Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik november 2020

Southampton v Manchester United - Premier League

Ytterligare en månad har gått, och vi skall gå igenom hur Unitedspelarna presterat i november. Sex matcher spelades, och månaden inleddes dåligt med två förluster innan man vände på steken och avslutade med fyra segrar.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni september här och oktober här.

Speltid

Sex matcher ger en potentiell maximal speltid på 540 minuter (vi räknar inte in stopptid här), och av de 29 spelare som officiellt tillhör A-truppen lyckades 22 få beträda planen, men endast en av dem spelade samtliga minuter under månaden. Det är inte David de Gea i målet, han blev som bekant utbytt i halvtid i söndags och vilade dessutom i förlustmatchen mot Istanbul Başakşehir, utan istället är det killen som nu lyckats varva igång och mer och mer se ut som en försvarskapten, Harry Maguire, som spelat samtliga minuter.

Ytterligare tre spelare, Aaron Wan-Bissaka, Bruno Fernandes och Marcus Rashford, startade samtliga sex matcher, men alla blev utbytta vid ett eller flera tillfällen. Ytterligare en spelare medverkade också i samtliga sex matcher, och det är ingen mindre än Edinson Cavani. Han fick dock bara en match från start, i de övriga fem fick han komma in från bänken.

De sju spelare som tillhör A-truppen men inte fick någon speltid alls i november är Lee Grant, Eric Bailly, Marcos Rojo, Teden Mengi, Jesse Lingard, Facundo Pellistri och Odion Ighalo.

Mål och assist

Har Manchester United en av ligans klart mest lysande stjärnor i nuläget? Kanske till och med en av de spelare i världen som mest sticker ut? Frågar ni mig är svaret ja på båda dessa frågor. Om han är bäst i ligan är för tidigt att svara på, men att säga att Bruno Fernandes under 2020 varit en av både Premier Leagues och världens bästa spelare, det ser jag som ett okontroversiellt påstående.

I november månad gjorde han sex mål och fick en framspelningspoäng, vilket ändå säger väldigt lite om hur bra och viktig han faktiskt är för Manchester United. Det korta filmklippet nedan, från Edinson Cavanis kvittering mot Southampton, visar ännu bättre än hans mål och framspelningar vad det är som gör Bruno Fernandes till den klart viktigaste spelaren i Manchester United för tillfället.

I övrigt då? Tjae, United gjorde tolv mål, hälften av dem från Bruno, hälften av de resterande stod Edinson Cavani för och så fick Marcus Rashford, Anthony Martial och Daniel James sätta varsitt. Rashford och (något överraskande) Luke Shaw var de enda som lyckades göra mer än en assist under månaden, med två var. Med Cavani på uppgång, och om man kan få igång den övriga anfallstrion som alla tre var i tämligen dåligt slag under månaden, ja då ser Uniteds offensiv ljus ut framöver.

Månadens buse

Avslutningsvis kategorin där det sällan händer så mycket, måndens buse. United drog på sig nio gula kort, alltså i snitt ett och ett halvt per match, under månaden. Maguire, Fred och Axel Tuanzebe var de värsta syndarna, med två var. Inget jättekonstigt i det, förutom att Tuanzebe måste behöver slipa till sig lite då han drog på sig sina kort på blott 113 spelade minuter.