U21: Morecambe – Manchester United 4-0

Morecambe v Manchester United U21 - EFL Trophy

Uniteds reserver åkte ett tiotal mil norrut och var chanslösa mot Morecambe i sista gruppspelsmatchen av EFL Trophy. Resultatet skrevs till hela 4-0.

Enligt rapporter var det ett United som inledde matchen positivt, där bland annat Hannibal Mejbri och Facundo Pellistri ska ha sett pigga ut. Det uruguayanske nyförvärvet har spelat ganska sparsamt sedan han kom till klubben och har de matcher han spelat varit involverad i just reservlaget. Kantspringaren såg som sagt företagsam ut, men efter cirka 25 minuters spel slog pendeln över i matchen.

Morecambe hann göra både 1-0 och 2-0 inom loppet av fem minuter. Hemmalaget ska ha fått alldeles för stora ytor att operera på centralt och United skulle komma att rasa som ett korthus.

Efter 34 minuters spel stod 3-0 på resultattavlan och Neil Woods mannar var där och då ett slaget lag. Moreambe hann till och med göra ytterligare en balja innan paus, men turligt nog dömdes det bort för offside.

Om ni inte har koll på Morecambes geografiska läge kan vi låta meddela att orten ligger en bra bit upp i Englands nordvästra hörn, och ni kan ju tänka er att det blåser en hel del där.

Vinden ska delvis ha gjort sitt för att ha hjälpt hemmalaget och stjälpt bortalaget. Men på det stora hela tycks enkla misstag och passivitet varit avgörande faktorer i nederlaget.

Andra halvlek är därmed inte så mycket att skriva hem om. Efter timmen spelad gjorde Morecambe 4-0, bara minuten efter att Anthony Elanga hoppat in för United, där tanken nog var att han skulle kunnat bidra med något positivt i offensiv riktning.

Tittar man på bollinnehavet i matchen var det 70-30 i Uniteds favör, men vad gör det när man mäktar med noll avslut på mål?

United är hursomhelst vidare från gruppen men slutar på andraplats bakom Salford, som man hade kunnat gått om vid en seger ikväll.

Morecambe slutar sist i gruppen med Rochdale framför sig.

Morecambe – Manchester United 4-0 (3-0)