Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newcastle United – Manchester United

Manchester United har efter en bedrövlig start av säsongen satt sig i en jobbig sits. För att trenden ska vända och för att orkanvindarna ska bli till små stormbyar kommer det både krävas en seger och ett bättre spel mot Newcastle än vad United tidigare under säsongen har visat upp. 

Manchester United

Embed from Getty Images

Bra eller dåligt att det blev ett landslagsuppehåll? Det svaret får vi förmodligen på lördag på den något oortodoxa helgtiden, 21:00.

På St. James Park i Newcastle ska nämligen Manchester United kräva revansch för att man stod för en av de blekaste insatser det här laget har visat upp ”Post-Sir Alex”. 1-6 mot Tottenham kom efter en premiärförlust mot Crystal Palace, samt det största rånet sedan Paris då man vann mot Brighton i den andra omgången.

Då har det ingen betydelse att Manchester United har vunnit mot Brighton och Luton i Ligacupen.

Senaste gången Manchester United förlorade med 6-1 på hemmaplan var mot Manchester City säsongen 2011/2012. Den gången följde United upp det med att vinna fyra av de fem nästkommande matcherna med 1-0. Har United den kvaliteten i sig just nu? Troligtvis inte.

Detta då det fortsatt är stora frågetecken för Manchester Uniteds mittbackspar. Ingen av de som inför säsongen klassades som ordinarie mittbackar, Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf, har varit bra nog den här säsongen. När man väl bytte ut Lindelöf släppte man istället in sex mål och ersättaren Bailly stod för en likblek insats.

Förmodligen var Lindelöf den som stärkte sina aktier mest under den här matchen. Då satt han ändå på bänken.

Det känns som att nog har sagts om den matchen. Alla frågetecken som finns i laget behöver rätas ut till utropstecken.

Men det har hänt även andra saker sedan matchen mot Tottenham. Edinson Cavani, Alex Telles, Amad Diallo och Facundo Pellistri har alla tillkommit in i laget.

Utav dessa är det troligen bara aktuellt med speltid för vänsterbacken Alex Telles.

Edinson Cavani är fortsatt i karantän. Amad Diallo ansluter inte förrän i januari och Facundo Pellistri lär inte vara aktuell för spel redan nu på grund av sin ålder och att han bara varit i klubben ett par dagar. Även om jag inte helt utesluter den sistnämnde.

Förutom dessa kommer även Anthony Martial definitivt att saknas då han är avstängd sin första match utav tre efter utvisningen senast. Och Phil Jones är också skadad.

Embed from Getty Images

Om vi ska se något positivt ska Axel Tuanzebe vara tillbaka i relativ matchform. Den unge mittbacken, som har dragit med stora skadeproblem, har inte spelat sedan december. Men att vara aktuell för spel redan nu borde vara för tidigt.

Om vi ska börja att spekulera i en startelva. På målvaktsposten tror jag att David de Gea fortsatt kommer att stå. Detta trots att han stod för ett nytt misstag under landslagsuppehållet. Men då han inte har gjort något misstag med United den här säsongen skulle en petning i Hendersons favör bli svår att motivera för Solskjaer.

På högerbacken lär Aaron Wan-Bissaka fortsätta spela. Som mittbackar tror jag att Harry Maguire och Victor Lindelöf får förtroende efter debaclet senast. Däremot kom information under fredagens presskonferens att Maguire dras med en skada och kommer testas under matchdagen.

Men visst vore det kanske bättre för både Manchester United och Harry Maguire ifall han fick vila en kortare tid?

Det är när vi kommer till vänsterbacksplatsen som det blir intressant. Alex Telles har värvats in och kommer inom kort sikt att bli en startspelare. Däremot tror jag att den här matchen kommer lite, lite för tidigt. För man ska ta i beaktning att Telles så sent som natten till onsdagen spelade match i Brasilien. Därför tror jag fortsatt på Luke Shaw.

Defensivt mittfält hoppas jag att Solskjaer vågar släppa lite på tyglarna. I min värld vill jag se att Donny van de Beek och Paul Pogba spela bredvid varandra. Framför kommer Bruno Fernandes att spela.

De tre andra positionerna blir intressant att spekulera om efter Martials utvisning. Både Mason Greenwood och Marcus Rashford kommer att spela. Odion Ighalo finns som anfallare, men har inte imponerat tillräckligt för att kunna motivera att han ska spela från start.

Tror att Greenwood tar steget upp som anfallare. Marcus Rashford får chansen till vänster och Juan Mata till höger. Varför jag vill se Mata från start? För att de i matcher han spelat i Ligacupen har han varit en av de bästa i bägge matcherna.

Möjlig startelva:

Newcastle United

Embed from Getty Images

Det är svårt att bli riktigt klok på det här Newcastle. Efter att förra säsongen stått för en okej säsong poängmässigt, men en ganska bedrövlig insats rent spelmässigt klarade man sig kvar utan några större problem.

Man gick in i nuvarande säsong som ett stort frågetecken men Steve Bruce och hans Newcastle har gjort en godkänd säsongsinledning.

Premiärvinst mot West Ham. Förlust i den andra omgången med 3-0 mot Brighton och man tänkte att de var tillbaka i gamla dåliga vanor. Men man ryckte upp sig och man tog en stark poäng borta mot Tottenham, vilket följdes upp med en vinst mot Burnley innan landslagsuppehållet.

Det har även gått bra i Ligacupen där man är vidare till kvartsfinal efter segrar mot i tur ordning – Blackburn, Morecambe och Newport.

Däremot finns det en stor chans att man har ett kraftig manfall mot Manchester United.

Målvakten Martin Dubravka ser ut att saknas, vilket även Matthew Longstaff verkar göra. Men även Ciaran Clark, Paul Dummett, Jamaal Lascelles, Jamal Lewis, DeAndre Yedlin och Allan Saint-Maximin kan saknas. Men Saint-Maximin, som är en av de mer framstående spelarna i laget, verkar kunna spela. Om han inte skulle kunna spela vore det väldigt positivt för Manchester Uniteds del.

Om det inte var nog med det kommer Dwight Gayle och Matt Richie definitivt att saknas.

Sommaren har för Newcastle som vanligt varit kaotisk då ett troligt övertagande av framstående personer i Saudiarabien skulle gå igenom. Men på grund av bråk med piratkopiering av tevesändningar fick Saudierna kalla handen av Premier League.

Istället fortsätter Mike Ashley att styra klubben. Men till skillnad från många tidigare år har faktiskt Ashley spenderat i sin fotbollsklubb.

När fönstret stängde hade man gjort två fynd i Bournemouth, Callum Wilson och Ryan Fraser. Samt värvat talangfulle Jamal Lewis från nedflyttade Norwich.

Embed from Getty Images

Från klubben försvann egentligen bara allt ”dödkött”.

Det ser faktiskt betydligt mer lovande ut från Newcastles horisont just nu. Men som vi vet kan det ändras snabbt.

Möjlig startelva:

Historik

Vi väljer att skala av det här från Premier League-starten. Då har de sammanlagt mött varandra 50 gånger. Utav dessa har United vunnit 29, medan Newcastle vunnit enbart sju av matcherna. 14 har slutat oavgjort.

Visste ni att…

 • Vinner United och gör två eller fler mål kommer man vara den första klubben i Premier Leagues historia att vinna sex matcher på det viset.
 • Förlorar United kommer det vara första gången sedan 1987 United förlorar två bortmatcher i rad mot Newcastle.

Matchinformation

Newcastle United
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 5
Avspark: 21:00
Plats: St James’ Park, Newcastle
Domare: Craig Pawson
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Cavani (karantän, 20 oktober)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Martial (avstängd, första matchen av tre)
Tveksamma:

 • Tuanzebe (matchform)
FORM
F16/8SevillaNEL1-2
F19/9PalaceHPL1-3
V22/9Luton TownBLC3-0
V26/9BrightonBPL3-2
V30/9BrightonBLC3-0
F4/10TottenhamHPL1-6

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Gayle (knä, inget datum)
 • Ritchie (axel, inget datum)
Tveksamma:

 • Clark (lår)
 • Dubravka (fot, liten chans)
 • Dummett (lår)
 • Lascelles (lår)
 • Lewis (fot)
 • M Longstaff (lår, liten chans)
 • Saint-Maximin (fot, stor chans)
 • Yedlin (smäll)
FORM
V15/9BlackburnHLC1-0
F20/9BrightonHPL0-3
V23/9MorecambeBLC7-0
O27/9TottenhamBPL1-1
O30/9NewportBLC1-1VS
V3/10BurnleyHPL3-1

United mot Newcastle

Totalt:16987-39-43331-239
Borta:8231-18-33126-147
Premier League:5029-14-7101-51
SENASTE MÖTENA
V2018-10-06HPL3-2
V2019-01-02BPL2-0
F2019-10-06BPL0-1
V2019-12-26HPL4-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2016-01-12BPL3-3
F2018-02-11BPL0-1
V2019-01-02BPL2-0
F2019-10-06BPL0-1