Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Middlesbrough – Manchester United 1-4

Middlesbrough v Manchester United - Premier League U18

Manchester Uniteds juniorer vann idag med 4-1 mot tabelltvåan Middlesbrough. Joe Hugill gjorde de två första målen i en match där resultatet inte speglade spelet. Charlie Wellens och Isak Hansen-Aaroen blev också målskyttar för United.

United fick en drömstart då Hugill kunde göra mål redan i den tredje matchminuten. Bollen studsade till honom i straffområdet och han avslutade distinkt. Givetvis en gnutta tur inblandat då han får bollen men han har också förmågan att befinna sig på rätt plats.

Så var fallet även i början på andra halvlek, då Hugill blev helt fri framför mål efter förarbete av Iestyn Hughes och Dillon Hoogewerf. Där gjorde Hugill förstås inget misstag. Förstaårsjunioren Hugill, som primärt spelar i U23, har nu gjort fyra mål på två matcher i juniorlaget.

Middlesbrough v Manchester United - Premier League U18

Kort därefter punkterades matchen, då Wellens fick avsluta efter ett briljant anfall. Det börjar med egen inspark och målet kommer efter tolv passningar inom laget, med åtta spelare involverade.

Resultatet så långt ingalunda rättvist. Middlesbrough var i stora delar av matchen spelförande men United försvarade sig förtjänstfullt och hade de flesta och bästa chanserna.

Hemmalaget har anledning att vara besvikna på domaren. I slutet av första halvlek borde de ha fått straff, sedan Rhys Bennett agerat bryskt efter en dålig passning från målvakten Johan Guadagno.

Middlesbrough skulle få en reducering i slutskedet, då en undanrensning landade hos Willis vid utkanten av straffområdet. Han lägger upp för sig själv och avslutar med ett tungt skott, men Guadagno borde kanske ha gjort det bättre.

Viss revansch för Guadagno i sekvensen efteråt, då han svarar för en bra räddning. Sammantaget tycker jag inte att den svenska målvakten ger ett förtroendeingivande intryck.

United ska ändå få sista ordet, då Isak Hansen-Aaroen gör sitt första mål som Unitedspelare. Och som han gör det! Han får bollen på kanten och vinner en första duell, för att sedan skicka upp nästa försvarare på läktaren innan han sätter bollen i nät.

Segern ser United klättra till fjärdeplatsen i den löjligt jämna tabellen, på färre gjorda mål än trean Liverpool och bättre målskillnad än femman Wolves. United har nu två poäng upp till tabelltoppande Manchester city och en poäng till Middlesbrough. Värt att notera är att United har spelat färre matcher än alla andra lag på tabellens övre halva.

Middlesbrough – Manchester United 1-4 (0-1)

U18 Premier League, 13 november


0-1 ( 3  ) Joe Hugill
0-2 (58  ) Joe Hugill (Hughes)
0-3 (60  ) Charlie Wellens (Garnacho)
1-3 (81  ) Willis
1-4 (90+1) Isak Hansen-Aaroen (Sviderský)


Uniteds lag: Guadagno; Hughes, Bennett, Hardley, Fernández; Sviderský, Iqbal (Savage 66); Wellens (Hansen-Aaroen 71), Hoogewerf, Garnacho (McNeill 66); Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK