Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: West Ham United – Manchester United

Manchester Uniteds damlag gör idag sista matchen före landslagsuppehållet. Detta då vi möter West Ham på bortaplan i FA Women’s Super League. Och vi gör det, för första gången den här säsongen, med svenskt i startelvan.

Det är avspark klockan 13.30, i en match som visas på V Sport Football och Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Lotta Ökvist går in som vänsterback idag, vilket betyder att Christen Press förpassas till bänken. Detta då Leah Galton, som spelade vänsterback senast, flyttar upp som vänsterytter.

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Ökvist
Groenen, Zelem
Heath, Toone, Galton
Russo

I övrigt noterar vi att Ella Toone går in i startelvan på Hayley Ladds bekostnad. Toone går sannolikt in som tia, framför Jackie Groenen och lagkapten Katie Zelem. Mittfältstrion Ladd, Zelem och Groenen har fungerat dåligt, så att Toone går in i startelvan är välkommet (även om jag personligen hade valt Ladd istället för Zelem).

I anfallet tycks Alessia Russo och Tobin Heath nu vara givna startspelare. Det tycker jag också att de ska vara! Heath ser bättre och bättre ut för varje match medan jag tycker att Russo har imponerat stort varje gång hon har spelat. 

Ona Batlle, Ivana Fuso, Martha Harris och Lauren James är fortfarande otillgängliga. Åtminstone Batlle och James torde vara tillgängliga efter uppehållet.

West Hams lag

Förutsättningarna

Det är femte ligaomgången och United har tre vinster och oavgjord hittills. West Ham har bara spelat ihop en poäng, det i premiären mot Tottenham.

Då United spelar den tidiga matchen i omgången kommer vi, tillfälligt, ta över serieledningen vid seger. Då United har topp 3-ambitioner är det här en match som bara ska vinnas.

Tidigare möten

Detta blir tredje mötet mellan United och West Ham. Förra säsongen vann West Ham den enda ligamatchen med 3-2, trots att United tog ledningen två gånger om. Bättre gick det i det första mötet, som spelades i ligacupen i januari 2019. Då vann United med 2-0.

Teve

Matchen visas på V Sport Football och Viaplay i Sverige, med sändningsstart 13.25.

Matchen visas även i efterhand på MUTV, klockan 15.30.