Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford prisad; Pogbas dementi; United bidrar

I veckans första nyhetssvep riktar vi mest fokus på vad som sker utanför fotbollsplanen och konstaterar bland annat att Marcus Rashford har prisats för sitt arbete mot barnfattigdom. Vidare ryter Paul Pogba ifrån på sociala medier efter att en viss tidning spridit otrevliga rykten.

Lite på samma tema som Rashford visar även United att man bidrar till att kämpa mot barnfattigdom.

Pride of Britain

Det är utmärkelsen Rashford nyligen tagit emot. Priset hedrar personer som stått för utmärkande handlingar och som har sett till att göra samhället till en bättre plats.

Som säkert ingen har missat har 23-åringens arbete handlat om att reducera barnfattigdomen i Storbritannien genom att se till att barn har mat för dagen.

I somras uppmärksammades han för sitt engagemang och fick det brittiska parlamentet, med Boris Johnson i spetsen, att göra en så kallad U-sväng för att förse barn med gratis måltider.

”Jag är extremt tacksam över det här men jag tänker också att jag får den här utmärkelsen tillsammans med alla personer som ställt upp och stöttat sina respektive lokalsamhällen. Jag har träffat många av dem och jag förtjänar det inte mer än någon annan,” säger Unitedspelaren.

Pogba fördömer rykten

Det är skvallerblaskan The Sun som gått ut med att Pogba skulle ha slutat i franska landslaget efter ett uttalande från landets president, Emmanuel Macron.

Tidningen ska ha hänvisat till en arabiskspråkig sida, som gjort gällande att mittfältaren skulle ha lagt landslagskarriären på hyllan.

Anledningen till det undrar ni såklart över.

Det uppges handla om Macrons uttalande vad gäller det hänsynslösa mordet på Samuel Paty, en fransk lärare som fick huvudet avhugget efter att ha visat upp en karikatyr på profeten Muhammed. I ett tal stärkte presidenten tonen mot islamistisk extremism och sade bland annat att medborgarna måste skyddas mot det onda, och anspelade då på radikal islamism.

The Sun skrev att det var dessa uttalanden som gjorde att Pogba skulle ha lämnat landslaget, då han själv är muslim.

27-åringen fördömer dock detta och tar till sociala medier för att visa att det är ”fake news”. I ett inlägg på Instagram skriver Pogba att han kommer ta till rättsliga åtgärder mot utgivarna på tidningen och klargör att han är helt emot all form av våld och terrorism.

https://www.instagram.com/p/CGzneJhDINP/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

United bidrar i kampen för mat på bordet

United har under dagen meddelat att man initierar ett samarbete med landets största välgörenhetsorganisation som fokuserar på mat, nämligen FareShare.

Tillsammans med Manchester United Foundation kommer man under den här veckan se till att 5 000 måltider kommer levereras till skolor i lokalområdet.

Efter att coronapandemin nådde Europa och Storbritannien ledde det till en högre social utsatthet och för många familjer blev det en ekonomisk börda, vilket i slutändan gav mindre mat eller ingen mat alls på bordet.

Manchester United tillsammans med sin Foundation-verksamhet lät därför göra arbetet mot matfattigdom till en central del i coronakrisens fotspår.