Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Derby County – Manchester United 0-4

Manchester Uniteds juniorer vann enkelt mot Derby County på bortaplan. Hemmalaget reducerades till tio spelare mitt i första halvlek och det blev till slut en bekväm 4-0-seger för United. Debutanten Charlie McNeill gjorde de två sista målen. Dessförinnan hade Noam Emeran och Omari Forson skrivit in sig i målprotokollet.

Redan från avspark var det tydligt att United var det bättre laget. Det var tidigt spel mot ett mål och ledningsmålet bara en tidsfråga. Uppgiften blev betydligt enklare då Christie blev målchansutvisad efter 20 minuter. Utvisningen kom sedan lagkapten Martin Svidersky vunnit bollen högt. Det gjorde Svidersky även före matchens första mål, då hans avslut styrdes till Emeran, som enkelt kunde näta.

Matchen punkterades tio minuter in på andra halvlek, då Forson fick öppet mål efter fint förarbete av Emeran, som fick bollen via inlägg från McNeill. Därefter skulle McNeill få göra två mål i sin debut, med förarbete från Forson och Emeran respektive.

Sammantaget en utmärkt insats av United och segern kunde ha blivit betydligt större. Redan före utvisningen var United överlägsna. Derby hade egentligen bara ett par kvalificerade chanser under matchen, med en boll i ribban och en räddning av Dermot Mee.

Poängspelarna Noam Emeran och Omari Forson förtjänar förstås beröm. Annars vill jag framför allt framhålla de centrala mittfältarna Martin Svidersky och Zidane Iqbal. Svidersky visar gång på gång prov på fotbollsintelligens.

Charlie McNeill ska vi givetvis också nämna. Två mål i debuten är förstås mer än godkänt. Han rörde sig över stora ytor och visade kyla när han fick läge att avsluta. Det är tydligt att han inte bara är en målskytt.

Även mittbacken Willy Kambwala debuterade. Det blev inte mycket försvarsspel från Uniteds sida men det han fick visa var positivt. Vid ett tillfälle visade han prov på imponerande snabbhet. Annars var det framför allt tydligt att han är bekväm med bollen och han var även ett hot på offensiva fasta situationer.

Marc Jurado fick debutera med ett inhopp i andra halvlek.

Nu väntar förra säsongens FA Youth Cup. På fredag kväll är det semifinal mot Chelsea och vid seger blir det final måndagen den 2 november. Där är det förra säsongens spelare som ska användas, vilket betyder att till exempel Kambwala och McNeill är inte aktuella för spel. Däremot blir spelare Teden Mengi och Anthony Elanga tillgängliga.

Derby County – Manchester United 0-4 (0-1)

U18 Premier League, 24 oktober


r/k (20) Christie (målchansutvisning)
0-1 (28) Noam Emeran
0-2 (54) Omari Forson (Emeran)
0-3 (61) Charlie McNeill (Forson)
0-4 (73) Charlie McNeill (Emeran)


Uniteds lag: Mee; Hughes (Jurado 65), Kambwala, Hardley, Pye (Garnacho 73); Iqbal (Hansen-Aaroen 66), Svidersky; Wellens, Forson, Emeran; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK