Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik oktober 2020

Manchester United v Chelsea - Premier League

Ytterligare en månad har gått, och vi skall gå igenom hur Unitedspelarna klarat sig i oktober. Fem matcher spelades, tre segrar, en oavgjord och en förlust blev facit.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september här.

Speltid

23 spelare fick speltid under de fyra matcher United spelade i september, men trots en extra i oktober minskade antalet spelare som var i aktion till 20. Förklaringen till detta stavas så klart att september innehöll två ligacupmatcher, medan vi i oktober spelade tre matcher i ligan och två i Champions League. Kanske kan smällen mot Tottenham i början av månaden ha bidragit till att Ole Gunnar Solskjaer valde att spela färre av spelarna?

Två spelare fanns på plan under samtliga minuter i månaden, och dessa var David de Gea och Luke Shaw. De Gea höll alltså Dean Henderson helt utanför startelvan under månaden, och ingen kan påstå att det var fel, då spanjoren visat bättre form än på ett par säsonger den senaste tiden.

Från Luke Shaws sida har även han steppat upp i konkurrensen med Alex Telles. Vi får väl dock anta att Shaw hade spelat något mindre om det inte varit för att Telles dragit på sig covid-19 och därmed inte varit tillgänglig.

Utöver De Gea och Shaw startade Aaron Wan-Bissaka också samtliga matcher, men honom vågade Solskjaer vila de sista nio minuterna mot Leipzig i onsdags. Marcus Rashford, Fred Scott McTominay, Bruno Fernandes och Paul Pogba var de övriga som medverkade i samtliga matcher, dock inte alla från start.

Här är hela listan över spelare med speltid.

Utöver Dean Henderson var det Lee Grant, Marcos Rojo, Brandon Williams, Tim Fosu-Mensah, Teden Mengi, Jesse Lingard, Facundo Pellistri och Odion Ighalo som inte fick någon speltid alls under oktober.

Mål och assist

Tolv mål gjordes på Uniteds fem matcher, och det är två spelare som verkligen sticker ut i statistiken.

Föga förvånande hittar vi Marcus Rashford högst upp, med fem mål och två framspelningar. Även utan hans hattrick mot Leipzig gjorde han alltså en mycket bra månad. Strax bakom Rashford hittar vi Bruno Fernandes med lika många framspelningar, men ”bara” tre mål.

Anthony Martial och Paul Pogba var de övriga som lyckades göra mer än en poäng, med 1+1 för Martial och två assist för Pogba.

Månadens buse

Ungefär som vanligt hade United inga superstora problem med domarna under månaden, förutom det uppenbart felaktiga röda kort som Anthony Martial fick när han blev armbågad mot Tottenham men själv blev utvisad för att han som svar klappade Eric Lamela lite lätt på hakan så att Lamela avled (jag kan inte bekräfta att han faktiskt avled, men av hans reaktion att döma förutsätter jag att han i alla fall minst är förlamad för livet).

Luke Shaw var den enda som drog på sig mer än ett kort, då han fick hela två varningar. Utöver det var det alltså sju spelare som drog på sig en varning var.