Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Välbehövlig islossning mot Newcastle

Manchester United avfärdade Newcastle, med 4-1 i återstarten efter landslagsuppehållet. Men det är fortfarande en del som saknas i spelet, för att visa att man hör hemma i toppen. Ole Gunnar Solskjaer var dock nöjd med matchbilden och att laget lyckades studsa tillbaka efter matchen mot Tottenham.

Det började inte så vidare värst bra igår. Luke Shaw styrde in boll i eget mål efter dryga två minuter och då var man i underläge. Till skillnad i matchen mot Tottenham så började vägen mot vinst. Bruno hade en boll i mål som dömdes bort för offside. Där sedan Harry Maguire nådde högst på en fast situation och kvitterade. Manchester United tryckte på men saknade det där sista vid flera tillfällen, och lyckades inte helt få hål på Newcastle. Juan Mata som kanske för dagen var bäst på plan, letade och försökte. Till slut blev det islossning och noterbart är att Aaron Wan-Bissaka fick göra sitt första mål för klubben.

Man kan säga mycket, men en sak som är självklar är att det slutade i vinst för Manchester United. Men målskyttet satt ändå långt inne, det var ju inte förens i minut 86 egentligen som man tog ledningen. Vinsten i sig gjorde man sig förtjänt av, men man har också en bit kvar innan man är tillbaka där man varit tidigare. Hur långt ner i hierarkin står Donny van de Beek egentligen, när Fred går före? Kan ju knappast vara detta Ole lockade över honom till Manchester United med.

Solskjaers presskonferens

. . . Om vikten i att studsa tillbaka & Harry Maguire

”Självklart gjorde det mycket jobbigare, med förra matchen i minnet och att ligga under 1-0 efter en och en halv minut. Jag tycker killarna reagerade fantastiskt, dom ville mycket och i slutändan skapade vi tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen.”

”Harry Maguire reagerade på rätt sätt, det har varit upp och ner. Vi förlorade 6-1, sen vann dom mot Belgien, blev sedan utvisad och nu är uppåt igen med en riktigt bra insats och ett bra mål. Ledde laget exemplariskt.”

. . . Om Donny van de Beek & Daniel James

”Han kommer få sina matcher, han har varit fantastiskt i gruppen och i träning. Han gör en skillnad för laget, men det handlar om att hitta en balans i laget och vi vann 4-1 idag men du frågar mig varför jag inte startade honom. Han kommer ha en väldigt stor inverkan på laget”

”Daniel James styrka är ju hans snabbhet, en jägare. Idag tyckte jag han bidrog med mycket positivitet och trodde mer på sig själv. Vi har jobbat mycket med att killarna ska uttrycka det dom är bra på. Han gjorde sitt jobb fantastisk idag. Daniel har missat en del på grund av sjukdomar osv.

. . . Om Juan Mata

”Han har spelat fantastisk Juan. Han är riktigt professionell och alla i laget vet vilka kvalitéer han har. Han har visat stort tålamod i väntan på sin chans och självklart är det alltid en fråga om varför den ena och den andra inte spelar. Men det handlar om att nyttja sina chanser när man får dom, och det har Juan verkligen gjort.”

(ber om ursäkt i förväg för den kassa kvaliteten på klippet)