Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

UEFA säger nej till superliga; Greenwood straffad; Romero oinformerad

I onsdagens nyhetssvep fortsätter vi rapporteringen kring FIFA:s tanke om en ny europeisk superliga, något som UEFA säger blankt nej till. Utöver det sägs det att Mason Greenwood varit petad de två senaste matcherna av disciplinära skäl, att United inte behandlat Sergio Romero speciellt bra och ett byte av Unitedspelare i landslaget.

UEFA säger nej till superliga

De senaste dagarna har det återigen börjar florera rykten om en europeisk superliga, med många av de rikaste klubbarna från de största ligorna. Enligt Sky News skall det den här gången vara en turnering som backas av FIFA, och att det skall innebära enorma summor till klubbarna. Så många som fem engelska klubbar sägs vara aktuella för ligan, som påstås vara på gång till 2022.

Det påstås vidare att 18 klubbar skall vara med i ligan, men trots att det då skulle innebära över 30 matcher så sägs det i nuläget att klubbarna inte skulle lämna sina nationella ligor, åtminstone skall det inte vara en del av den kortsiktiga planen. Ligan skulle så klart också vara stängd, något som är väldigt ovanligt i Europa med som är standard i USA där många klubbägare till de största europeiska (och kanske i synnerhet engelska) klubbarna finns.

UEFA däremot, vars Champions League-turnering minst sagt lär bli hotad om planen på en europeisk superliga sätts i verket, motsätter sig kraftigt idén. Det är inte många gånger man får tillfälle att säga att UEFA är den rimliga parten, men här får vi nog ändå konstatera att så är fallet.

”UEFA-presidenten har vi flera tillfällen klargjort att UEFA starkt motsätter sig en superliga. Principerna av solidaritet, upp- och nedflyttning är inte förhandlingsbara.

”Det är vad som får Europas fotboll att fungera, och Champions League till den bästa sporttävlingen i världen. UEFA och klubbarna är engagerade att bygga på den styrkan, att inte förstöra den för att skapa en superliga med 10, 12 eller 24 klubbar, vilken oundvikligen skulle bli tråkig.”

Greenwood straffad?

Enligt The Times skall Mason Greenwood ha kritiserats av United för upprepade disciplinbrott, något som skall ha varit anledningen till att han inte varit i trupperna mot Newcastle och PSG.

På presskonferensen inför matchen mot PSG sa Ole Gunnar Solskjaer att det inte finns någon sanning i att Greenwood (eller Brandon Williams som det också pratades om då) på något sätt blivit straffad, men enligt The Times så skall det röra sig om att Greenwood vid upprepade tillfällen kommit för sent, och att han därför inte fick vara med i någon av matcherna.

Om det stämmer hoppas vi att Greenwood tar sig i kragen den närmaste tiden. Med Anthony Martial avstängd i två ligamatcher till lär den unge engelsmannen behövas.

Romero oinformerad om petning

Enligt Rob Dawson har United inte varit helt raka mot Sergio Romero de senaste månaderna. Han skall inte ha blivit informerad om att han anses som överflödig i truppen, och att han inte fick plats i vare sig klubbens Premier League- eller Champions League-trupp skall han inte ha blivit informerad om, istället skall han ha fått reda på detta via sociala medier. Trots att han så uppenbart anses vara överflödig krävde United dock för mycket pengar för att någon klubb skulle vara villig att köpa honom innan transferfönstret stände i början av oktober.

 

Russo ut, Zelem in

Uniteds succéanfallare Alessio Russo har lämnat återbud till det engelska landslaget på grund av skada. Hon ersätts i truppena av en annan Unitedspelare, lagkapten Katie Zelem.

Ekonomisk årsrapport

Missa inte vår artikel om Uniteds ekonomiska årsrapport för 2019/20 från tidigare idag.

Manchester Uniteds årsrapport 2019/20: Intäktstapp på £118m och massivt ökad skuld