Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Everton – Manchester United (Sagan om Solskjaers återkomst?)

Everton FC v Manchester United - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Everton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/11/07 15:32

Everton – Manchester United 1-3 (1-2)

Premier League, omgång 8 • 2020-11-07. 13.30 • Goodison Park, Liverpool • domare: Paul Tierney

 

Avspark: 13.30 • Teve: V Sport Premium, Viaplay

 

1-0 (20) Bernard

1-1 (25) Bruno Fernandes (Shaw)

1-2 (33) Bruno Fernandes (Rashford)

1-3 (90+5) Edison Cavani (Fernandes)

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (Tuanzebe 67); McTominay, Fred; Mata (Pogba 82), Fernandes, Rashford; Martial (Cavani 82)

Avbytare: Henderson, Matic, van de Beek, James

Everton

Pickford; Coleman, Holgate, Keane, Digne; Doucouré, Allan, Sigurdsson (Iwobi 66); Rodriguez (Tosun 80), Calvert-Lewin, Bernard

Avbytare: Olsen, Mina, Davies, Godfrey, Gomes

Updated: 2020/11/07 16:00
 • 0
 • Share


2020/11/07 15:32
Vinst 1-3

Då har man studsat tillbaka. Som så många gånger tidigare under Ole Gunnar Solskjaer. Manchester United står som välförtjänta vinnare efter fulltid, där Edison Cavani fick avsluta målskyttet för dagen och även då inleda sitt eget målskytte i den röda tröjan.

Man inledde skakigt, spelade sig in i den under första halvlek och ägde den sen mer och mer. Andra halvlek är det åter skakigt, det blir en del lägen åt båda håll. Det är en kombination av ett lag som jagar kvittering och ett lag som leder. Man gör det ändå ok och håller undan.

Slutsiffrorna skrevs till 1-3 och kan väl sägas att det var välförtjänt. Ole får lite andrum, men det finns mycket kvar att bevisa. Bäst på plan idag var i alla fall Bruno Fernandes, skriver in sig på 2+1.

Tack för idag!

 • 0
 • Share


2020/11/07 14:31
Halvtid och ledning

En match som inleddes någorlunda pendlande och med ett 1-0 underläge i baken så skärpte Manchester United till sig. Ser smartare ut i spelet och kommer på fyndigare kombinationer.

Man spelar idag mer direkt och kommer till bättre lägen, det har också betalt sig och man kliver in i halvtid med en 1-2 ledning. Båda målen skrivna på Bruno Fernandes, där 1-1 målet var ett vacker nickmål där han blev assisterad av Luke Shaw.

Everton söker en hel del spel på sin vänsterkant och Manchester United detsamma där Bruno Fernandes varit matchens spelare i första halvlek, då man ser vilken nivå han besitter. Han har verkligen spelat upp sig från matcherna som varit, troligen därför Manchester Uniteds anfall fungerar bättre idag.

Defensiven ser lite skakig ut, tydligt att Everton med Pickfords långa utsparkar söker Calvert-Lewin som ofta söker duellen mot Lindelöf och det är något man behöver se upp med i andra halvlek.

Matchen från Manchester Uniteds sida blir allt bättre och man har varit bästa laget, nu måste man leverera mer av samma vara i andra halvlek.

 • 0
 • Share


2020/11/07 13:13
Solskjaer: Vi behöver hans smarthet och finurlighet

Ole Gunnar Solskjaer har pratat med MUTV inför matchen mot Everton.

”Juan har visat så många gånger att vi behöver hans smarthet och finurlighet och han har varit i bra form på senare tid. Förhoppningsvis kan vi ge honom bollen och låta honom skapa chanser för anfallsspelarna.”

Fyra ändringar från senast:

”Vi behöver en respons från matchen i onsdags och även från förra söndagen. Victor är känner sig OK i ryggen, förhoppningsvis klarar han hela matchen. Fred och Scott spelade inte i veckan och kommer att bidra med energi och det kommer hjälpa oss.”

 • 0
 • Share


2020/11/07 12:55
Tankar om startelvan

Då har Ole valt sina startspelare, spelarna som ska vända trenden. Var väl några överraskningar, där de kanske största överraskningarna är att Victor är med ifrån start och Telles lämnas utanför truppen.

Ska tydligen inte varit helt 100 fram tills denna match, men bedöms nu alltså vara tillräckligt hel för att spela. Stort plus! Men också att Telles inte kommer vara delaktig idag överhuvudtaget. Ska bli intressant att höra varför!

Mata kliver ut till höger och skapar då denna rörliga dynamik tillsammans med Fernandes är att gissa. Detta har vi sett förut och det lär vara det Ole är ute efter att återskapa.

För er som inte är med på hur jag menar så är då tanken att en kan spela mer offensivt och en mer hämta boll och driva framåt. Det är då oberoende av vem det är i och med att båda spelarna har den egenskapen. Vi har sett det förut och är väldigt effektivt om det fungerar.

Brandon Williams kallades in till The Lowry tidig lördagsmorgon men är nu inte med i den truppen som skall ta sig an Everton.

Fred och McTominay förväntas då att tillsammans bilda det defensiva mittfältet. Det är både positivt och negativt, båda krigar och har hjärtat på rätt ställe. Tyvärr är båda lite för dåliga på att driva boll framåt. Men med tanke på hur övriga presterar så är det kanske bästa valet.

Personligen tror jag fortfarande Donny hade fungerat där och borde få chansen, men har också full förståelse för Ole som i detta skede har lite kniven mot strupen. Det är kanske inte riktigt läge att testa nya idéer utan snarare återgå till det man vet har fungerat.

Martial kliver som väntat in från start och det innebär att Cavani återigen får inte sin plats på bänken. Och mer och mer lutar mot att hans möjligheter att spela från start snarare kommer ske efter landslagsuppehållet än innan.

 • 0
 • Share


2020/11/07 12:33
Everton ställer upp likt följande

 • 0
 • Share


2020/11/07 12:31
Dagens Lag: Lindelöf med från start

 • 0
 • Share


2020/11/07 12:04
Grattis David De Gea!

David De Gea fyller alltså 30 år idag. Enligt honom själv så vore en vinst den bästa presenten för honom.

Matcher mot Everton och tanken på David De Gea får mig alltid att tänka tillbaka till en av hans i mitt tycke bästa matcher i United-tröjan. • 0
 • Share


2020/11/07 11:52
Fansen önskar följande startelva

Manchester Evening News bad fansen rösta om vilken startelva dom ville se mot Everton. Resultatet blev följande:

Målvakt: David De Gea

Backar: Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Alex Telles

Mittfältare: Bruno Fernandes, Donny van de Beek, Fred

Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford

Fansen önskan var alltså en 4-3-3 formation där Martial har en lite lägre roll, likt en falsk nia. Där Fernandes önskades på den centrala positionen av de tre mittfältarna.

 • 0
 • Share


2020/11/07 11:43
Spekulation om startelvan mot Everton

I vår införrapport mot Everton kom Mackan med följande idé som möjlig startelva.

Det är väl att vänta att David De Gea åter kliver in mellan stolparna. Inte för att Henderson i veckans match gjorde en dålig insats, där var det mer avsaknaden av försvarsspel som satte honom i dåliga situationer. De Gea har dock börjat hitta tillbaka till sin gamla storform och i detta skede förtjänar han fortsatt förtroende. Väldigt tydligt att bra konkurrens gjort honom gott.

Den troliga backlinjen är nog den som tros enligt bilden, Victor sliter med ryggen och lär testas sent. Är han hel, kliver han nog in från start. Men i och med att Brandon Williams nu ska resa med truppen till Liverpool så verkar det på förhand lite kört. Rimligt också att Telles får börja på bänk, varit sjuk en tid med corona. Men visade tydligen enligt Ole inte några symptom.

Cavani ska också enligt uttalanden också vara närmare en startplats. Om han tar den mot Everton återstår att se, förtjänar det troligtvis och om det är något man får ut av honom så är det ju att han alltid kämpar. Greenwood har inte synts till, men man kan nog inte räkna bort honom säger magkänslan.

Ska bli intressant att se hur man ställer upp taktiskt, diamant fungerade inte mot Arsenal, 4-2-3-1 fungerade inte i Champions League. Är det en 5-backslinje att vänta kanske? Om mindre än en timme vet vi i alla fall vilka som startar.

 • 0
 • Share


2020/11/07 11:21
Spelare i Everton som saknas

Everton saknar en del spelare inför matchen mot Manchester United.

Ben Godfrey, Jean Philippe Gbamin, Tom Davies, Fabian Delph är inte tillgängliga. Richarlison missar också matchen då han är avstängd.

Mest noterbart för Everton är att James Rodriguez, Lucas Digne och Seamus Coleman är tillbaka och åter valbara för Carlo Ancelotti.

 • 0
 • Share


2020/11/07 11:10
Mål, mål och ännu flera mål!

Manchester United har inför bortamatchen mot Everton släppt detta klipp på alla mål gjorda på Goodison Park. Vi hoppas på att det kan läggas till några efter matchen idag.

Men fram tills dess så titta och njut! • 0
 • Share


2020/11/07 10:58
Brandon Williams anlände till The Lowry

Brandon Williams anlände denna morgon till The Lowry Hotel. Victor Lindelöf har haft problematik med ryggen och missade därför Champions League matchen tidigare i veckan. Solskjaer har bekräftat att han fortfarande har känning och att det kommer att testas in i det sista.

Victor Lindelöf har varit den stabilare av ordinarie backar den senaste månaden och med tanke på det facit man har utan honom i ligan förra säsongen så lär man hoppas på att Victor kommer till spel. Manchester United förlorade två av tre matcher som han missade förra säsongen i ligan.

Updated: 2020/11/07 11:25
 • 0
 • Share


2020/11/07 10:45
Lagnyheter

Manchester United checkade igår in på The Lowry Hotel, där man då kunde läsa ut att Manchester Uniteds trupp ser ut som följande inför matchen mot Everton.

Målvakter: David de Gea, Dean Henderson, Nathan Bishop

Backar: Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Harry Maguire, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Alex Telles

Mittfältare: Scott McTominay, Donny van de Beek, Nemanja Matic, Fred, Paul Pogba, Bruno Fernandes, Juan Mata, Daniel James

Anfallare: Edinson Cavani, Marcus Rashford, Anthony Martial

Det som kan läggas till är att Brandon Williams anlände till The Lowry denna morgon och räknas ingå i truppen. Det troliga är väl att Victor Nilsson Lindelöfs skada fortfarande hindrar honom från att komma till spel.

Martial är också åter tillgänglig efter sin avstängning som han fick i matchen mot Tottenham.

 • 0
 • Share


2020/11/07 10:16
Tidig avspark

Kom ihåg att Everton – Manchester United är lördagens tidiga match. Det innebär avspark klockan 13:30, där sändningen börjar 13:00.

 • 0
 • Share


2020/11/07 10:08
Sagan om Solskjaers återkomst?

Då är vi tillbaka i Premier League, där tufft motstånd åter vankas. Manchester United har slitit i ligaspelet och idag står Everton för motståndet. Detta är en match som Manchester United måste vinna.

Ole Gunnar Solskjaer har under veckan fått utstå mer kritik än någonsin känns det som. Förlusten i Champions League var rent ut sagt pinsam, och här har man allt att bevisa. Den djupa avgrund av sisådär insatser eller rent utav dåliga ser ut att bara bli djupare och djupare. Jämnheten som man pratar om från tränarna måste faktiskt bevisas nu.

Motståndet i form av Everton med Carlo Ancelotti vid rodret har presterat bra inledningsvis i Premier League, men de två senaste matcherna har slutat i förlust. Där kommer man säkerligen också vilja studsa tillbaka och åter börja vinna matcher.

En match med hög intensitet och mycket vilja, är vad jag hoppas på vad vi får det får vi se. Tre poäng är ett måste idag.

 • 0
 • Share