Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Greenwood är fantastisk

Ole Gunnar Solskjaer har tagit emot frågor från pressen inför lördagens möte på Old Trafford, där vi tar emot Chelsea som kommer från två raka kryss. Han tar bland annat upp om Greenwoods status, Donny van de Beek, samt vilka spelare som är tillgängliga till matchen. 

I övrigt ska vi tillägga att United-legendaren Darren Fletcher blivit hjälptränare för ett av våra ungdomslag samt att U23-laget får förstärkning.

Solskjaers presskonferens:

Unitedtränaren har tagit emot frågor från den engelska pressen och svarar följande på frågorna:

  • Två vinster i rad: ”Självklart är det väldigt viktigt. För spelarna när man förlorar matcher så vill man alltid studsa tillbaks på vinnarspåret och jag kunde se det fokuset inför Newcastle-matchen och självklart när man vinner mot PSG så ökar ens självförtroende”
  • Mer: Han lägger även till att det var två väldigt bra matcher och vinster men att det nu är bara att fokusera på lördagens match mot Chelsea.
  • Chelseas start: ”De har haft en del bra prestationer och en del mindre bra matcher. Jag tror att fotbollen börjar sätta sig mer och mer nu att lagen och spelarna börjar komma in i matchform nu. Vi vet såklart att det kommer bli en tuff match för oss och två lag som känner varandra väldigt väl.”
  • Donny Van De Beek status: ” Han är fit, men självklart är det hård konkurrens och tar ett tag för en ny spelare att sätta sig in i ett lag, lära känna medspelarna och ligan. Det är en fantastik spelare som jobbar väldigt hårt och som vill spela mer än han gjort men som jag sagt tidigare så är det en väldigt lång säsong så han kommer få sina starter”
  • Greenwood: ”Mason har gjort det fantastiskt bra och kommer fortsätta att göra det. Han är en mycket spännande spelare att få jobba med.”
  • Mer om Greenwood: ”Han gjorde det grymt bra förra säsongen och ja han gjorde ett misstag i somras med landslaget och attackerar hela engelska pressen på honom och det är något vi måste hålla kolla på. Men han är en fantastisk person som aldrig, aldrig kommer försent till träningarna som det ryktas om. Han är alltid i tid och sköter träningarna och tider väldigt professionellt.”
  • Maguire, Greenwood och Cavani: ”Jag tror att alla tre är uttagningsbara till imorgon mot Chelsea. Vi har en träning nu som blir ett sista test för Cavani om han kan spela imorgon eller inte men jag har goda förhoppningar att iallafall Maguire och Greenwood kan tas ut imorgon.”
  • Tuanzebe: ”Det var en bra insats mot PSG av han som inte spelat på väldigt länge så det var väldigt roligt att se. Han jobbar på extremt bra på träningarna och med sin rehab han haft och är väldigt professionell. Han är en fantstisk spelare och ledare som kan spela på flera olik positioner till exempel som vänsterback, mittfälltare.”
  • Mer om Tuanzebe: ”Vi diskuterar med det medicinska-teamet för att hans prestationer ska bli mer kontinuerliga och att hålla sig skadefri.”

Fletcher tränare

United-legendaren Darren Fletcher har alltid varit en genuin fotbollsspelare både på och utanför planen, vilket ger utslag nu då han hjälpt Uniteds U16-lag där han pratat med tränare och kommit med tips och taktiska analyser som spelarna verkligen försökt ta sig vilket och ska ha gett positiva resultat.

U23-laget förstärks

Vårt U23 lag spelar ikväll match mot Everton så vad är nyheten för det då? Jo, nämligen att lagets försärks ikväll med spelare från förstalaget. Den hetaste av de som väntas spela ikväll är nyförvärvet Facundo Pellistri vilket ska bli mycket intressant att se. Även Marcos Rojo och Brendan Williams ser ut att få spela ikväll.

Korrigering kring Tahith Chong

I gårdagens nyhetssvep skrev vi felaktigt att Tahith Chong skulle ha varit smittad av coronaviruset. Detta stämmer inte, han har istället exponerats för viruset och därmed blivit satt i karantän, men än så länge har han själv inte testats positivt för corona.

Wan-Bissaka och Southgate; Konkurrens om Zakaria; Chong i katantän