Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Pogba kan göra allt

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför kommande stormöte på Old Trafford när Arsenal gästar på söndagseftermiddagen. Han tar bland annat upp hur truppen ser ut, att Pogba börjar hitta formen samt hur frustrerad han är över att det bara är tre byten i ligan.

Vi ska även ge er några nyheter att den svenska talangen Elanga har vittring på A-laget samt den tråkiga nyheten att nyförvärvet Alex Telles testats positivt för Corona.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer har tagit emot frågor från pressen inför söndagens gigantmöte när Arsenal gästar Old Trafford:

  •  Arteta: ”Jag tror att varje tränare behöver sin tid för att sätta sin prägel på laget men han har redan vunnit en titel med Arsenal vilket är imponerande. Man kan se att han redan har fått in sin taktik på laget och som dessutom fått hjälp och jobbat under en av världens bästa tränare förut (Pep Guardiola). Men när du efter så kort tid redan kan vinna titlar med ett lag så är det såklart en bra grund att bygga vidare på.”
  •  Truppen: ”Alex Telles är inte uttagningsbar samt Martial som är avstängd, men utöver de så ser det ut som att alla andra är redo”.
  • Mer om Romero och Jones: ”Romero har precis kommit tillbaks till träning under den här veckan så han har börjat träna för att komma tillbaks till sitt bästa. Jones har haft en operation och jobbar nu väldigt hårt för att komma tillbaka och troligen är tillbaks i full träning vid årsskiftet.”
  • Pogba: ”Pogba kan göra allt på en fotbollsplan, han kan slå långbollar, komma in i motståndarnas straffområde, spela kombinationsspel. I matchen mot Leipzig spelade han väldigt bra, hade stor påverkan på matchen.” 
  • Mer: ”Vi älskar att se Pogba när han driver med bollen framåt i banan med sina offensiva styrkor. Det gäller bara för Pogba att komma i bättre och bättre form konditionsmässigt efter sina svåra skador så kommer han bli ännu bättre.”

  • 5/3 byten: ”Jag kan inte förstå varför det bara är tre byten i ligan. Vi behöver tänka på spelarna för den här säsongen är den tuffaste säsongen genom tiderna rent fysiskt och psykiskt. Det minsta man skulle kunna göra för spelarna är att kunna göra fem byten så man kan vila några till spelare så flera kunde vila lite mer och undvika skador. 
  • Mer: ”Vi har redan sätt massor med skador den här säsongen och det är vi i ledarstabens uppgift att ta hand om spelarna och då måste vi vila spelare vid vissa tillfällen för att minska risken för skador. Så ja, jag hade velat se fem byten den här säsongen.”
  • Bredden: ”Just nu börjar vi se ut som en Manchester United trupp för att jag har konkurrens på flera olika positioner. För vi vill utmana om titlar och för att göra det så behöver man ha bredd på truppen för att kunna vila spelare och rotera spelare, och den bredden börjar vi få nu.”
  • Fred: ”Fred har grymma egenskaper som fotbollsspelare och vi börjar se de bästa av Fred vilken fantastisk spelare det är. Han är en omtänksam person som jobbar väldigt hårt för att bara bli bättre och bättre. Hans styrka med hans energi och förmåga att vinna tillbaks bollen är fantastiskt.
  • 100 matcher som tränare: ”Jag visste inte att det blir min 100:e match som tränare för United i helgen, det har gått väldigt snabbt och varit extremt roligt. Hoppas jag kan fira min 100:e match med en vinst mot Arsenal på söndag.

Elanga nära A-laget?

Anthony Elanga är den 18-årige svenske jättetalangen som huserar i Uniteds U23-lag, och som i år vann det prestigevärda priset Jimmy Murphy Player of the Year, vilket går till den bästa ungdomsspelaren i United. Ett pris som exempelvis en viss Mason Greenwood vann förra året.

Såhär uttalade sig Uniteds u18-tränare Neil Ryan om varför valet blev på svensken:

”Anthony (Elanga) förtjänar det här priset. Han är en spännande spelare som gjorde några fantastiska mål för U18-laget förra säsongen. Det var olika faktorer som spelade in i vårt beslut.”

Efter det prestigefyllda priset, samt det faktum att kompisen Teden Mengi fått sitta på bänken i Uniteds A-lag, gör att Elanga verkligen känner att chansen finns att få bli uppflyttad. Då han även är bra vän med såväl Brendan Williams och Mason Greenwood som båda får mycket speltid, inte minst Greenwood, så känner Elanga att Solskjaer är en tränare som satsar på de unga spelarna, vilket också är en stor faktor till att svensken känner att chansen finns.

Att svensken verkligen jobbar så hårt han bara kan för att få chansen att bli uppflyttad till A-laget kan Neil Wood, tränare för Uniteds U23-lag instämma på:

”Elanga är en av de spelarna som jobbar absolut hårdast av de spelare vi har. Han gör allt för att förbättras och få mer kunskap. Han tittar på videos på de bästa (inte minst Henry som är hans idol), vill lära sig av de bästa och han är den förste spelaren att ställa sig efter träningarna ock köra på lite till.”

Låt oss hoppas att vi får se den svenska supertalangen i Solskjaers trupp inom en snar framtid.

Telles testad positivt

Vi var många som undrade varför Telles inte var med i matchtruppen mot varken Chelsea förra helgen eller nu i onsdags mot Leipzig, men nu har svaret alltså kommit. Solskjaer kom med den tråkiga nyheten efter 5-0 vinsten mot Leipzig att brassen testats positivt för Corona.

Vi önskar Telles en snabb återhämtning.