Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Arsenal

Manchester United v Arsenal - Premier League

Efter storsegern mot RB Leipzig i den andra omgången av Champions Leagues gruppspel riktar vi återigen blickarna mot Premier League. Imorgon eftermiddag ställs Manchester United mot Arsenal på Old Trafford i vad som kan betraktas som en måstematch. Tre poäng är mycket viktigt för båda lagen och det är upplagt för en underhållande match. 

Manchester United

Efter förra helgens sömnpiller till insats mot Chelsea var det ett helt nytt Manchester United som visade sig från sin bästa sida mot RB Leipzig i onsdags. 5–0 vinsten mot de tyska ligaledarna sätter laget i en väldigt bra sits inför de kommande matcherna i Champions League och förhoppningsvis kan de bära med sig formen in till ligaspelet.

På fem Premier League-matcher den här säsongen har Manchester United tagit sju poäng och befinner sig därför på en 15:e plats i tabellen. Det ska sägas att laget har en hängmatta på resten av de andra lagen men inledningen har varit långt från optimal. En vinst mot Arsenal är därför otroligt viktig för att hänga med de andra lagen i toppen.

Utöver det att Anthony Martial fortsatt är avstängd i ligaspelet och att Alex Telles missar matchen på Corona så är det inget nytt från matchen mot RB Leipzig i veckan. Jesse Lingard, Phil Jones och Eric Bailly är fortsatt skadade och är inte heller de aktuella för spel.

Om vi ser till startelvan är den ovanligt svår att gissa för tillfället. Ole Gunnar Solskjaer berömde Paul Pogba under gårdagens presskonferens och efter fransmannens insats i onsdags blir det nog svårt att peta honom. Men så kan man säga om många spelare som deltog i 5–0 vinsten. Donny van de Beek stod även han för en väldigt bra insats men jag tror nog att nyförvärvet från Ajax återigen får starta på bänken mot Arsenal.

Den stora frågan är vilken formation Ole Gunnar väljer. Jag har svårt att se att han gör samma misstag som mot Chelsea och väljer en 4–2–3–1 formation. Utan Alex Telles tillgänglig har jag också svårt att se oss starta med en fembackslinje, med Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka på varsin kant blir det alldeles för defensivt. Jag lutar därför åt att diamanten ligger närmast till hands.

Luke Shaw, Harry Maguire, Victor Lindelöf och Aaron Wan-Bissaka känns som den självklara backlinjen. Det finns något i mig som vill se Axel Tuanzebe från start men efter två raka nollor med Maguire och Lindelöf tror jag inte att Ole Gunnar flyttar på någon av dem.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Jag utgår från att Fred, Paul Pogba och Bruno Fernandes startar. Sedan är frågan vem det blir som blir det defensiva ankaret. Nemanja Matic eller Scott McTominay? Efter många om och men tror jag att McTominay får chansen från start. Han inledde på bänken senast och har gjort det bra sedan efter landslagsuppehållet.

Marcus Rashford är så klart given i startelvan. Men vem kommer att spela bredvid honom, Mason Greenwood eller Edinson Cavani? Jag tror att Greenwood återigen får chansen från start. Målet mot RB Leipzig gav honom stärkt självförtroende och jag tror att Ole Gunnar väljer ynglingen från start. Edinson Cavani kommer med all säkerhet att komma in och kan med sina egenskaper förändra en matchbild vid behov.

Möjlig startelva:

Arsenal

Arsenal har liksom Manchester United haft allt annat än en rolig inledning på Premier League-säsongen. Med tre förluster på de senaste fyra matcherna placerar de sig på en elfte plats i tabellen med nio inspelade poäng. I deras senaste ligamatch föll de mot Leicester hemma på Emirates Stadium efter att Jamie Vardy som vanligt gjort mål mot Arsenal.

De svarade på den förlusten med att besegra Dundalk med 3–0 på hemmaplan i Europa Leagues gruppspel, men det säger väl egentligen inte så mycket.

Till skillnad från förra året så är det inte defensiven som varit Arsenals problem utan överraskande nog är det de offensiva spelet som svikit laget. Pierre-Emerick Aubameyang är mållös i Premier League sedan premiären och Alexandre Lacazette har inte gjort mål på de tre senaste ligamatcherna.

På sex matcher i Premier League har de gjort åtta mål vilket får ses som underkänt och laget har fått utstå en del kritik för deras allt annat än frejdiga anfallsspel.

Enligt Whoscored.com har Arsenal spelat 3-4-3 i fyra  Premier League-matcher medan de ställt upp med 4-3-3-formation i två matcher. Mot Manchester United lutar det åt att de ställer upp med den sistnämnda formationen på grund av skadeproblem i backlinjen. Det ska dock sägas att i de fem Premier League-matcher Arsenal spelat 4-3-3 har de vunnit en och förlorat fyra.

David Luiz är tveksam till matchen på grund av en skada han ådrog sig i matchen mot Leicester förra helgen medan Callum Chambers, Rob Holding och Pablo Marí definitivt missar matchen på grund av skada. Gabriel Martinelli är inte heller han aktuell för spel.

Arsenal v Leicester City - Premier League

Berndt Leno är given i mål. Om jag sedan får gissa tar Shkodran Mustafi platsen bredvid Gabriel Maghalaes i mittförsvaret medan Kieran Tierney och Hector Bellerin startar på kanterna. Nyförvärvet Thomas Partey kommer definitivt att starta matchen, vilka som spelar bredvid honom är jag mer osäker på. Men det är troligt att Granit Xhaka och Dani Ceballos tar de två andra platserna på mittfältet.

Pierre-Emerick Aubameyang är så klart given i startelvan. Gabonesen har främst utgått från en kant under Arteta och lär trots bristen på mål den senaste tiden fortsätta att göra det. På den andra kanten står det mellan Willian och Nicolas Pépé, där brassen är mest trolig att få startplatsen. Alexandre Lacazette är lagets bästa målskytt i Premier League och lär få fortsatt förtroende. En bubblare till startplats är den mycket talangfulle Bukayo Saka.

Möjlig startelva:

Historik

Här väljer vi att fokusera på nutida historia. Sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över Manchester United har man mött Arsenal fyra gånger. Tre gånger i ligan och en gång i FA-Cupen.

I FA-Cupen blev det en 3–1 vinst för Manchester United på bortaplan, i ligan är det desto dystrare resultat. På tre matcher har laget ett kryss och två förluster. Samtidigt är det värt att notera att Arsenal inte har vunnit på Old Trafford sedan september 2006.

Den senaste vinsten i Premier League mot Arsenal kom i april 2018. Vem som avgjorde? Jo, så klart var det Marouane Fellaini.

Visste ni att…

 • Matchen på söndag blir Ole Gunnar Solskjaers 100:e match som tränare för Manchester United.
 • Manchester United har inte vunnit någon av de fem senaste ligamatcherna på Old Trafford. Den längsta sviten sedan februari 1990.
 • Pierre-Emerick Aubameyang har spelat fem ligamatcher i rad utan att göra mål. Den längsta sviten utan ett ligamål för honom sedan november 2014 när han spelade i Borussia Dortmund.

Matchinformation

Manchester United
Arsenal
Turnering: Premier League, omgång 7
Avspark: 17:30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Mike Dean
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Bailly (muskel, mitten november)
 • Lingard (skadad, mitten november)
 • Martial (avstängd, tredje matchen av tre)
 • Telles (covid-19, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V26/9BrightonBPL3-2
F4/10TottenhamHPL1-6
V17/10NewcastleBPL4-1
V20/10PSGBCL2-1
O24/10ChelseaHPL0-0
V28/10RB LeipzigHCL5-0

Arsenal

Skador och avstängningar:

 • Chambers (knä, december)
 • Holding (lår, mitten november)
 • Marí (fot, mitten november)
 • Martinelli (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Luiz (lår)
FORM
O1/10LiverpoolBLC0-0VS
V4/10Sheffield UHPL2-1
F17/10Man CityBPL0-1
V22/10Rapid WienBEL2-1
F25/10LeicesterHPL0-1
V29/10DundalkHEL3-0

United mot Arsenal

Totalt:23297-52-83353-328
Hemma:11164-29-18204-97
Premier League:5624-17-1578-60
SENASTE MÖTENA
V2019-01-25BFA3-1
F2019-03-10BPL0-2
O2019-09-30HPL1-1
F2020-01-01BPL0-2
SENASTE HEMMAMATCHER
O2016-11-19HPL1-1
V2018-04-29HPL2-1
O2018-12-05HPL2-2
O2019-09-30HPL1-1