Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Stoke City – Manchester United 0-1

Manchester United v Everton - Premier League U18

Det satt hårt inne men i den 88:e matchminuten kunde Dillon Hoogewerf skjuta segermålet när Manchester Uniteds juniorer mötte Stoke City på bortaplan i ligan. Segern ger United en (väldigt tillfällig) förstaplats i serien.

Rapporterna från matchen är väldigt knapphändiga. På grund av covidrestriktioner på Stokes träningsanläggning var ingen tevesändning tillåten och det fanns heller inga åskådare på plats. 

Noam Emeran ska ha prickat stolpen för United i första halvlek.

Statistiken från matchen indikerar att United var det spelförande laget, med 55 procents bollinnehav, 12-5 i avslut och 12-3 i hörnor.

Först i den 88:e matchminuten skulle nollan spräckas, då inhoppare Hoogewerf hittade rätt. Enligt Soccerway kom målet efter assist från målvakt Dermot Mee. På Instagram skriver emellertid Björn Hardley att det var han som assisterade till målet, vilket är betydligt rimligare.

Segern gav United – som har sex vinster och fjorton plusmål efter sju matcher – en tillfällig förstaplats i tabellen. När jag skriver detta har vi tappat förstaplatsen i livetabellen, detta då Liverpool går mot en storseger mot Blackburn. Liverpool kommer därmed att ligga före United på målskillnad, men vi har en match mindre spelad. Den tidigare tabellettan Manchester city var spellediga den här helgen. Vi är nu en poäng före med lika många spelade matcher. Middlesbrough gör idag sin nionde match och tar över serieledningen om de lyckas vinna i Burnley (0-0 i halvtid).

Oavsett kan vi konstatera att juniorerna har startat säsongen mycket bra.

Stoke City – Manchester United 0-1 (0-0)

U18 Premier League, 21 november


0-1 (88) Dillon Hoogewerf (Hardley)


Uniteds lag: Mee; Hughes, Bennett, Hardley, Pye; Savage, Sviderský; Wellens (Hansen-Aaroen 79), Iqbal (Forson 69), Emeran; McNeill (Hoogewerf 69)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK