Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag: Manchester United – Chelsea

Manchester United v Wigan Athletic - FA Youth Cup: Sixth Round

Ikväll är det äntligen dags för semifinalen i FA Youth Cup säsongen 2019/20. Manchester United ställs mot Chelsea på St. George’s Park.

Avspark 20.45 och matchen visas på Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Positiva nyheter för Manchester United är att vänsterbacken Reece Devine är tillgänglig för spel. Han har inte kunnat spelat någon match den här säsongen. Det ger oss när nog bästa möjliga lag, de enda som saknas är Dillon Hoogewerf och Noam Emeran.

Ondrej Mastny är tillgänglig efter smällen i senaste reservlagsmatchen och tar platsen i mål.

Lagkapten Teden Mengi bildar mittförsvar med Will Fish, med Lukasz Bejger som högerback och Devine till vänster.

Martin Svidersky och Charlie McCann är vårt centrala mittfält och framför den mycket talangfulla trion Shola Shoretire, Hannibal och Anthony Elanga. På topp Mark Helm.

Chelseas lag

Förutsättningarna

Det är semifinal och redan på måndag är det final. Där väntar Manchester city, som precis har vunnit mot Blackburn. Det var länge jämnt men city sprang ifrån i slutskedet.

United tog sig till semifinal via en 2-1-seger mot Wigan på Old Trafford.

Tidigare möten

Det är inte överdrivet ofta som United och Chelsea möts på juniorsidan. Senast var i december 2018, även då i FA Youth Cup. Den gången vann United med 4-3 i en dramatisk match. Mason Greenwood – som faktiskt har åldern inne för spel även ikväll – gjorde hattrick och kanske sin allra bästa match i karriären. Förutom målen gjorde han ett enormt defensivt arbete, framför allt i slutet då United hade en man utvisad.

Teve

Matchen visas på Viaplay och det är avspark 20.45.