U23: Arsenal – Manchester United 3-3

Manchester Uniteds U23 spelade idag 3-3 mot Arsenal på bortaplan i Premier League 2. Arnau Puigmal blev tvåmålsskytt för United och Joe Hugill skrev också in sig i målprotokollet. En stark insats av ett ungt United, mot ett, på den här nivån, mycket meriterat Arsenallag.

Matchen skulle ha visats på MUTV. Så blev det inte, då Arsenal horribelt nog inte tillät tevesändning.

Det vi kan notera är att Arsenal ställde upp med ett mycket starkt lag, med inte färre än fem a-lagsspelare i startelvan. Framför allt mycket rutin i form av Cédric Soares, med EM-guld och 33 landskamper på meritlistan. Joe Willock och Reiss Nelson har stor erfarenhet från Premier League-spel medan William Saliba har gjort två säsonger i Saint-Étienne och Emile Smith Rowe har gjort 34 seniormatcher.

Samtidigt hade United fem juniorer i startelvan (en i Arsenals startelva, äldre än Uniteds fem juniorer), med Teden Mengi (6 a-lagsminuter) som enda a-lagsspelare. Dessutom fick Ethan Galbraith testa a-lagsspel (ett kort inhopp) mot Astana förra hösten.

Det var ändÃ¥ ett starkare Unitedlag än vi har kunnat matcha i de flesta matcherna den här säsongen. Detta dÃ¥ Mengi fick spela (hans närvaro kompenseras dock av Di’Shon Bernard igÃ¥r försvann pÃ¥ lÃ¥n) medan Galbraith och Arnau Puigmal var tillbaka i spel efter skador.

Det var just Puigmal som gav United ledningen redan i matchminut tre. Arsenal skulle kvittera genom Nelson på frispark mitt i första halvlek.

United öppnade starkt efter paus, då Puigmal gav United ledningen på nytt på egen straffretur. Ledningen dubblades av Joe Hugill, som onekligen har fått en drömstart på Unitedkarriären. Arsenal skulle dock komma tillbaka genom två mål av Balogun mitt i halvleken. United fick chansen att hitta ett segermål då Kirk blev utvisad efter 77 minuter men det blev delad poäng.

Insatsen kan inte bedömas. Med tanke på vilka spelare som Arsenal matchade får det ändå anses vara ett mycket starkt resultat, även om det förstås är tungt att tappa en tvåmålsledning.

Arsenal – Manchester United 3-3 (1-1)