Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Rashford förhoppingsvis med imorgon

Manchester United Training Session

I dagens nyhetssvep har Ole Gunnar Solskjaer träffat pressen för ytterligare en poänglös presskonferens. Utöver det har vi en ”intervju” med Ed Woodward att prata om, samt att ståplats skall byggas på Old Trafford. Slutligen har det också kommit ett påstått intresse för en ny tränare att ersätta Solskjaer samt att norrmannen och Bruno Fernandes nominerats för sina insatser under november.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer mötte pressen i en, som brukligt, mestadels meningslös presskonferens inför morgondagens match mot West Ham. I kortform är detta vad som sades.

  • Rashford inte helt med i träning än, men Solskjaer hoppas ändå att han efter behandling skall kunna vara med imorgon. Luke Shaw är däremot inte redo.
  • Solskjaer ser fram emot att spela inför publik igen, om än att det inte är sin egen och en begränsad mängd.
  • På fråga om jämnhet tycker Solskjaer att laget blir jämnare och jämnare.
  • Vid vinst imorgon kan man nå in i topp fyra, vilket hade varit en boost och en bra prestation när man har en match mindre spelad.
  • Solskjaer har inte pratat med David Moyes (som tränar West Ham) om hur det är att vara Unitedtränare.
  • Edinson Cavanis erfarenhet och spelstil har enligt Solskjaer varit oerhört nyttigt för United.
  • Slutligen fick Solskjaer chansen att berömma Facundo Pellistris utveckling. Han anpassar sig bra och tränar på bra, och har det senaste också fått några matcher med U23.
  • Gällande Amad Diallo hoppas Solskjaer och klubben på att allt pappersarbete med arbetstillstånd skall lösa sig och att han ansluter i januari.

Woodward i ”intervju”

Det är inte ofta vi hör saker direkt från Ed Woodwards mun, men när protokollet från ”Manchester Uniteds Fans’ Forum” nu släppts får vi en del citat direkt från honom.

Han säger bland annat att Project Big Picture inte var ett försök att ta makten bakom stängda dörrar, och att det som läckte ut bara var utkast till förslag och ett diskussionsdokument, alltså inte något färdigarbetat. Som ni kanske minns förkastades Project Big Picture av mer eller mindre samtliga utom de som varit involverade när uppgifterna läckte. Det jobbas dock vidare på en ”strategisk plan för finansieringen av engelsk fotboll”.

Woodward påstår vidare att klubben kommer stötta Solskjaer i sommarens transferfönster

”Vi inser att det finns ligger mer hårt arbete framöver för att uppnå den jämnhet som behövs för att vinna troféer.

”Jag sa i april att vi förblir engagerade i att stärka truppen, samtidigt som vi var disciplinerade i våra utgifter under pandemin.

”Jag tror att vi har levererat det, med de tillägg som vi gjorde under sommaren tog våra totala nettoutgifter till över 200 miljoner euro (180 miljoner pund) sedan sommaren 2019 – mer än någon annan stor europeisk klubb under den perioden.

”Vi kommer att fortsätta att stödja Ole med en planerad, långsiktig strategi för rekrytering, med fokus på sommarfönstren.”

Även BBC har rapporterat om detta.

Ståplats på gång

I samma BBC-artikel som ovan skrivs också att United skall införa 1500 ståplatser på Old Trafford, och att arbetet med dessa börjar i början av nästa år. Det är så kallad ”Safe standings” som byggs, alltså ståplatser med räcken framför sig.

Mer läsning om de två nyheterna ovan finns här.

Tuchel och United?

Rykten kring att United skulle vara intresserade av att sparka Ole Gunnar Solskjaer kommer förmodligen aldrig sluta komma förrän norrmannen antingen vunnit Champions League med klubben, alternativt tills han faktiskt får sparken.

Nu är det från Tyskland, och den trovärdige Christian Falk, vi hämtar ryktet att United tydligen skall vara intresserade av Thomas Tuchel, och att Thomas Tuchel tydligen skall vara intresserad av United. Speciellt mycket mer information får vi inte, men med tanke på att Tuchel fortfarande tränar PSG så lär det inte vara något som händer den närmaste tiden, om det nu händer alls.

Bruno och Solskjaer nominerade

Avslutningsvis kan vi berätta att Bruno Fernandes är nominerad för att bli månadens spelare i Premier League för november månad, och Ole Gunnar Solskjaer är nominerad att bli månadens tränare.