Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare 2020/21

Manchester United v Southampton: Premier League 2
Vi presenterar här i kortformat majoriteten av Manchester Uniteds ungdomsspelare för säsongen 2020/21.

Spelarna som är ute på säsongslånga lån inkluderas inte i sammanställningen. Spelare med egen profilsida – Di’Shon Bernard, Ethan Laird, Ethan Galbraith, Arnau Puigmal, D’Mani Mellor – inkluderas inte heller. Utförligare information om säsongens nya spelare kommer efter hand under säsongen, håll utkik i ungdomskollen.

Målvakter

Nathan Bishop (U21)
Målvakt som värvades från Southend i januari 2020. Har meriter från Englands U20 men anslöt för att täcka upp för Lee Grant, som då var skadad. I United har han primärt tränat med a-laget men han har ännu inte varit involverad i någon matchtrupp. Spelade i EFL Trophy mot Salford, vilket per dags dato är hans enda match i Unitedtröja.

Jacob Carney (U20)
Målvakt som i United har fått sparsamt med speltid. Spenderade delar av förra säsongen på lån i Stocksbridge Park Steels. Signerade proffskontrakt i maj. Lär primärt fungera som backup i U23 den här säsongen och har näppeligen någon långsiktig framtid i United.

Ondřej Mastný (U19)
Matěj Kovář har skickats på lån men Ondřej Mastný borgar för att vi fortsatt har en tjeck i U23-målet. Var förstavalet i juniorlaget förra säsongen och är en talangfull målvakt som förra säsongen var given i den tjeckiska U18-truppen. Har inlett säsongen som förstaval i U23. Mastný har snabba reflexer och är bra med bollen vid fötterna. Talangfull som sagt, men troligen inte samma höjd som Kovář.

Paul Woolston (U21ET)
Signerade på fri transfer hösten 2018 och är i klubben för att agera backup i U23. När han spelar gör han det förtjänstfullt men han har varit skadedrabbad.

Johan Guadagno (U18)
Svensk målvakt som under debutsäsongen i juniorlaget inte fick spela en enda match. Debuterade mot Burnley i september men känslan är att han inte heller den här säsongen kommer få spela så värst mycket.

Dermot Mee (U18)
Redan förstaval i Nordirlands U19-landslag är Dermot Mee en dominant målvakt som kan göra stora räddningar. Gjorde några strömatcher under debutsäsongen. Räknar nog med att vara förstaval i juniorlaget den här säsongen men han utmanas av Radek Vítek.

Daniel Polakowski (U17)
Polsk målvakt som har varit i United sedan han var nio år gammal. Den tidiga indikationen är att han inte får någon speltid i juniorlaget den här säsongen.

Radek Vítek (U17)
Signerade i somras och fortsätter den tjeckiska målvaktstraditionen i ungdomslagen. Fick chansen i juniorlaget redan i säsongens första match, vilket indikerar att det här är en målvakt som United tror på. Imponerade med flera kvalificerade räddningar i debuten och har goda chanser att bli juniorlagets ordinarie målvakt redan som förstaårsjunior.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Försvarare

Łukasz Bejger (U19)
Polsk försvarare som spelar för U19-landslaget. Vill nog helst spela mittback men i United har han som regel fått spela högerback.

Reece Devine (U20)
Tog över som vänsterback i U23 när Brandon Williams blev uppflyttad till a-laget. Gjorde det så pass bra att Williams nästan inte saknades alls. Är modernt skolad: snabb, aggressiv och offensivt balanserad. Har varit skadad under säsongsinledningen.

Luca Ercolani (U21)
Italiensk mittback som missade hela förra säsongen på grund av en knäskada. Läser spelet bra och har en bra passningsfot. Lägstanivån är hög men han glänser sällan. Har meriter från U20-landslaget men har många försvarare framför sig i Uniteds U23.

Harvey Neville (U19)
Phil Nevilles son fick inte mycket speltid under sina år i U18. Signerade proffskontrakt i somras men det skulle förvåna om han får mer än sporadisk speltid.

Rhys Bennett (U17)
Signerade (från U16) i somras och har under säsongsinledningen varit given i juniorlagets mittförsvar. Stor och stark men samtidigt bra med bollen. Ett vapen på fasta situationer.

Owen Dodgson (U18)
Storväxt vänsterback som inte har fått mycket speltid och förmodligen inte kommer få det framöver heller.

Álvaro Fernández Carreras (U18)
Vänsterback som hämtades från Real Madrid som andraårsjunior. Är en smart och tekniskt skicklig spelare med god fysik, även om han inte är den snabbaste ytterbacken. Offensivt skolad med bra och kreativt passningsspel, bra inlägg och bra skott. Sköter samtidigt defensiven bättre än många moderna ytterbackar. Det skulle förvåna ifall han inte tar steget upp till U23 tämligen omgående.

William Fish (U18)
Andraårsjunioren tycks ha tagit steget upp till U23, där han i flera matcher varit lagkapten, på permanent basis. Är en smart och teknisk mittback som samtidigt behärskar försvarsspelets fysiska aspekter. Var ojämn under debutsäsongen i juniorlaget men verkar nu ha förbättrat lägstanivån markant. Han tar nu större ansvar och visar sina ledaregenskaper.

Calen Gallagher-Allison (U18)
Försvarare från Preston som bara fick spela en match under debutsäsongen i juniorlaget. Det verkar inte bli så värst mycket mer den här säsongen.

Björn Hardley (U18)
Nederländsk försvarare som hade en tuff debutsäsong i juniorlaget, då han ofta förpassades till kanten när han spelade. Har nu inlett som ordinarie mittback och har även burit kaptensbindeln då och då.

Iestyn Hughes (U18)
Walesisk ytterback med meriter från U19-landslaget. Fick, något överraskande, sparsamt med speltid som förstaårsjunior. Har nu inlett som ordinarie högerback.

Marc Jurado (U17)
Ytterback som signerade från Barcelona i september. Har ännu inte spelat någon tävlingsmatch men han gjorde mål i sin första träningsmatch.

Willy Kambwala (U17)
Storväxt (192 cm) mittback som har varit lagkapten för det franska U17-landslaget. Signerade på deadline day från Sochaux. Övergångssumman sägs kunna stiga till fyra miljoner euro, vilket är stora pengar för en så ung spelare.

Oliver Kilner (U17)
Försvarare från Stockport som signerade i somras. Har ännu inte fått visa upp sig.

Logan Pye (U17)
En vänsterback som signerade från Sunderland i somras. Har redan fått testa spel i U23 men får tuff konkurrens från Álvaro Fernández.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mittfältare

Max Haygarth (U19)
Offensiv mittfältare som har varit i klubben sedan väldigt unga år. Har tyvärr varit hårt skadedrabbad de senaste åren, varför han nästan inte fick någon speltid alls under sina två år i juniorlaget.

Mark Helm (U20)
Spelskicklig mittfältare med en utmärkt högerfot. Gör relativt många poäng. Inledde säsongen som anfallare i U23. Det är inte hans position men konkurrensen är mindre där än på mittfältet.

Charlie McCann (U19)
Irländsk ungdomslandslagsspelare. Gjorde det bra som defensiv mittfältare i juniorlaget förra säsongen, då han ofta bar kaptensbindeln. Har emellertid haft problem med tempot när han har spelat i U23.

Connor Stanley (U19)
Ytter som under sina två säsonger i juniorlaget aldrig lyckades knipa en ordinarie plats (20 matcher totalt men hälften som inhoppare). Får sannolikt en hel del speltid i U23 nu men förmodligen oftast som inhoppare.

Omari Forson (U17)
Offensiv mittfältare som redan som U16-spelare fick regelbunden speltid i juniorlaget (om än oftast som inhoppare). Han är en tekniskt skicklig spelare som har ett bra skott. Har anklagats för att vara självisk.

Hannibal (U18)
Fransk mittfältare (U18-landslagsman) som sannolikt (med enstaka undantag) redan har gjort sitt i juniorlaget. Värvades från Monaco för stora pengar och har en blick för spelet som är sällan skådad i den här åldern. Är en dynamisk mittfältare som är tekniskt skicklig. Besitter ett utmärkt passningsspel och jobbar även hårt i defensiven. Hans största problem är att han drar på sig alldeles för många varningar (misstajmade tacklingar, efterslängar, snack). Mycket intressant spelare!

Isak Hansen-Aarøen (U17)
Offensiv mittfältare från Norge som spelade seniorfotboll för Tromsø som 15-åring. Har i United använts både som åtta och som tia och han har redan fått en hel del speltid i U23. Ganska kortväxt besitter han god teknik och en bra passningsfot.

Zidane Iqbal (U18)
En klassisk tia – liten med fina fötter; kreativ och målfarlig – som jag alltid har blivit imponerad av när jag har sett honom spela. Lagledningen verkar emellertid inte alls vara lika imponerad och han har bara fått sporadisk speltid.

Charlie Savage (U18)
Robbie Savages fick nästan ingen speltid alls under sin debutsäsong i juniorlaget. Nu har han emellertid inlett som ordinarie på mittfältet.

Martin Šviderský (U18)
Slovakisk mittfältare som även kan spela vänsterback. Var knäskadad när han signerade sommaren 2019 men jobbade sig in efter hand. Nu varvar han mellan U18 och U23. Har den här säsongen burit kaptensbindeln när han spelat i juniorlaget.

Charlie Wellens (U18)
En poängspelare som oftast får spela på högerkanten, även om han nog skulle föredra en central roll. Har den här säsongen fått inleda i U23 men är ännu inte riktigt mogen för den nivån.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Anfallare

Anthony Elanga (U19)
Vår svenska anfallare spelar vanligen som vänsterytter och utsågs förra säsongen till bästa unga spelare i United. Får anses vara favorit att bli nästa ungdomsspelare att debutera i a-laget (fick faktiskt speltid i träningsmatchen mot Aston Villa). Terroriserar motståndarnas ytterback med sin snabbhet och är alltid favorit en mot en. En klassisk inverterad ytter som gärna viker in för avslut. Mycket intressant spelare!

Noam Emeran (U18)
Fransk U19-landslagsspelare som fick debutsäsongen i juniorlaget förstörd av skada. Är vänsterfotad men bekväm med högern också och han utgår oftast från vänsterkanten. En snabb dribbler som har ett bra skott.

Alejandro Garnacho (U17)
Signerade från Atlético Madrid i oktober. Behärskar alla offensiva positioner.

Dillon Hoogewerf (U18)
En ettrig anfallare som i spelstilen påminner en hel del om Carlos Tevez. Kan spela centralt och på kanten. Dillon Hoogewerf är en pålitlig målskytt som även fungerar som framspelare.

Joe Hugill (U17)
Hämtad från Sunderland i somras slog Joe Hugill till med två mål mot Blackburn när han debuterade i juniorlaget. Fick sedan chansen mot Blackburn även i U23 och gjorde två mål då också. Givet anfallsbristen i U23 har han en stor chans att etablera sig där redan den här säsongen. Är en stor och företagsam anfallare som trots sin storlek har god teknik och är rätt kvick.

Charlie McNeill (U17)
Tillbaka i United efter några år i Manchester city där han rapporteras ha gjort fler än 600 mål i olika ungdomslag. Signerade i oktober och har ännu inte debuterat i juniorlaget. Blev dock målskytt i sin första träningsmatch.

Mateo Mejia (U18)
Spansk anfallare som fick fjolårssäsongen spolierad av skador. Är gänglig men har ändå fin teknik där han gillar att liksom smeka fram passningar. Detta tar han även med sig framför mål, där han kan välja att vinkla in bollen istället för mer traditionella avslut.

Shola Shoretire (U17)
Ordinarie i U18 redan som U16-spelare har Shola Shoretire den här säsongen inlett i U23. En tekniker med mycket bra attityd. Fick förra säsongen inte riktigt utrymme att briljera offensivt men blev då istället något av en grovjobbare. United har accelererat hans utveckling och har uppenbarligen en stor tro på honom. Mycket intressant spelare!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Ålderslistningen visar primärt vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U22-U23: Tillgänglig för spel i Premier League 2 (målvakten och tre utespelare får vara överåriga).
  • U21ET: Får användas utan restriktioner i EFL Trophy men får inte registreras på B-listan i Premier League-truppen.
  • U21: Får registreras på B-listan i Premier League-truppen. Inte tillgänglig för juniorlagsspel. Säsongen 2020/21 gäller att U21-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 1999.
  • U20: Dessa spelare får användas som överåriga i Uefa Youth League (max fem U20-spelare i truppen, varav max tre får användas i en enskild match). Säsongen 2020/21 gäller att U20-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2001. Men…? Det är ju två års skillnad mot U21-spelarna? Ja. (Förklaring under listan.)
  • U19: Får spela i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för juniorlagsspel i England (undantaget i ligan där U19-målvakt tillåts). Säsongen 2020/21 gäller att U19-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2002 (för U19-målvakt i ligan är det den 1 september 2001 som gäller, men det tar vi ingen hänsyn till).
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa. Säsongen 2020/21 gäller att U18-spelare spelare ska vara födda tidigast den 1 september 2002.
  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong.
  • U16: Schoolboy. Spelar i juniorlaget som underårig. Att U16-spelare får chansen i juniorlaget redan under hösten är mycket ovanligt men inte unikt. Angel Gomes och Mason Greenwood är exempel på spelare som tidigt fick chansen i juniorlaget medan till exempel Marcus Rashford gjorde U18-debut först i december under hans U16-år.

Att notera är att barn i England som regel börjar skolan det år de i september är fyra år gamla. Således gäller även september som åldersangivelse för ungdomsfotbollen. I Uefas turneringar gäller dock kalenderår. Därför räknas till exempel Iestyn Hughes som U18-spelare i England men U19-spelare i Uefas turneringar. För att röra till det ytterligare använder Premier League kalenderår för att definiera U21-spelare medan EFL Trophy slår till med den 1 juli.

Att det skiljer två år mellan U21 och U20 beror på att vi använder Uefas definition av U20- och U19-spelare men Premier Leagues definition för övriga åldersgrupper (EFL:s definition för U21ET). Detta för anpassning till spelartillgänglighet i olika turneringar.

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.