Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Everton 2-1

I den sjunde tilläggsminuten satte Ethan Galbraith 2-1 på straff. Därmed tog Manchester Uniteds U23 säsongens första ligaseger, då Everton besegrades. Anthony Elanga hade dessförinnan kvitterat i en match som United borde ha vunnit stort men kunde ha förlorat. Facundo Pellistri gjorde sin första match som Unitedspelare.

Över 90 minuter var United det klart bättre laget. Men Everton borde ha dödat matchen mitt i andra halvlek. Matchens första mål kom efter en timme, då Simms höll sig framme på egen retur, sedan Ondrej Mastný svarat för en utmärkt räddning. Simms var i första halvlek Evertons enda hot och det var han som fick chansen att döda matchen. Mastný går ut långt då Will Fish har koll på situationen och Unitedspelarna krockar. Det ger Simms vidöppet mål. Men han bestämmer för att lura Hannibal innan han rullar in bollen i mål. Detta ger Brandon Williams chansen att hinna hem och ytterbacken kan rädda på mållinjen.

Situationen slutade tyvärr med att Mastný lämnade matchen på bår. Det såg hemskt ut men han behövde åtminstone inte uppsöka sjukhus.

Missen skulle bli kostsam för Everton. Joe Hugill hittar fram till Elanga som kan kvitter med kvarten kvar.

United har sedan ett massivt spelövertag och till slut skulle det ge utdelning. Sent på tilläggstiden stormar Williams in i straffområdet, ett ben sträcks ut och United får straff. Från elva meter gör Galbraith inget misstag.

Över 90 minuter en rättvis seger.

Spelarkritik

I United imponerar vänsterback Álvaro Fernández. Smart, lugn och säker med bollen. Anthony Elanga var inte lika framstående som han kan vara men är ändå ett ständigt hot och gör också mål. Joe Hugill kommer in efter första halvlek och visar igen mycket goda takter. Den unga anfallaren ser väldigt intressant ut. Brandon Williams måste också nämnas, med två avgörande prestationer, då han räddar öppet mål och vinner straff.

Bäst i United var ändå Ethan Galbraith, som styrde matchen på mittfältet. Många fina krosspassningar och det är inte tu tal om att laget är bättre när Galbraith spelar.

Pellistris debut

Avslutningsvis fokus på debutanten Facundo Pellistri, som fick en av de märkligaste varningarna jag någonsin har sett. Han visar stundtals goda takter men det är också tydligt att han har mycket att lära.

Pellistri spelade som högerforward och var väldigt involverad i spelet, alltid spelbar. Han bidrog också defensivt när så behövdes.

Inte tu tal om att han gillar att ha bollen och det är tydligt att han gärna utmanar. Tidigt i andra halvlek skickar han upp vänsterbacken på läktaren för att köpa korv men det är någonstans väntat att Pellistri sedan missar sitt inlägg. Slutprodukten är inte där, felbesluten är lite för många. Han kommer till ett par avslut men det blir enkla räddningar för målvakten.

Embed from Getty Images

Sammantaget är min känsla är att det är en spelare vi behöver ha tålamod med. Han är ung, oslipad och ny i England. Jag blir förvånad om han gör skillnad i a-laget den närmaste framtiden.

Manchester United – Everton 2-1 (0-0)

Premier League 2, Division 1, 23 oktober


0-1 (60  ) Simms
1-1 (74  ) Anthony Elanga (Hugill)
2-1 (90+7) Ethan Galbraith (straff)


Uniteds lag: Mastný (Woolston 70); Mengi, Fish, Rojo (Hugill 46); Williams, Hannibal (Helm 68), Galbraith, Fernández; Pellistri, Elanga, Shoretire


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK