Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 0-0

Manchester United v Chelsea - Premier League

Vi bjöds inte på någon sprudlande insats från något av lagen när Chelsea kom på besök till Manchester. Sett till statistiken var United något närmare segern, men superchanserna att faktiskt avgöra uteblev för båda lagen.

En försiktig taktik från båda tränarna, som ingen direkt vågade ändra efterhand, ledde till matchbilden vi fick. Chelsea skapade egentligen ingenting att prata om framåt, och när Frank Lampard väl bytte var det en anfallare mot en anfallare, och fortsatt fembackslinje.

Ole Gunnar Solskjaer var å sin sida inte det minsta bättre. Han förändrade visserligen för en gångs skull ganska tidigt, då Paul Pogba och Edinson Cavani efter 58 minuter ersatte Daniel James och Juan Mata. Undertecknad hade dock hoppats på att Pogba skulle fått komma in för en av våra två defensiva mittfältare och att Solskjaer skulle släppt lös laget lite, men detta skedde alltså inte.

Uniteds, och matchens, två bästa chanser kom i den andra halvleken. Edinson Cavani hade en av dem med sin första bolltouch, när han skarvade bollen utanför, och den andra hade Marcus Rashford på stopptid då han tog fram stora vänsterslängen och sköt mot bortre stolpen. Édouard Mendy i Chelseamålet sträckte dock ut och tippade ut bollen till hörna.

Sammantaget inte en insats att minnas, även om förhållandevis få av spelarna förtjänar att underkännas. De gjorde i stort sätt precis vad de skulle i den defensiva matchplanen för att nå godkänt (inte alla, men de flesta), dock utan att samla på sig ännu högre betyg. Mot Leipzig och Arsenal hoppas vi att Solskjaer vågar lite mer så att spelarna får friheten att släppa loss.

Betygsskalan: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Chelsea hade ett skott på mål, och det behövde De Gea inte direkt anstränga sig på. Ungefär så spännande var spanjorens afton.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Som vanligt defensivt magnifik, men framåt måste det nu börja hända någonting. I en uppställning med två defensiva mittbackar ligger ett större ansvar på ytterbackarna att bidra framåt, och det gjorde inte Wan-Bissaka idag, därav det underkända betyget. En sån här insats förra säsongen och Wan-Bissaka hade förmodligen fått en sexa, men kraven är stegrade nu.

Victor Lindelöf: 7

Byggde vidare på sin fina insats från tisdagen. Väldigt följsam och fin i försvarsspelet, och även idag hade han ett antal bra passningar. Borde i mina ögon ha skjutit själv när han tog sig upp i offensivt straffområde.

Harry Maguire: 6

Hade bonntur som inte fick straff emot sig när han hängde på Azpilicueta i första halvlek. I övrigt defensivt solid, särskilt i huvudspelet. Han försökte dock ett antal långpassningsförsök ut mot vänsterkanten, som mer eller mindre alla misslyckades, vilket gör att han får ett lägre betyg än Lindelöf.

Luke Shaw: 5

Ganska samma som sin ytterbackskollega. Defensivt egentligen inga problem, men framförallt i första halvlek var han alldeles för svag i passningsspelet, och han tar för få vassa löpningar offensivt för att jag med gott samvete skall godkänna Shaw idag.

Scott McTominay: 6

Utbytt 83. Utifrån vad han ska göra är McTominay godkänd idag. Stabil och rejäl i försvarsspelet, och jobbade som vanligt stenhårt.

Fred: 6

Inte på samma nivå som mot PSG, framförallt hade han ett livsfarligt bolltapp som Chelsea borde utnyttjat bättre, och han drog på sig en tidig varning i andra halvlek som hämmade honom något resten av matchen. Ändock godkänd, men inte mer.

Juan Mata: 6

Utbytt 58. Vår ”högerytter” spelade oftare mer till vänster om Bruno Fernandes än till höger om honom. Hade med ytterligare ett rimligt passningsalternativ framför sig kunnat få ut mer från sin vänsterfot, men med en osynlig vänsterytter hade bara Rashford att söka i djupled.

Bruno Fernandes: 6

En av hans sämre matcher, särskilt när han efter de två första bytena mer fick utgå från högerkanten. Är ju ändå ständigt ett hot med sina passningar och sin blick för spelet.

Daniel James: 4

Utbytt 58. Nej Daniel James, du håller inte för Premier League i nuläget, vi får nog slå fast det. Hade ett par möjligheter då han kom rättvänd med fart, men det är som att han inte vet vad han skall göra när motståndarnas straffområde närmar sig, och tanken på att ta den enkla vägen och peta bollen på utsidan av sin försvarare för att försöka slå ett inspel verkade aldrig slå honom.

Marcus Rashford: 6

Var så när att avgöra matchen på stopptid, men hans fina vänsterskott räddades av Mendy i Chelseamålet. I övrigt ser vi hur Rashford ständigt löper och försöker, idag utan att få speciellt mycket ut av det.

Paul Pogba: 6

Inbytt 58. Kom in som tia och visar sin skicklighet med boll. Jag hade gärna sett att han fyllde på mer in i straffområdet när en spelare som Greenwood gör sig redo för att slå inlägg, hans storlek hade behövts därinne i en match som denna.

Edinson Cavani: 6

Inbytt 58. En av få som fick oss att känna någonting, då han med sin första bolltouch var nära att styra in bollen bakom Mendy. Han fick ytterligare ett skottläge, som styrdes undan av Chelseaförsvaret, vilket väl tillsammans med hans övriga spel får ge ett godkänt över dryga halvtimmen.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.