Spelarbetyg: Istanbul Başakşehir – Manchester United 2–1

Istanbul Basaksehir v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Vid vinst mot Istanbul Başakşehir hade Manchester United kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen i Grupp H. Men så blev det inte. De struntade i att spela försvarsspel i den första halvleken och de struntade i att spela anfallsspel matchen igenom. Då blir det tufft att vinna fotbollsmatcher.

Efter insatsen mot Arsenal i söndags var känslan att spelet inte kunde bli mycket sämre. Men då steppade Manchester United in på Basaksehir Fatih Terim-stadion och bevisade att det gick. Efter 13 minuter kom Demba Ba på något oförklarligt sätt fri mot Dean Henderson från egen planhalva och då missar inte senegalesen, fråga bara Steven Gerrard.

Det blev inte bättre fem minuter innan paus när Mata tappade boll och försvaret glömde bort att motståndarna hade fler än en offensiv spelare. Det utnyttjade Edin Visca på bästa sätt genom att skjuta 2–0.

Anthony Martial reducerade visserligen knappt därefter men en kvittering var aldrig nära. Trots att Manchester United jagade mål under hela den andra halvleken skapade de inte en enda målchans. 2–1 skrevs slutresultatet till och säsongens sämsta insats var därmed ett faktum.

Dean Henderson: 6

Champions League-debutanten kunde inte göra mycket på något av målen. Hade utöver det inte mycket att göra men får ändå ett godkänt betyg. Hade varit tufft att underkänna Henderson för dagens insats.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utbytt 76′. Kommer till bra lägen offensivt där han har chansen att slÃ¥ bra inlägg. Men engelsmannen misslyckas med att fÃ¥ in bollen förbi första försvarare varje gÃ¥ng. MÃ¥ste utveckla sitt offensiva spel och bli smartare i besluten han tar vid offensivt straffomrÃ¥de. Känns som att han slÃ¥r in bollen pÃ¥ chans varje gÃ¥ng, och dÃ¥ kommer det inte att bli mÃ¥nga assistpoäng. Oroväckande svag defensivt idag ocksÃ¥.

Axel Tuanzebe: 4,5

Utbytt 45′. Varnad. Svag insats av Tuanzebe. Kunde och kanske till och med borde ha varit utvisad efter sin klantiga neddragning pÃ¥ Demba Ba i mitten av den första halvleken. Klarade sig dÃ¥ undan med ett gult kort men blev rättvist utbytt i halvtid. Usel insats.

Harry Maguire: 4,5

Vet inte riktigt vart jag ska börja med vÃ¥r kapten. Försvarsmässigt var han “All over the place” som de brukar säga i England. Misslyckades helt med att styra sin backlinje och han kändes skakig, särskilt i den första halvleken. Hans passningsspel vill jag inte ens prata om och hans huvudspel pÃ¥ offensiva fasta är under all kritik. Det är som att motstÃ¥ndarna fÃ¥r ytterligare en försvarare när han är i offensivt straffomrÃ¥de. Lyckas nästan aldrig att rikta till en medspelare eller mot mÃ¥l. Usel insats.

Luke Shaw: 6

Uniteds bästa utespelare idag. Visade lite vilja till skillnad från resten av laget, vann relativt mycket dueller och bidrog med en fin assist till Martial. Behöver likt Wan-Bissaka bli smartare och bättre i sitt beslutsfattande runt offensivt straffområde. Utöver assisten till Martial lyckades han inte komma förbi första försvararen med inlägget en enda gång. Får godkänt på grund av assisten och sin inställning.

Nemanja Matic: 4

Likt Juan Mata är serben tyvärr alldeles för långsam. Hans positionering som sista man på 1–0 målet håller inte ens division 5-nivå. Sen är det inte bara han som ska få kritik för det målet men hans agerande där är under all kritik. Flyttades i den andra halvleken ner till försvaret men han var inte bättre där. Hans brist på snabbhet försätter honom ofta i svåra situationer som han tyvärr misslyckas med att lösa. Usel insats.

Donny van de Beek: 5

Utbytt 61′. Löper mycket och vill mycket. Men det blir tyvärr inte mycket mer än sÃ¥. Kanske tufft att underkänna Van de Beek idag men han kan sÃ¥ mycket bättre. Hans styrkor i kombinationsspelet och i sitt spel utan boll runt det offensiva straffomrÃ¥det syntes inte alls idag. Utbytt mot Pogba med halvtimmen kvar.

Bruno Fernandes: 5

Nej du, Bruno. Det här var inte bra. Hade fina tendenser under vissa stunder i den första halvleken men lyckades inte helt och hållet. Slarvig i passningsspelet och såg under hela den andra halvleken väldigt nonchalant ut. Slog bort otroligt mycket passningar. Har inte alls kommit upp i den nivån han visade förra säsongen under den här säsongen.

Juan Mata: 4

Utbytt 61′. Ja du, Juan. Det börjar närma sig slutet för spanjoren nu. Smärtsamt lÃ¥ngsam i vissa situationer och tappar boll som leder till deras 2–0 mÃ¥l. Hade jag varit tränare hade han inte fÃ¥tt komma ut pÃ¥ planen efter halvtid. Bidrog inte med nÃ¥gonting. Usel insats.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 76′. Det tar emot att sÃ¥ga Rashford. Men idag förtjänar han faktiskt inte nÃ¥gonting annat. Fullkomligt osynlig i 76 minuter och trots att jag inte hade bytt ut honom när laget saknar mÃ¥l förtjänade han inte att vara kvar pÃ¥ planen. Har en tendens att ibland se oerhört nonchalant ut och idag var en sÃ¥n dag. Inte ens nära godkänd.

Anthony Martial: 5,5

Gjorde mål men når ändå inte upp till en godkänd insats. Kan så mycket bättre och det finns ytor för fransmannen att operera på. Men det ser inte riktigt ut som han vågar eller vill utnyttja de ytorna. Är trots sin svaga insats bäst av de offensiva spelarna i United. Det säger dock mer om hans lagkamrater än om Martial.

Scott McTominay: 5

Inbytt 45′. Kom in istället för Axel Tuanzebe till den andra halvleken och tog över Matic plats pÃ¥ mittfältet dÃ¥ serben flyttade ned i försvaret. Men inte blev det bättre. Hade föredragit att Fred kom in istället för McTominay för när man jagar mÃ¥l är tyvärr skotten inte den spelare man vill ha pÃ¥ plan.

Edinson Cavani: 5

Inbytt 61′. Fick knappt nÃ¥gonting att jobba med och kom inte alls in i matchen. När han väl hade bollen sÃ¥g han väldigt kantig ut och hotade aldrig backlinjen hos motstÃ¥ndarna.