Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Konkurrens om Upamecano; van de Beek om sin speltid

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League

Som det brukar vara under dessa mindre smickrande landslagsuppehåll så är nyhetssvepet inte överfyllt. Däremot har vi ett fåtal intressanta nyheter att komma med. Vi ger er en uppdatering om Uniteds fortsatte Upamecano-intresse där vi verkar få konkurrens från två andra storklubbar.

Utöver Leipzigförsvararen ger vi er vad Donny van de Beek hade att säga i en intervju där han berättar om hur han ser på sin situation och speltid i United.

United får konkurrens

United har varit intresserade att värva Upamecano, men man lyckades inte ro affären i hamn den gången. Man ska däremot fortsatt ha siktet på Leipzigförsvararen, enligt den trovärdiga norska journalisten Jan Aage Fjortoft. Det ser tyvärr inte ut som att vi är det enda laget att vilja värva honom nästa sommar. Bayern Munchen och Liverpool ska också vara väldigt intresserade av fransmannen, där Upamecano ska ha en utköpsklausul för ca 450 miljoner svenska kronor som kan aktiveras nästa sommar.

Van de Beek om sin situation

Donny van de Beek har fått sparsamt med speltid under sina första månader i United där de flesta supportrarna vill se Ajaxprodukten få mer speltid. Nu har huvudpersonen själv i en intervju berättat om hur han ser på sin situation samt hans speltid hittills och säger följande:

”Det här kanske låter klyschigt, men jag trivs sjukt bra i Manchester United. Alla i truppen är så schyssta, de hjälper mig väldigt mycket. Självklart vill jag spela mer men jag är en tålmodig person. I de minuterna jag spelat så tycker jag att jag visat att jag kommer vara till nytta för laget.

”Tränaren sa till mig att jag behöver ha tålamod och att jag har haft en stor betydelse för laget varje gång jag spelat hittills. Han sa också att min tid kommer komma, att tills dess så måste jag fortsätta att träna på hårt.”