Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Wan-Bissaka och Southgate; Konkurrens om Zakaria; Chong i katantän

Embed from Getty Images

Det är torsdag och vi närmar oss helgen och ett hyperintressant möte med Chelsea. I väntan på uppsnacket betar vi av några nyheter. Vi diskuterar Aaron Wan-Bissakas val av landslag, Mason Greenwoods förseningar och det faktum att Tahith Chong dragit på sig Covid-19. Bland annat. 

Wan-Bissaka vill överbevisa Southgate

Aaron Wan-Bissaka har, sina framträdanden i Manchester United till trots, inte fått Gareth Southgates förtroende i landslaget. Högerbacken var uttagen till EM-kvalmatcherna mot Kosovo och Bulgarien förra hösten men lämnade då återbud på grund av en ryggskada. Sedan dess har Southgate föredragit andra spelare, men det ska inte ha fått Wan-Bissaka att ge upp hoppet om att en dag bli ordinarie i det engelska landslaget.

22-åringen ska enligt Mike McGrath på The Telegraph vara fast besluten om att slåss för en plats framom att byta landslag. Då Wan-Bissaka ännu inte gjort någon seniorlandskamp för England finns möjligheten att spela för Kongo, som han representerade på U20-nivå och där hans rötter också finns. Nästa chans på en plats i landslagstruppen är i november då England möter Irland i en landskamp samt Belgien och Island i Nations League.

Greenwood och disciplinen

Vi skrev redan igår om Mason Greenwoods påstådda disciplinproblem och att Manchester United ska ha straffat sin unge anfallare som en markering mot upprepade förseningar till samlingar. Gårdagens uppgifter kom från The Times och nu hakar trovärdiga The Guardian på. Det gör att vi får anta att det hela är sant och att United förhoppningsvis hunnit markera i tid gentemot Greenwood.

Embed from Getty Images

Konkurrens om Zakaria

Redan den här tiden ifjol skrev vi om Manchester Uniteds påstådda intresse för Borussia Mönchengladbachs mittfältare Denis Zakaria. Nu är det tydligen dags igen. Då som nu är det Bild som kommer med uppgifter kring spelaren. Christian Falk, som är expert på Bayern München på tidningen i fråga, menar att just Champions League-mästarna från München nu också är intresserade. Falk nämner Chelsea och United som de engelska spekulanterna.

Chong i karantän

Manchester Uniteds holländske ytter Tahith Chong, för närvarande utlånad till Werder Bremen, får göra ett ofrivilligt uppehåll från fotbollen de kommande veckorna. Lagkamraten Felix Agu har testat positivt för Covid-19 och Chong har exponerats för viruset. Rapporter från Tyskland talar om en 14 dagar lång karantän, vilket gör att Chong missar Bremens tre matcher före landslagsuppehållet i november.

Uppdatering 20.21: Vi skrev felaktigt att Chong skulle ha varit smittad av viruset. Artikeln korrigerad med uppgiften att han exponerats för viruset och blivit satt i karantän.