Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Dagen efter: Om någon skulle vunnit var det vi

Embed from Getty Images

Manchester United och Chelsea delade på poängen under gårdagskvällen på Old Trafford efter en match som snarare verkade handla om vilka som kunde ta minst risker istället för vem som kunde göra flest mål. 0-0 skriver vi in och ett resultat som inget av lagen kan vara särskilt nöjda med.

Det tuffa spelschemat börjar så sakteliga smyga sig på för Uniteds del och med två vinster i ryggen fanns det såklart en del att hoppas på inför mötet med Chelsea igår kväll. Men startelvan som Ole Gunnar Solskjaer mönstrade sände tvetydiga signaler. Att tro att samma manskap som besegrade Newcastle för en vecka sedan skulle ro segern i hamn tämligen smärtfritt mot ett betydligt bättre motstånd kändes naivt.

En spelare som kännetecknar situationen ganska bra är Daniel James. Walesaren gjorde en bra insats mot ett svagt Newcastle men var som borttappad igår. Bra insatser ska såklart belönas, men på rätt sätt. United saknade tyngd framåt och det blev i mångt och mycket stort ansvar på Bruno Fernandes och Marcus Rashford samtidigt som också Juan Mata aldrig riktigt kom in i matchen från sin höger ytterposition.

United hade svårt att ta sig till lägen för egen maskin och den initiala matchplanen utgick främst från att utnyttja Chelseas misstag. Men, det var ju det där med riskminimering. Ju längre matchen led blev bägge lagen alltmer försiktiga, kanske framför allt bortalaget, som förvisso hade mycket offensiv kraft men inte lyckades få någonting uträttat. Jag kan knappt erinra mig en enda riktigt het chans från de blåklädda, eller där David De Gea fick svettas.

Från matchen noterar vi även att Edinson Cavani debuterade när han bytte av James i matchminut 58. Uruguayanen var nära att skarva in ett inspel i mål efter bara någon minut på planen, men bollen smet strax utanför. Så mycket mer fick vi egentligen inte se av Cavani, som uppvaktades väl av sin gamle lagkamrat från Paris Saint-Germain, Thiago Silva.

Avslutningsvis vill jag lyfta ett utropstecken samt frågetecken från gårdagens match.

Utropstecknet

Victor Lindelöf. Satte knappt en fot fel och som vanligt bra med boll. Vågade attackera och hotade när han drev på med bollen. En lovande insats, om än mot ett, för dagen, svagt Chelsea.

Frågetecknet

Vad har Solskjaer emot Donny van de Beek? Holländaren kan gå in på i princip vilken position som helst och garantera en fullgod insats. Hans passningsspel och intelligens hade kommit väl till pass när matchen stod och vägde i andra halvlek. 23-åringen såg uppgiven ut på läktaren och med regnet som öste ner blev det hela än mer effektfullt.

Solskjaers presskonferens

Här går vi igenom i punktform vad som sades på presskonferensen efter matchen.

  • Två bra lag och två kvalitativa försvar. Deras målvakt gjorde två fantastiska räddningar när Marcus [Rashford] testade. Allt som allt en jämn match. Om någon skulle vunnit var det vi.
  • Cavani behöver speltid för att hitta skärpan men han hade ett par lägen och rör sig bra i boxen. Han är en rutinerad anfallare.
  • Scott [McTominay] och Fred kompletterar varandra bra, deras energi behövdes.
  • Paul [Pogba] har kommit in och påverkat matcherna på sistone. Han har gjort det fantastiskt.
  • Vi inledde lite segt men vi skapade de bästa chanserna. Vi gav inte bort många chanser heller. Man ska komma ihåg att vi mötte ett bra lag.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Chelsea 0–0

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 0-0

Reaktioner

Några nyheter

Inget jättekontrakt för Pogba

Det har ryktats om att United har aktiverat det optionsår som finns i Pogbas kontrakt. Det innebär i sådana fall att fransmannens avtal med klubben sträcker sig till 2022. En anledning till att man valt att utnyttja klausulen är att man vill få pengar för mittfältaren vid en eventuell försäljning nästa sommar.

Pogba själv har nämligen hintat om att Real Madrid skulle kunna vara ett lockande alternativ framöver.

Skulle dock United vilja erbjuda 27-åringen ett nytt kontrakt, är någon större löneförhöjning inte aktuellt, uppger ESPN. 

Klubben har inte för avsikt att göra om samma misstag som när man gav Alexis Sanchez ett megakontrakt på uppemot £400 000 i veckan och därmed rubba lönestrukturen igen.

Svårare att värva utländskt

Brexit står som bekant för dörren i Storbritannien, vilket medför en del konsekvenser även för fotbollen. FA planerar nu för ett system där det från och med januari kommer bli svårare för klubbar att värva utländskt. Detta gäller i första hand mindre etablerade spelare.

Premier League-klubbarna har till den 31 oktober på sig att komma överens om det nya systemet, som i slutändan lär bli svårt att komma ifrån då reglerna för utländska personer som söker arbetstillstånd i Storbritannien kommer förändras.

”Regeringens krav är att spelare som kommer till Premier League ska vara etablerade på högsta internationella nivå och bidra på ett utmärkande sätt för fotbollen,” säger FA:s ordförande, Greg Clarke.

Groenen målskytt

Damlagets mittfältsstjärna, Jackie Groenen, nätade dubbelt när hennes Nederländerna tog en komfortabel seger hemma mot Estland med 7-0 i EM-kvalet. Här nedan kan ni se 25-åringens förta mål.