Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Telles positiv igen; Overmars och van der Sar tillgängliga?

Brazil v Panama - International Friendly

Alex Telles har återigen testats positivt för coronaviruset. Det, och att Marc Overmars pratar om att lämna Ajax vilket skall ha fått United intresserade toppar dagens nyhetssvep. Vi kan också rapportera om en tillfälligt ny roll för Wayne Rooney.

Telles med nytt positivt coronatest

Från den brasilianska landslagssamlingen inhämtar vi att Alex Telles under lördagen återigen testades positivt för coronaviruset, men att man i nuläget inte verkar särdeles oroliga för honom, då han inte längre skall vara i en smittsam fas. Istället verkar man tänka att detta positiva prov snarare är en rest av smittan han hade hemma i Manchester för ett par veckor sedan.

Det kan dock bli så att han ändå inte får spela brassarnas nästa landskamp som spelas i Uruguay natten mot torsdag svensk tid. Han skall genomgå ett nytt test under söndagen, och om han testar positivt ytterligare en gång kommer han att tas bort från truppen då Uruguay inte tillåter folk med smittan att resa in i landet, även om de inte smittar.

Marc Overmars och Edwin van der Sar tillgängliga?

I flera års tid har det av och till ryktats att United skall vara på jakt efter en sportchef, något som ännu inte blivit verklighet, utan istället har dett fotbollsilliterata Ed Woodward och Matt Judge fortfarande stor makt över Uniteds sportsliga framgång, och då särskilt på värvningsfronten.

Nu sägs dock United ha spetsat till öronen efter att Marc Overmars sagt att han och Edwin van der Sar kan vara på väg att lämna Ajax.

”När jag tog det här jobbet i Ajax visste jag att jag bara ville stanna i tre eller fyra år maximalt.”

Nu har Overmars, som är sportchef, varit det i åtta år medan Van der Sar har haft en roll motsvarande Ed Woodwards i United sedan 2016, och de har minst sagt varit framgångsrika med ett par ligatitlar, final i Europa League 2017 och semifinal i Champions League 2019, samtidigt som man har sålt spelare för stora summor och fortsatt investera i spelare man kan utveckla.

Något som kan oroa är Overmars kommentarer om pressen i Ajax.

”Jag har varit här i åtta säsonger nu! För mig, men lika mycket för Edwin, är det säkert att vi inte kommer fortsätta här tills vi är 60. Det här jobbet i Ajax kostar för mycket energi. Hela Nederländerna är hela tiden på mig och har åsikter om oss.”

Om det är ett problem med att ha hela Nederländerna på sig kan man ju undra hur Overmars skulle klara av pressen i en klubb av Uniteds storlek?

Källa: The Mirror.

Större roll för Rooney – tillfälligt

Wayne Rooney och hans Derby har det inte lätt den här säsongen, och parkerar just nu på sista plats i Championship. Igår fick så också tränare Phillip Cocu lämna klubben, och BBC:s Simon Stone skriver att Rooney tillsammans med Liam Rosenior, Shay Given och Justin Walker tillfälligt tar över laget. Vi hoppas på bättring.