Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Spelarna är inga robotar

Everton v Manchester United - Premier League

En tuff uppgift väntade på förhand för ett Manchester United som redan låg ner. Everton hade chansen att sparka men de rödklädda reste sig och bärgade en oerhört viktigt trepoängare. Ole Gunnar Solskajer tog sig därmed upp över ytan igen och skapade sig andrum ett tag till framöver.

Det är ju så. När Solskjaer står med kniven mot strupen, då lyckas norrmannen på ett eller annat sätt att vaska fram resultat. Igår slutade det med tre gjorde och ett insläppt, men det började sisådär.

Efter ett tveksamt ingripande i en luftduell kunde Dominic Calvert-Lewin få ner bollen till Bernard som retfullt kunde placera in ledningsmålet för hemmalaget.

Känslan var där och då att det bara skulle gå utför. Men i detta United finns individuell skicklighet, och den skulle komma väl till pass. Givetvis är det framför allt Bruno Fernandes som åsyftas.

Portugisen var inte felfri, men ändock planens överlägset bäste spelare. Han var överallt och var ständigt en nagel i ögat på Everton-spelarna. Grisig i vissa avseenden? Absolut, men det är precis vad som gör sådana spelare speciella.

I övrigt var helhetsintrycket av matchen att United hade någorlunda kontroll på tillställningen men tillät ibland hemmalaget att göra saker och ting lite väl enkelt. Någon panik blev det dock aldrig tal om och David De Gea tvingades knappt till en enda kvalificerad räddning. En lugn födelsedag, med andra ord.

Elefanten  (eller ska vi säga katten?) i rummet blir ju trots allt ändå Solskjaer. Nu lyckades han fixa fram ännu ett liv i sitt tränaräventyr och frågan är hur många han har.

Det känns som att man ständigt säger att landslagsuppehållet kommer lägligt för United, och precis den känslan infinner sig återigen. Både Solskjaer och truppen kan nog må bra av att rensa skallen och tänka på annat ett tag framöver.

I nästa ligamatch väntar West Bromwich Albion på hemmaplan och nog för att Old Trafford inte varit någon garanti den här säsongen, är det svårt att tänka sig en mer tacksam uppgift efter ett uppehåll på två veckor.

Solskajers presskonferens

Trots vinsten var det ingen direkt munter norrman som mötte pressen efteråt. Mer än halva tiden på podiet gick åt att kritisera upplägget och spelschemat i Premier League. Tydligt var i alla fall att han ville rikta fokus på något annat, men givetvis var han nöjd med segern. Nedan följer det som togs upp.

  • Glad över reaktionen. Också med tanke på avsparkstiden. ”Ett skämt. Varför kan vi inte spela på söndagen istället?”
  • Viktigt att skydda spelarna. Gäller inte bara för oss utan för alla.
  • Fantastiskt i första. Tröttnar i andra. Spelarna är inga robotar.
  • Vill hitta kontinuitet. En strålande insats efter en svår vecka idag.
  • Skador för Rashford (axel) och Shaw (lår). Ser inte bra ut.
  • Harry gör det strålande. En av världens bästa i duellspelet.
  • McTominay och Fred är fantastiska tillsammans. Pigga ben idag. Gör så att de offensiva spelarna får utlopp för sin kreativitet.

Reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Everton – Manchester United 1-3

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 1-3