Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Paris Saint-Germain (den slutspelsplats som hägrar)

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Paris Saint-Germain. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/12/02 23:30

Manchester United – Paris Saint-Germain 1-3

Uefa Champions League, gruppspel 5:6 • 2020-12-02. 21.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Daniele Orsato, Italien

 

0-1 (6) Neymar

1-1 (32) Marcus Rashford (Wan-Bissaka)

1-2 (69) Marquinhos

r/k (70) Fred (två varningar)

1-3 (90+1) Neymar

 

Manchester United

De Gea; Wan-Bissaka (Ighalo 90), Lindelöf, Maguire, Telles; McTominay, Fred; Rashford (Pogba 74), Fernandes, Martial (Greenwood 79); Cavani (Van de Beek 79)

Avbytare: Henderson, Bailly, Fosu-Mensah, Williams, James, Lingard, Mata, Matic

Paris Saint-Germain

Navas; Florenzi (Kehrer 78), Marquinhos, Diallo (Gueye 90), Kimpembe; Verratti (Rafinha 78), Danilo, Paredes (Herrera 65); Neymar, Kean (Bakker 65), Mbappé

Avbytare: Rico, Letellier, Di María, Kurzawa, Dagba, Pembele, Fadiga

Updated: 2020/12/02 23:00
  • 0
  • Share


2020/12/02 23:30
Solskjaer: Chanser gör skillnaden

“Det var en väldigt bra fotbollsmatch, som förtjänade fans,” sammanfattade Ole Gunnar Solskjaer efter Uniteds förlust.

“Det fanns chanser för båda lagen. Med mer kliniska avslut borde vi ha avgjort matchen. Vi hade stora chanser. Det gör skillnaden i stora matcher.”

Ibland är det små marginaler, idag var det PSG som gjorde målen.

“Fred borde inte sätta huvudet på det sättet. Han hade tur [som inte blev utvisad].” Men Solskjaer tycker inte att Fred rörde motståndaren.

Managern säger att han funderade på att byta ut Fred men mittfältaren spelade bra. “Den andra varningen är inte ens nära en varning.”

Rashford blev utbytt med en axelskada. Solskjaer hoppas att han ska kunna spela redan på lördag men det är förstås för tidigt att säga.

Med de orden från Solskjaer stänger vi den här matchdagsbloggen. Våra snackisar är på gång och mer från matchen följer efter hand.

  • 0
  • Share


2020/12/02 23:12
Maguire: Vi släppte in scrappy mål

Det är en besvikelse, var Harry Maguires kommentar efter Uniteds förlust mot PSG.

United hade de bättre chanserna men PSG gör två “scrappy” på mål. Maguire tycker att United förtjänade mer och borde ha varit mer kliniska.

Om Fred tycker han att det är konstigt att det blev en varning i första halvlek. Antingen rött kort eller inget, tycker Maguire, som påpekar att han inte har sett någon repris. Den i andra halvlek är ingen varning.

United har nu en stor match på lördag mot West Ham och sedan gäller det att åka till Tyskland och försöka vinna. Laget har fortfarande avgörandet i egna händer.

  • 0
  • Share


2020/12/02 22:56
Bortkastad chans

United förlorar mot PSG och måste nu ta poäng i Tyskland nästa vecka om det ska bli fortsatt spel i Champions League. PSG har i och med segern säkrat förstaplatsen i gruppen (under förutsättning att de vinner mot Istanbul, vilket de givetvis gör).

United började andra halvlek klart bäst och borde ha dödat matchen. Martial fick en jättechans men brände och sedan hade Cavani en boll ribban och på returen kunde inte Martial göra mål.

Istället gjorde PSG ett turligt mål efter en hörna. Direkt efteråt blev Fred – som horribelt nog inte blev utbytt efter första halvlek – utvisad. Förvisso var varningen felaktig, men han borde ha varit utvisad i första och utvisningen hängde i luften. Där måste lagledningen göra det bättre.

Sedan hade United någon halvchans men med tio spelare mot elva gick det inte.

  • 0
  • Share


2020/12/02 21:53
Halvtidstankar

Det har varit en tämligen chansfattig match men vi har ändå varsitt mål för de båda lagen. Neymar gav PSG ledningen men United kvitterade genom Rashford efter framspelning av Wan-Bissaka (självmål tycker BT Sport, men för nu står det som Rashfords mål).

Annars är det Fred som har varit i händelsernas centrum. Brasilianaren hade tur som inte blev utvisad när han skallade Paredes och Fred hade även en stämpling mot Paredes. Skulle inte förvåna om det blir byte direkt efter pausvilan.

Vi har också haft några dueller mellan McTominay och Neymar.

Känslan är att det kan bli väldigt irriterat i andra halvlek, framför allt om United tar poäng.

För United är utgångsläget inför andra utmärkt. PSG måste anfalla och det torde öppna stora ytor för oss att kontra på, givet att vi håller tätt bakåt. Gäller bara att hitta en bra balans där vi spelar klokt men inte fegt.

  • 0
  • Share


2020/12/02 20:58
Come on United!

Avspark alldeles strax. Manchester United ska ta sig till slutspel i Champions League!

Vi hörs i halvtid.

  • 0
  • Share


2020/12/02 20:51
Leipzig vann

Leipzig gjorde jobbet i Turkiet men det var på håret. Efter att ha kastat bort en tvåmålsledning kunde tyskarna ändå säkra segern genom Sorloth på tilläggstid.

Av Manchester United-intresse är att Dayot Upamecano blev varnad. Därmed är han avstängd mot United nästa vecka.

  • 0
  • Share


2020/12/02 20:22
Solskjaers intervju

  • 0
  • Share


2020/12/02 20:15
Mer läsning
  • 0
  • Share


2020/12/02 20:13
Solskjaer: Fräscha ben kommer in

Ole Gunnar Solskjaer har precis snackat med MUTV om kvällens startelva.

“Vi vet att vi möter ett bra lag. Vi behöver fräscha ben därute med Scott [McTominay], som precis är tillbaka från skadan. Anthony [Martial] skulle ha spelat mot Southampton, han ser skarp ut igen.”

Att Edinson Cavani skulle starta ikväll var något Solskjaer hade planerat länge men insatsen i söndags inverkade givetvis.

United kommer till spel med ett offensivt lag. Taktiken påminner om den mot Istanbul, då United hade en bra balans, säger Solskjaer. Mot PSG måste United försvara sig bra, vara kompakta och inte ge bort kontringar.

  • 0
  • Share


2020/12/02 20:04
Tankar om startelvan

Solskjaer väljer alltså en 4-2-3-1-formation ikväll. McTominay bildar ett energiskt mittfält med Fred. Offensivt får Cavani chansen att skjuta sin gamla klubb till Europa League. Med Rashford och Martial på kanterna och Fernandes däremellan har vi goda möjligheter att kontra och anfalla.

På bänken noterar vi spelare som Pogba, Matic, Van de Beek och Greenwood. Förutom Pogba är även Lingard och Bailly tillbaka i truppen.

I PSG har de före detta Unitedspelarna Ander Herrera och Ángel Di María bänkats. Uefas liveblogg har Kean som central anfallare med Neymar och Mbappé på kanterna medan MUTV tror att Mbappé spelar centralt.

  • 0
  • Share


2020/12/02 19:51
Båda lagen

  • 0
  • Share


2020/12/02 19:46
Dagens lag

Scott McTominay och Anthony Martial startar för Manchester United.

De Gea

Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles

McTominay, Fred

Rashford, Fernandes, Martial

Cavani

  • 0
  • Share


2020/12/02 19:22
Bortatrenden måste brytas

Idag spelar Manchester United mot Paris Saint-Germain för fjärde gången. Hur det gick i de tre tidigare tror jag att alla som läser det här har koll på.

Det som ändå står ut med de tre första mötena är att bortalaget har vunnit samtliga. Den trenden måste vi bryta ikväll.

Att PSG måste vinna borde vara något som talar för United. Såtillvida inte laget blir för försiktigt och försvarar poängen vi kontrar. PSG:s offensiv är stark men deras defensiv går att såra. Det visade vi om inte annat i Paris.

  • 0
  • Share


2020/12/02 18:27
Spekulation om startelvan

Som vanligt nu för tiden är det småklurigt att lista ut exakt vilken startelva Ole Gunnar Solskjaer har tänkt sig ikväll. Visst, de flesta namnen i elvan kan vi vara ganska säkra på men några frågetecken finns det.

Med Luke Shaw och Axel Tuanzebe indisponibla utgår jag från att en fembackslinje inte är aktuell.

De lämnar i praktiken 4-2-3-1 och 4-4-2 med diamant på mitten som alternativ. Diamanten fungerade bra i Paris, om än bara under en kort period. Min magkänsla säger ändå att det blir diamant ikväll också.

Ser vi till laget är målvakt och backlinje självskrivna. David de Gea är tillgänglig igen och jag blir chockad om Dean Henderson får chansen. Backlinjen utgörs av Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire och Alex Telles.

Framåt vet vi att Bruno Fernandes och Marcus Rashford startar. Därutöver är det mer öppet. Efter Edinson Cavanis insats senast skulle det vara otroligt märkligt om han inte startar ikväll.

Det lämnar då två eller tre mittfältsplatser och noll eller en anfallare.

På mittfältet konkurrerar Nemanja Matic, Fred, Donny van de Beek och Scott McTominay. Nej, jag tror inte att Paul Pogba är aktuell för startelvan just nu. Hans chans kommer.

McTominays energi kom väl till pass i Paris men frågan är hur hans status är efter skadefrånvaro.

Spelar vi 4-2-3-1 tänker jag ändå att McTominay och Fred är det föredragna paret defensivt men i en diamant tror jag att det blir Matic, Fred, Van de Beek och Fernandes.

Om vi väljer en tredje anfallare så torde Anthony Martial gå före Mason Greenwood.

Så:

De Gea

Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles

Matic

Fred, Van de Beek

Fernandes

Cavani, Rashford

Alternativt Martial och McTominay för Matic och Van de Beek.

  • 0
  • Share


2020/12/02 18:04
United bekräftar 24-mannatrupp

Manchester United har nu officiellt bekräftat att 24 spelare är med i matchtruppen idag. Jämfört med matchtruppen som vi listar nedan tillkommer Lee Grant och Odion Ighalo.

Av de 24 spelarna får 23 vara med i den slutliga matchtruppen, medan en spelare måste följa matchen från läktaren. Gissningsvis blir det Lee Grant.

Målvakter: De Gea, Henderson, Grant

Försvarare: Wan-Bissaka, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Maguire, Williams, Telles

Mittfältare: Fred, McTominay, Matic, Pogba, Van de Beek, Fernandes, Mata, Lingard, James

Anfallare: Cavani, Rashford, Martial, Greenwood, Ighalo

  • 0
  • Share


2020/12/02 17:25
Förutsättningarna

Manchester United behöver ikväll en poäng för att garantera en slutspelsplats. Seger säkrar dessutom gruppsegern (i teorin kan Leipzig gå förbi men då måste vi förlora med minst 5-0 i Tyskland och det ser jag som uteslutet).

Om vi förlorar ikväll måste vi ta poäng i Leipzig i den sista omgången för att gå till slutspel. Men slutspelsplatsen kommer fortsatt att vara i våra egna händer.

Paris Saint-Germain säkrar (i praktiken) en slutspelsplats vid seger ikväll. Vinner de med mer än 2-1 säkrar de dessutom gruppsegern.

Vid poängtapp ikväll måste PSG lita på United i den sista omgången. Ett United som då inte kommer ha så värst mycket att spela för (visst, gruppsegern kan stå på spel men det är inget vi offrar halvskadade spelare för).

Leipzigs öde beseglas först i den sista omgången.

Istanbul kommer att förlora sina två avslutande matcher och de slutar därmed sist i gruppen.

Jaja, i teorin är det faktiskt inte uteslutet att Istanbul går till slutspel. Det är heller inte uteslutet att ett gäng fåglar ikväll tar sig in på Old Trafford och stjäl alla fotbollar på arenan. Så scenariot att Istanbul gör annat än förlora tänker jag inte bemöda mig med att diskutera.

  • 0
  • Share


2020/12/02 15:31
Pogba, McTominay, Martial och De Gea i truppen

På gårdagens presskonferens bekräftade Ole Gunnar Solskjaer att i stort sett alla spelare nu är tillgängliga för spel. Luke Shaw är fortsatt skadad och Axel Tuanzebe är avstängd ikväll men i övrigt är alla med. Det bekräftades när truppen idag checkade på Hilton Hotel inför kvällens drabbning.

David de Gea har skakat av sig smällen han fick mot Southampton och Anthony Martial är frisk igen. Vidare är Paul Pogba, Scott McTominay, Eric Bailly och Jesse Lingard tillbaka i matchtruppen.

Målvakter: De Gea, Henderson

Försvarare: Wan-Bissaka, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Maguire, Williams, Telles

Mittfältare: Fred, McTominay, Matic, Pogba, Van de Beek, Fernandes, Mata, Lingard, James

Anfallare: Cavani, Rashford, Martial, Greenwood

Totalt var det 22 spelare som checkade in på hotellet. Det öppnar för att ytterligare en spelare letar sig in i matchtruppen, men det kan tänkas att vi lämnar en plats på bänken vakant.

Förutom Shaw och Tuanzebe var det Lee Grant, Odion Ighalo, Facundo Pellistri och Teden Mengi som inte noterades av Manchester Evening News när spelarna checkade in på hotellet. Så om den sista platsen faktiskt skulle fyllas är det i så fall av en spelare som inte har någon realistisk chans till speltid.

  • 0
  • Share


2020/12/02 15:06
Den slutspelsplats som hägrar

Idag är en sån där dag då avsaknaden av supportrar på plats blir extra påtaglig. En (potentiellt) avgörande Champions League-match under ljuset. En sån där dag då du utanför Old Trafford skulle kunna ta på stämningen. 

Även utan publik är det förstås en stormatch.

Manchester United har egentligen allt att vinna. Vi har chansen att (i praktiken) säkra gruppsegern. United kan göra succé. För avancemang från en grupp med två av förra säsongens fyra bästa lag i Europa måste klassas som succé. Misslyckas vi idag så har vi dessutom en räddningsplanka nästa vecka och fortsatt avgörandet helt i egna händer.

Paris Saint-Germain har allt att förlora. Franska ligan är en vandring i parken. Klubben existerar numer för att vinna Champions League. Uttåg redan i gruppspelet skulle vara ett fiasko. Idag kan fiaskot bekräftas.

Men.

Det finns förstås ett men. Inte för PSG men väl för United. Då vi inledde gruppspelet med två fantastiska segrar ändrades premisserna. Plötsligt blev slutspelsplats en självklarhet. Går vi vidare kan vi fortsatt se tillbaka på gruppspelet som en succé. Gör vi det inte måste det nu ses som ett misslyckande.

Utgångsläget är oavsett fantastiskt.

Idag ska vi gå ut och göra jobbet. Idag ska vi garantera att vi får höra Champions League-musiken även i vår.

  • 0
  • Share