Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Edinson Cavani: Jag ringde till Ander och hörde mig för

För en vecka sedan blev det klart att Edinson Cavani ansluter till Manchester United efter sju säsonger i Frankrike och Paris Saint-Germain. Som brukligt när en ny spelare kommer till klubben har Uniteds medieteam satt sig ner och frågat om både det ena och det andra. Här går vi igenom ett urval av vad uruguayanen hade att säga om flytten till England.

Cavani sitter för tillfället själv i karantän på grund av inresan till England och således är intervjun gjord online, givetvis med huvudpersonen själv iförd en Unitedtröja.

Du är nu en Manchester United-spelare, hur känns det?

”Jag är glad över att ha kommit till den här klubben. Jag känner mig motiverad och redo och kan knappt vänta på att få komma igång och träna med mina lagkamrater. Men det viktigaste är att klubben har visat att de vill ha mig och att de tror på mig.” 

Du har varit i både Frankrike och Italien innan, hur känns det att komma till Premier League?

”Det här var min chans att komma till Premier League, som är en väldigt attraktiv liga och en av de bästa du kan spela i. Det är en ära för mig men det blir också en ny utmaning, vilket är spännande. Jag har haft turen att spela mot många engelska lag tidigare men nu är det min tur att få uppleva ligan och spela vecka ut och vecka in.”

Du går i Diego Forláns fotspår som uruguayansk anfallare i United, vad minns du av hans tid i United?

”Jag spelade med Diego under många år i landslaget men jag minns också när jag var yngre att han redan var i United. Det blir lite av ett sammanträffande att det nu är min tur att komma hit, dessutom med vetskapen att Diego har uttalat sig positivt och sagt bra saker om mig. Vi har delat många trevliga stunder tillsammans i landslaget.”

Embed from Getty Images

Ander Herrera (numer i PSG) sade att man inte kan säga nej till Manchester United. Hur gick snacket mellan er?

”Ja, jag pratade mycket med Ander liksom med andra lagkamrater i Paris. Eftersom det blev klart lite i sista minuten ringde jag Ander och hörde mig för. Jag har stor respekt för honom och efter det samtalet dröjde inte länge innan jag kom överens med United.

”Jag hade inte känt Ander särskilt länge men vi klickade bra och var nära vänner under tiden i Paris. Och vi är givetvis vänner fortfarande.” 

Hur mycket ser du fram emot att spela på Old Trafford?

”Jag kan inte vänta! Fotbollen i England representerar något särskilt, men jag tycker Manchester United gör det alldeles unikt med tanke på hur stora man är världen över. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva det själv; känslan av att dra på sig tröjan och bära den med stolthet ute på planen. Det kryper allt närmare hela tiden, så jag är spänd på att komma igång.” 

Många andra klubbar var intresserade av dina tjänster, varför föll valet på United?

”Vi hade många olika alternativ och under omständigheterna som råder var saker och ting lite komplicerade, inte bara i sportvärlden utan rent allmänt. Jag tilltalades av chansen att få komma till England, inte minst Manchester United. Det var en av anledningarna och det som motiverade mig.

”Jag har fortfarande en stor tävlingslustan och jobba hårt och göra mitt bästa. Det är bara hoppas att jag kan leva upp till förväntningarna och representera denna klubb, tillsammans med alla andra och hjälpa United tillbaka upp till toppen.” 

Du kommer bära nummer sju, som du hade både i Palermo och Napoli tidigare, varför är det numret speciellt för dig?

”Det är ett bra nummer och jag har även haft det i landslaget. Men ärligt talat tror jag mer det handlar om en ’sidan-av-planen-grej’. Det betyder mer för fans runtomkring än för mig själv. Så fort du är på planen har inte numret på ryggen någon påverkan. 

”När du dock får chansen att bära numret i United, med alla stora namn som haft det innan, som har varit riktiga legender, blir det såklart ett ansvar på mig att bära upp det. Men som jag sade, jag gillar utmaningar och hoppas kunna tjäna det väl och göra det rättvisa.” 

Best, Cantona, Beckham, Ronaldo, har haft den innan…

”Ja, det är ett stort ansvar, men spännande. Jag kommer jobba hårt och prestera mitt absolut bästa, så att jag kan lämna över numret precis som de spelarna du nämnde har lämnat det efter sig.” 

För den som vill grotta ner sig ännu mer och höra vad Cavani har att säga rekommenderar vi Uniteds hemsida, där det finns flera delar av intervjun.