Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Paris Saint-Germain 1-3

Manchester United v Paris Saint-Germain: Group H - UEFA Champions League

Det började illa men Rashfords kvittering tände hopp. Det släcktes sedan när gästerna gjorde 2-1 och United blev decimerade till tio man. En rafflande och helt avgörande avslutning i gruppen väntar därmed nästa vecka. 

Efter sex minuters spel hade Paris Saint-Germain tagit ledningen på Old Trafford. En uppförsbacke från första början var såklart inte optimalt för United, även om man visat karaktär och vänt matcher förr.

Rashford sköt in kvitteringen och så länge 1-1 stod sig kändes United som favoriter. Cavani var en decimeter från att sätta ett oerhört vackert mål och Martial visade att det inte finns någit självförtroende kvar när fransmannen brände öppet mål.

På ett slumpartat vis skulle sedan PSG göra 2-1 och direkt på avsparken efteråt briserade den tickande bomben. Fred blev utvisad och matchen var därmed över för United.

Man skapade ett par halvchanser men gästerna kunde på stopptid kontra in 3-1.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Spanjoren tar det han ska och kan knappast lastas för något av målen. Gör sig så stor han kan på bägge men det räcker inte.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 90′. 1 assist. Någorlunda delaktig offensivt i första halvlek och står också för assisten till Rashford. Tappade en aning i andra. Skötte sig bra defensivt och agerar mycket smart när han som siste man reder ut en kontring från PSG genom att ”ligga rätt”, som det så fint heter.

Victor Lindelöf: 6

Har han ryggproblem? Det syns i alla fall inte. Kan egentligen inte klandras på något av målen och stod i övrigt emot bra när PSG attackerade. Säker.

Harry Maguire: 7

Håll i er nu. Maguire var bäst i United under gårdagen. Folket ute i stugorna kommer såklart inte hålla med, men baklängesmålen till trots så gjorde inte lagkaptenen många misstag. Var placering-, brytning-, och passningssäker. Inga som helst problem vinna kampen centralt mot Moise Kean.

Alex Telles: 6

Ännu en stabil insats av brassen, som hanterade Mbappé på ett bra sätt de gånger man ställdes mot varandra. Finns mycket att hämta här, inte minst i vänsterfoten.

Scott McTominay: 7

Började skakigt och hade viss del i det tidiga baklängesmålet. Spelade upp sig markant och var en nagel ögat på Neymar matchen igenom. Trygg med bollen och tuff i närkamperna.

Fred: 6

Utvusad 70′. Den lille brassen stod minst sagt i centrum under gårdagskvällen. Klarade sig när han skulle ha blivit utvisad. Klarade sig inte när han faktiskt blev utvisad. Så länge fokus var på att spela fotboll gjorde Fred en gedigen insats och krigade på bra. Den som vill ha underbetyg på mittfältaren på grund av utvisningen bör istället vända sig till Solskjaer. Norrmannen skulle självklart ha plockat av Fred i paus.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 74′. 1 mål. Ingen favoritposition ute till höger men löser det trots allt rätt hyfsat. PSG har verkligen blivit ett favoritmotstånd för Rashford. Ser ut att klaffa bra med Cavani. Utbytt skadad, eller försiktighetsåtgärd?

Bruno Fernandes: 5

Sett till vad man kan förvänta sig av portugisen så var den här insatsen inte helt övertygande, för att vara ärlig. Spelar som vanligt med hög risk och när det ger utdelning är det klang och jubel. Idag blev det liksom ingenting av någonting. Smart spelat dock när han serverade Martial ett guldläge.

Anthony Martial: 5

Utbytt 79′. Glimrade till stundtals, men tydligt att det inte finns något självförtroende här. Att missa öppet mål var inte vad Martial behövde, och sannerligen inte vad United behövde där och då.

Edinson Cavani: 7

Utbytt 79′. Känns ganska givet att det är Cavani som ska spela längst fram nu, väl? Löper konstant och gör det smart dessutom. Fantastisk klack till Rashford som sedan sätter Martial i läge. Otur att chippen inte sänker sig tidigare.

Paul Pogba: 6

Inbytt 74′. Stabilt inhopp av Pogba, som inte figurerat på ett tag i United. Blir en referenspunkt som kan suga in bollen när United jagar. Nära att sätta dit ett drömmål med sitt volleyskott.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.