Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Maguire såg rött och Van de Beek målade

Embed from Getty Images

Under landslagsuppehållets sista dag representerade en drös med United-spelare sina respektive landslag, och man gjorde det sannerligen med blandad framgång. Harry Maguire visades ut medan Donny van de Beek målade och Paul Pogba smekte fram femtiometerspassningar. 

Alex Telles (Brasilien)

Uniteds nyförvärv gjorde blott sin fjärde landskamp för Brasilien när Peru besegrades på bortaplan. Telles blev inbytt i den 69 minuten mot Renan Lodi. Då var ställningen 2-2 men med cirka 10 minuter kvar drog de gulklädda ifrån tack vare två mål av Neymar.

Dean Henderson, Marcus Rashford, och Harry Maguire (England)

England tog emot Danmark hemma på Wembley med både Marcus Rashford och Harry Maguire från start. Någon minnesvärd historia blev det dock inte. Särskilt inte för Maguire.

Mittbacken han inom loppet av en halvtimme dra på sig två gula kort och således visa ut sig själv. Det går faktiskt argumentera för att den andra ostskivan lika gärna hade kunnat haft en annan färg, då 27-åringen fullföljer sin tackling med sträckt ben.

Döm själva.

Värre skulle det bli för Englands del. Inte nog med utvisningen, kort därpå fick danskarna straff och Christian Eriksen gjorde inget misstag från elva meter. Det målet skulle också visa sig bli matchens enda.

Dean Henderson blev kvar på bänken.

Anthony Martial och Paul Pogba (Frankrike)

I samma grupp som Sverige och Portugal möttes även Frankrike och Kroatien. Hos Les Bleus fanns bara ett bidrag från United i startelvan, nämligen Anthony Martial. Han bildade anfallstrio med matchens förste målskytt, Antoine Griezmann, samt Kylian Mbappe. Den sistnämnde såg sedan till att fransmännen kunde vinna med 2-1 efter ha gjort mål med tio minuter kvar.

Martial byttes ut efter en dryg timmes spel och Pogba byttes in med kvarten kvar och var högst delaktig i det avgörande målet då han stod för en så kallad ”hockeyassist”.

Donny van de Beek (Nederländerna)

Van de Beek fanns med i Nederländernas startelva i mötet mot Italien under kvällen och 23-åringen skrev också in sig i målprotokollet. Italienarna tog ledningen med kvarten spelad men det skulle bara dröja tio minuter innan United-mittfältaren hade replikerat.

Van de Beek spelade hela matchen, där resultatet till slut skrevs till 1-1. Nederländerna befinner sig på tredje plats i sin grupp med både Italien och Polen framför sig.

https://twitter.com/s_mofficial/status/1316458020470218752

Bruno Fernandes mot Victor Lindelöf (Portugal mot Sverige)

Både Bruno Fernandes och Victor Lindelöf fanns med från start när Portugal och Sverige drabbades samman sin Nations League-grupp. Uniteds portugis hade ett finger med i 1-0-målet i mitten av första halvlek när han med fin precision spelade fram Diogo Jota, som i sin tur serverade en fristående Bernardo Silva som placerade in bollen i nät.

Portugal fortsatte att mala ner Sverige och vann till slut med 3-0. Någon rolig kväll blev det därmed inte heller för Uniteds andre mittback den här kvällen. Baklängesmålen till trots stod 26-åringen ändå för en okej insats där han egentligen inte kan lastas för något av målen. Möjligtvis borde firma Lindelöf/Jansson tillsammans agerat bättre på hemmalagets andra mål dock.

I Portugal plockades Fernandes av i 88 minuten och tog också med sig ett gult kort från matchen.

Scott McTominay (Skottland)

Skottland tog emot Tjeckien på hemmaplan och tog en tung 1-0-seger, som innebär att man toppar sin grupp på tio poäng. I Skottlands trebackslinje återfanns Scott McTominay, som enligt uppgifter på sociala medier ska ha stått för en stabil insats tillsammans med sina övriga mittbackskollegor.

Vad tror vi, bor det månne en framtida mittback i 23-åringen, trots allt?

Daniel James och Dylan Levitt (Wales)

Wales knep till sist tre pinnar när man bortaslog Bulgarien med 1-0. United-representanterna för kvällen var Daniel James, som startade ute till vänster men som blev utbytt efter knappa timmen. Dylan Levitt äntrade sedan planen med 20 minuter kvar.