Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarnummer för Telles och Pellistri

Manchester United har presenterat spelarnummer för ytterligare två av nyförvärven, och trots att nummer 12, 19 och 20 fanns lediga blev det nummer 27 och nummer 28 för Alex Telles och Facundo Pellistri.

Ja nu har alltså de tre nyförvärven som ansluter direkt efter att ha blivit värvade på Deadline day blivit utrustade med tröjnummer. Edinson Cavanis nummer 7 skrev vi om här, och Alex Telles tar alltså nummer 27 och Facundo Pellistri nummer 28. Amad Diallo kommer så klart få ett nummer när han ansluter i januari, men inte före det.

Nummer 27

Nummer 27 har en historia i United, men det går väl att diskutera exakt hur ärorik den är. Först med numret sedan fasta nummer infördes 1992 var faktiskt en ung Gary Neville, som hade det ett par säsonger innan nummer 2 blev ledigt för honom.

Terry Cooke flimrade förbi med numret ett par säsonger efter det, innan Mikaël Silvestre nöp det 1999 och hade det fram till 2008. Efter honom togs det av Federico Macheda (dock hade han inte det i sin drömdebut, då fanns nummer 41 på hans rygg) när han under några år tappert försökte slå sig in i A-laget, och den senaste med numret är ingen annan än Marouane Fellaini. Belgaren hade nummer 31 sina första två säsonger i klubben, men bytte till 27 när Bastian Schweinsteiger ville göra sig till legendar på Uniteds mittfält med 31:an.

Alex Telles själv verkar vara föredra nummer 13. Han ska ha haft det i Gremio, i Galatasary bytte han till sig nummer 13 efter en säsong där han först haft 15, och även i Porto har han haft 13. Under sin säsong i Inter bar han nummer 12, vilket ju finns ledigt i United nu efter Chris Smallings farväl, men kanske ville United inte bara ge bort Smallings nummer direkt. Och ja, nummer 13 tar man ju inte från Lee Grant hur som helst, så då fick han vackert acceptera ett annat nummer.

Nummer 28

Facundo Pellistri går från nummer 10 i Penarol (som han nyss fått, han har tidigare haft 26, 17 och 15 i Uruguay) till nummer 28 i Manchester United.

Även nummer 28 i United satt från början på en legendar i klubben, nämligen David Beckham, innan han via ett par nummer sedan fick nummer 10 och slutligen nummer 7 i klubben.

I övrigt har Phil Neville spelat med numret, det har burits kortare perioder av Phil Mulryne, Danny Higginbotham, Michael Stewart, Mark Lynch och Gerard Piqué (jo, faktiskt) innan Darron Gibson blev den förste som faktiskt hade numret under en någotsånär lång period. Efter honom fick Alexander Büttner spela med 28, Anderson hade det under de få matcher han spelade efter sin låneperiod till Fiorentina, vilket följdes upp av att Morgan Schneiderlin hade numret i två år innan Angel Gomes hade det under sina få matcher förra säsongen.

Med den historien får det väl anses som en överdrift att numrets historia innebär någon extra press på Pellistris axlar. Om han gör den succé vi alla hoppas han skall göra så lär han till en framtida säsong belönas med ett lägre nummer, när ett passande blir ledigt.