Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: En rimlig match som var tvungen att gå till förlängning

De bisarra träningsmatcherna fortsätter, med lag som till stor del skickar ut de spelare som inte anses vara ordinarie. En match idag spelade dock roll, den Scott McTominay medverkade i.

Scott McTominay

Ja, vi börjar alltså med dagens enda match som faktiskt betydde något, nämligen EM-kvalmatchen mellan Skottland och Israel. Unitedmittfältaren Scott McTominay fick återigen spela mittback i en fembackslinje, och det gick förhållandevis bra – Skottland vann i alla fall till slut på straffar.

Matchen slutade 0-0, och när straffarna väl drog igång hamnade skottarna i ett tidigt överläge som de aldrig släppte, och Scott McTominay gjorde sitt mål när han satte Skottlands tredje straff i mål. 5-3 slutade straffläggningen.

I november skall skottarna möta Serbien (som idag slog ut Lasse Lagerbäcks Norge efter förlängning) för att avgöra vilket lag som faktiskt går till EM. Vi tänker oss att McTominay tack vare vinsten grämer sig lite mindre åt att han inte kunde styra den här nicken bättre vid ställningen 0-0.

Maguire, Rashford och Henderson mot James och Levitt

Hela fem Unitedspelare hade alltså chansen att medverka i den här matchen, och från start fick vi se… noll av dem. Och tjae, inhoppen blev marginellt roligare, då Dylan Levitt var ende Unitedspelare att bytas in, när han kom in i halvtid. Han hann dra på sig en varning, och matchen slutade 3-0 till England.

Eric Bailly

Eric Bailly spelade från start när Elfenbenskusten spelade oavgjort i träningsmatchen borta mot Belgien. Bailly byttes ut efter 7o minuters spel, när Elfenbenskusten låg under, enligt Sky Sports liverapportering på grund av skada. Hur allvarlig skadan är vet vi inte i nuläget utan får återkomma om när besked kommer.

Victor Lindelöf

Sverige besegrade Ryssland med 2-1 på bortaplan i en av världshistoriens mest meningslösa träningsmatcher. Victor Lindelöf spelade inte.

Covid i U19

Tre unga Unitedspelare kunde fått speltid i sina U19-landslag, men coronasmittan gjorde sig påmind och drog drastiskt ner på spelmöjligheterna

Lukasz Bejger

Vi börjar med den som faktiskt fick spela, nämligen Lukasz Bejger som enligt rapporterna skall ha gjort 90 minuter för Polens U19-lag när de träningsspelade mot Danmarks dito. Danskarna vann matchen bekvämt med 3-1, efter att ha haft 3-0 i paus.

Teden Mengi

Som vi rapporterade om i vårt nyhetssvep spelade Englands och Skottlands U19 match idag, men den blev bara 45 minuter lång. Det visade sig sedan att någon inblandad (enligt The Guardian var det Skottlands tränare) hade testats positivt för corona, varför matchen direkt avbröts. Detta innebär också att söndagens match lagen emellan ställs in.

Teden Mengi startade matchen, och vi räknar med att han spelade halvleken ut (Englands FA har inte varit särdeles generösa med information).

Noam Emeran

För juniorlagets fransman Noam Emeran blev det snäppet värre, där hann matchen inte ens dra igång innan den avbröts på grund av corona.

Morgondagen

En hel massa Unitedspelare är i nuläget iväg på landslagsuppdrag, exakt vilka spelare det är kan ni läsa om här. Imorgon är dock en lugn dag, då endast två av dem kan få speltid.

Fredag 9 oktober:

  • 19.00: Nordirland U21 – Finland U21 (EM-kval) [Galbraith]
  • 20.30: Portugal U21 – Norge U21 (EM-kval) [Dalot]