Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Facundo Pellistri klar för Manchester United

Trodde ni att Manchester United var klara bara för att klockan passerat midnatt? Då trodde ni fel, ty nyss presenterade man den 18-årige uruguyanen Facundo Pellistri som det fjärde nyförvärvet denna Deadline day.

Om du inte vet vem Facundo Pellistri är så är du helt klart förlåten. Han är blott 18 år gammal, har 30 ligamatcher med sitt Penarol i Uruguay på CV:t och de starka ryktena om honom har kommit sent. Det är dock en spelare som United haft på radarn ett tag, här på Muss nämnde vi honom första gången i juli 2020, då Andy Mitten hade skrivit om honom i The Athletic.

Då pratades det om att Diego Forlan var en viktig detalj i den potentiella övergången, då han som Penarols tränare såg Pellistris talang och också gillade hur Solskjaer utvecklar spelare. Forlan fick dock sparken 1 september, så huruvida han faktiskt varit involverad när värvningen nu kom till skall vi låta vara osagt.

Pellistri ansluter direkt, och kontraktet är skrivet på fem år, med option på ytterligare ett.

Pellistris kommentar till Uniteds officiella hemsida.

Att komma till en klubb med Manchester Uniteds historia är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har lärt mig mycket i Penarol och vill tacka dem för allt de har gjort för mig. Att ha mangerns förtroende är en fantastisk känsla och jag vet att arbetet med honom kommer att vara perfekt för min utveckling.

Jag kommer in i en grupp full av bra spelare som jag kommer att lära mig av varje dag. Alla vet att Manchester United är en klubb som ger unga spelare en möjlighet och jag är redo att arbeta hårt varje dag för att tjäna dessa chanser och bevisa mig själv i England.

Solskjaers kommentar om Pellistri.

Våra scouter har följt Facundo under lång tid och vi tror att han kommer att vara en riktig talang på lång sikt. Vi förstår det kommer ta tid för honom att anpassa sig till det engelska spelet, men han kan påverka med sin snabbhet och förmåga att slå sin motståndare.

Facundo har den perfekta plattformen för att utvecklas i Manchester United och han har alla tekniska kvaliteter och rätt mentalitet som krävs för att bli en toppspelare här. Vi ser alla fram emot att samarbeta med honom för att uppfylla sin potential under de kommande åren.

Faktaruta

Namn: Facundo Pellistri
Status:
Klar för Manchester United
Kontrakt: 5+1 år
Övergångssumma: 10 miljoner euro
Född: Den 20 december 2001 i Montevideo, Uruguay
Position: Högerytter
Längd: 176 cm
Tidigare klubbar: Penarol [URU] (2019-2020, 30/1); Manchester United (2020-)
Landslag: Uruguay (inga landskamper)