Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United redo för fansens återkomst; Klubben stöder mångfaldsprojekt; Upamecano nästa sommar?

RB Leipzig v Hertha BSC - Bundesliga

I onsdagens nyhetssvep får ni ta del av Manchester Uniteds ställningstagande gällande ett nytt mångfaldsprojekt. Dessutom har klubbens chef för det operativa arbetet bekräftat att de är redo för att välkomna fans tillbaka till Old Trafford. Slutligen blir det lite transferrykten, bland annat om en mittback som kommer att spela mot Manchester United ikväll.

United redo för fansens återkomst

Collette Roche som är Manchester Uniteds chef för det operativa arbetet bekräftade under dagen att klubben är redo att välkomna fans tillbaka till Old Trafford. I en intervju på klubbens officiella hemsida säger Roche att klubben har allting på plats för att göra det på ett säkert sätt.

När regeringen släpper på restriktionerna hoppas Manchester United att de kan ta in 23 500 personer på Old Trafford. Den senaste matchen Old Trafford hade åskådare på var derbysegern mot Manchester City i mars i år.

Nytt mångfaldsprojekt

Under tisdagen lanserade FA’s Football Leadership Diversity Code (FLDC) en uppsättning av frivilliga principer och målsättningar. Projektet handlar om att öka mångfalden inom engelsk fotboll och kommer att fokusera på att den framtida rekryteringen av tränarstab och företagsledning.

Manchester United skrev under FLDC:s uppsättning av frivilliga principer och målsättningar. Klubben kommer sträva efter att uppnå följande målsättningar:

1. Senior leadership and backroom staff: At least 15% of our new hires will be Black, Asian or of Mixed-Heritage and at least 30% of our new hires will be female.
2. Coaching (women’s teams): At least 50% of new hires will be female and at least 15% of our new hires will be Black, Asian or of Mixed-Heritage.
3. Coaching (men’s teams): At least 25% of our new hires will be Black, Asian or of Mixed-Heritage and at least 10% of our new senior coaching hires will be Black, Asian or of Mixed-Heritage.

Vi ville vara en del av det här och förhoppningsvis kommer det att bli en förändring. Min hudfärg eller ras gör mig inte till en bättre eller sämre tränare. Det är bara sunt förnuft.

Ole Gunnar Solskjaer

United vill ha Upamecano nästa sommar

Enligt Paul Hirst som är journalist på The Times vill Manchester United värva RB Leipzigs mittback Dayot Upamecano nästa sommar.

Upamecano kopplades ihop med klubben under det gångna transferfönstret men blev kvar i den tyska klubben. Den franska mittbacken skrev på ett nytt treårskontrakt med RB Leipzig i somras. I kontraktet finns det enligt The Times en utköpsklausul värd 38 miljoner pund. Klausulen börjar att gälla sommaren 2021.

Ole Gunnar Solskjaer ville inte kommentera ryktena under gårdagens presskonferens men avslutade med att säga att Upamecano är en väldigt bra spelare.

Çalhanoğlu ryktas till United

Milans turkiske mittfältare Hakan Çalhanoğlu har ett utgående kontrakt med den italienska klubben. Ännu har han inte skrivit på ett nytt kontrakt och därför skulle han vara aktuell för andra klubbar i januari. Enligt uppgifter till Sportwitness ska Manchester United vara intresserad av att värva Çalhanoğlu som Bosman.

Dessa uppgifter ska givetvis tas med en nypa salt.