Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En i princip meningslös match

Manchester United v Chelsea - Premier League

Efter den makalösa slutspurten i Newcastle och drömslutet i Paris blev det här ett riktigt magplask.

0-0 hemma mot Chelsea i en allt annat än välspelad fotbollsmatch blev en oväntad och oönskad reaktion på detta.

Det var en match som ytterst få neutrala njöt av – och jag har svårt att tro att fansen av något av lagen gjorde heller. 

Okej:

 • Inte förlust. Alltid okej. 
 • Bruno Fernandes har en blick för spelet som ingen annan på planen har. Det är härligt när hans lagkamrater är med på det hela, men när det blir som mot Chelsea är det som att det är en spelare som kan och tio som inte kan det.
 • Defensiven håller ju hyfsat. Tre raka matcher utan “motståndar”-mål är väl inte helt odugligt. Och mot Chelsea höll försvaret gästerna, som ju sprutat in mål tidvis, tämligen kort. 
 • Bänken! Kan det ha varit en av de namnkunnigaste vi haft på många år i ligaspelet? 

Håller inte:

 • Jag var nog inte ensam om att tro att United hittat en pärla i Daniel James förra hösten. Men det visade sig att hans korta 15 minuter i rampljuset var nog snarare 2 minuter. Det går liksom inte att vara “ur form” i över ett år, utan det är väl bara att inse att walesaren inte håller på den här nivån (just nu). Mot Chelsea hade han sin kanske 40:e mediokra insats av 50 möjliga och det är för en utomstående obegripligt att han får starta en sån här match. 
 • Ytterbackarnas offensiv var ytterligare bevis på att vare sig AWB eller Luke Shaw har det som krävs framåt.
 • Tre raka matcher på Old Trafford: En poäng av nio möjliga. Det är inte okej på något sätt och ett fullkomligt bedrövlig facit. 
 • Matchkvalitén var bedrövlig. Första halvlek var helt sinnessjukt oengagerande. 
 • Spelmässigt var det än en gång en match där man hade svårt att se vad OGS United vill göra. Sidledsspelet var den dominanta 

Och?

 • Vad gör Donny van de Beek i United? Lallar omkring på Carrington och hämtar vattenflaskor? Jag gissar i alla fall att han en dag som denna hellre skuttat omkring hemma i Nederländerna och vunnit med 13-0 än att sitta i hällregnet i norra England en dag som denna. Varför värvades han då, egentligen? 
 • Med tanke på Newcastle och – framförallt – Paris senast borde det varit ett United det sprudlade om av självförtroende. Men, nej? Och handlar det bara om OGS startelva, eller andra orsaker? Det såg då minsann inte ut som ett lag i medvind, utan snarare tvärtom.