Chong fick ingen plats i U21-landslaget den här gången. Oklart om det beror på samma covidrestriktioner som stoppade honom vid senaste uppehållet.

Amad Diallo är inte uttagen.

Ungdomslandslag

Som alltid kommer ungdomslandslagssektionen med en disclaimer. Fotbollsförbunden är i vanliga fall dåliga på att informera. Under corona har de närmast gett upp. Minst elva Unitedspelare är hur som helst uttagna.

England U21 (Williams)

Brandon Williams blev uppkallad till U21-landslaget efter återbud. Får han spela blir det debut. Som vanligt har England inga problem i kvalet. Trots att lagen bakom har spelat fler matcher har engelsmännen skaffat sig ett sexpoängsförsprång.

Andorra på bortaplan är en given seger och en hemmamatch mot Turkiet ska också betyda tre säkra poäng. Lyckas det är EM-platsen säkrad. Ja, räknar jag rätt räcker det faktiskt med fyra poäng för en garanterad EM-plats inför de två avslutande matcherna i november.

England U20 (Garner)

James Garner, för tillfället i Watford, är uttagen till det engelska U20-landslag som ska träningsspela mot Wales. Eller om det är U19-landslaget. Åtminstone ska Wales U19 spela mot Englands U19 enligt Wales. Garner är hur som helst U20-spelare, så om det är en U19-match fuskar England.

England U19 (Mengi)

Men enligt England ska Englands U19 spela mot Skottland två gånger. Teden Mengi är förstås med i truppen.

England U18 (Hugill)

Joe Hugill blev uppkallad till det engelska U18-landslaget. Bara träningsläger dock.

Frankrike U19 (Emeran)

Noam Emeran är uttagen till det franska U19-landslag som ska spela två matcher mot Tyskland.

Nordirland U21 (Galbraith)

Ethan Galbraith är uttagen till Nordirlands U21-landslag. Det skulle inte förvåna om han dyker upp i en a-landslagstrupp också, det brukar kunna bli så. För U21 är det hur som helst EM-kval mot Finland och Ukraina. Oavsett hur det går är EM-spel uteslutet för Nordirland.

Positivt hur som helst att Galbraith är uttagen. Han har inte spelat för Uniteds U23 de senaste matcherna på grund av skada men torde alltså vara skadefri nu.

Polen U19 (Bejger)

Lukasz Bejger är uttagen till det polska U19-landslag som ska spela två matcher mot Danmark.

Portugal U21 (Dalot)

Diogo Dalot är uttagen till Portugals U21-landslag. EM-kval väntar mot Norge och Gibraltar. För Portugal är det bara vinster som gäller och det borde det kunna bli.

Wales U19 (Hughes)

Iestyn Hughes ska spela för det walesiska U19-landslaget mot Englands U19. Enligt Wales. Enligt England är det en U20-match. Hughes är hur som helst en U19-spelare enligt Uefas åldersräkning (han är U18 i England). Men han kan förstås spela med äldre spelare. Det brukar de walesiska Unitedspelarna göra, även om de inte är jättebra.

Wales U17 (Hampson, Popov)

Wales U17 har träningsläger. Där finns plats för Uniteds U16-spelare Chris Popov och Owen Hampson. Framför allt Popov är en spelare som vi har stora förhoppningar på.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Will Fish är inte uttagen.

Ethan Laird är skadad.

Dillon Hoogewerf var inte uttagen i någon provisorisk trupp, men de innehöll bara inhemska spelare. Nederländerna ställde sedan in allt för ungdomslandslagen under U21.

Hannibal ingen samling.

Aliou Traoré ingen samling.

Willy Kambwala ingen samling.

Harvey Neville har meriter från Irlands U19. De verkar inte ha någon samling denna gång, åtminstone ingen samling som det irländska förbundet behagar informera om.

Charlie McCann har meriter från Irlands U18. Är nu U19-spelare. De verkar inte ha någon samling denna gång, åtminstone ingen samling som det irländska förbundet behagar informera om.

Luca Ercolani Har meriter från Italiens U20. Är nu U21-spelare men har ännu inte fått chansen på den nivån.

Dermot Mee har meriter meriter från Nordirlands U19. De verkar inte ha någon samling nu.

Hansen-Aaroen har meriter från Norges U16. Är nu U17-spelare. Ingen samling.

Martin Svidersky har meriter från Slovakiens U19. Bara inhemska spelare togs ut den här gången.

Arnau Puigmal har meriter från Spaniens U19. Är skadad och jag har inte hittat någon information om samling för något yngre spanskt lag.

Anthony Elanga är inte uttagen, vilket sannolikt förklaras av att Sverige bara tog spelare från nordiska klubbar. Borde kanske ha varit med i U21-landslaget.

Johan Guadagno är inte uttagen, men Sverige tog som sagt bara ut spelare från nordiska klubbar.

Matej Kovar har meriter från Tjeckiens U20. Ingen samling nu vad det verkar och han har ännu inte fått chansen i U21.

Ondrej Mastny har meriter från Tjeckiens U18. Är nu U19-spelare. Ingen samling.

Charlie Savage har meriter från Wales U17 men har nu blivit U18-spelare. Wales förefaller inte ha något U18-landslag.

Damlandslag

Damlandslagen samlas inte samtidigt som herrlandslagen. Här följer därför en rapport från septembermatcherna.

England Dam (McManus, Russo, Toone, M Turner)

Unitedkvartetten Abbie McManus, Alessia Russo, Ella Toone och Mille Turner var med på det engelska landslagets samling i september. Toone utmärkte sig med mål och assist i internmatcher.

England EM-kvalar inte då de är värdland.

Nederländerna Dam (Groenen)

Jackie Groenen spelade hela matchen när Nederländernas damlandslag vann med 1-0 i Ryssland i EM-kvalet. EM-platsen är självklar.

Spanien Dam (Batlle)

Ona Batlle satt på bänken när Spanien krossade Moldavien. Det blir mest troligt EM-slutspel för Spanien.

Sverige Dam U23 (Ökvist)

Lotta Ökvist var på träningsläger med Sveriges U23.

Wales Dam (Jones, Ladd, Williams)

Wales förlorade, som väntat, mot Norge. Bör ändå klara andraplatsen i gruppen men de ser ut att få sikta på playoff. Hayley Ladd spelade hela matchen, Carrie Jones var oanvänd avbytare och Chloe Williams lämnades utanför matchtruppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de spelare som relativt nyligen har varit med i landslag men av någon anledning inte är det den här gången. Här noteras att rapporteringen kring ungdomslandslagen på damsidan ofta är bristfällig.

Mary Earps blev inte uttagen till den engelska samlingen.

Kirsty Hanson, Jane Ross och Kirsty Smith brukar vara med i det skotska landslaget. Ingen samling den här gången.

Tobin Heath och Christen Press är vanligen givna i USA. Ingen samling den här gången.

Lucy Staniforth var skadad och därför inte aktuell för England. Hade sannolikt varit med annars.

Katie Zelem togs ut till den engelska samlingen men tvingades lämna återbud på grund av covid.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 7 oktober:

 • 15.00: Andorra U21 – England U21 (EM-kval) [Williams]
 • 20.45: Nederländerna – Mexiko (träningsmatch) [Van de Beek]
 • 20.45: Portugal – Spanien (träningsmatch) [Fernandes mot De Gea]
 • 21.10: Frankrike – Ukraina (träningsmatch) [Martial, Pogba]

Torsdag 8 oktober:

 • 15.00: Polen U19 – Danmark U19 (träningsmatch) [Bejger]
 • 18.15: Ryssland – Sverige (träningsmatch) [Lindelöf]
 • 20.45: Belgien – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Bailly]
 • 20.45: Skottland – Israel (EM-kval) [McTominay]
 • 21.00: England – Wales (träningsmatch) [Maguire, Rashford, Henderson mot James, Levitt]
 • Tyskland U19 – Frankrike U19 (träningsmatch) [Emeran]
 • England U19 – Skottland U19 (träningsmatch) [Mengi]

Fredag 9 oktober:

 • 19.00: Nordirland U21 – Finland U21 (EM-kval) [Galbraith]
 • 20.30: Portugal U21 – Norge U21 (EM-kval) [Dalot]

Lördag 10 oktober:

 • 02.30: Brasilien – Bolivia (VM-kval) [Telles]
 • 20.45: Spanien – Schweiz (Nations League) [De Gea]

Söndag 11 oktober:

 • 15.00: Irland – Wales (Nations League) [James, Levitt]
 • 18.00: England – Belgien (Nations League) [Maguire, Rashford, Henderson]
 • 18.00: Bosnien-Hercegovina – Nederländerna (Nations League) [Van de Beek]
 • 18.00: Kroatien – Sverige (Nations League) [Lindelöf]
 • 20.45: Frankrike – Portugal (Nations League) [Martial, Pogba mot Fernandes]
 • 20.45: Skottland – Slovakien (Nations League) [McTominay]
 • England U19 – Skottland U19 (träningsmatch) [Mengi]

Måndag 12 oktober:

 • 13.00: Polen U19 – Danmark U19 (träningsmatch) [Bejger]
 • Tyskland U19 – Frankrike U19 (träningsmatch) [Emeran]

Tisdag 13 oktober:

 • 13.00: England U20 – Wales U19 (träningsmatch) [Garner mot Hughes]
 • 16.45: Japan – Elfenbenskusten (träningsmatch, Spelas i Utrecht, Nederländerna.) [Bailly]
 • 19.00: Gibraltar U21 – Portugal U21 (EM-kval) [Dalot]
 • 19.00: Nordirland U21 – Ukraina U21 (EM-kval) [Galbraith]
 • 20.30: England U21 – Turkiet U21 (EM-kval) [Williams]
 • 20.45: Ukraina – Spanien (Nations League) [De Gea]

Onsdag 14 oktober:

 • 02.00: Peru – Brasilien (VM-kval) [Telles]
 • 20.45: England – Danmark (Nations League) [Maguire, Rashford, Henderson]
 • 20.45: Kroatien – Frankrike (Nations League) [Martial, Pogba]
 • 20.45: Italien – Nederländerna (Nations League) [Van de Beek]
 • 20.45: Portugal – Sverige (Nations League) [Fernandes mot Lindelöf]
 • 20.45: Skottland – Tjeckien (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Bulgarien – Wales (Nations League) [James, Levitt]