Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Southampton 3-1

Manchester United v Southampton: Premier League 2

Facundo Pellistri har gjort sitt första mål som Manchester United-spelare! Detta när U23 på fredagskvällen vann med 3-1 mot Southampton. Shola Shoretire låg bakom två av målen medan Anthony Elanga och matchens lirare Arnau Puigmal låg bakom övriga mål.

Det var länge en tämligen händelselös match, där det framför allt var de fasta situationerna som gav försvaren problem. Öppningsmålet skulle också komma efter en fast situation, då Elanga avslutar mycket bra sedan han själv dragit en frispark i muren.

Will Fish har sedan – ånyo efter en fast situation – ett utmärkt läge att dubbla ledningen men målvakten gör en stark räddning.

Efter paus exploderade matchen. United gör 2-0 när halvleken är 27 sekunder gammal. Shoretire har uppvisning på mittplan och friställer Pellistri. Fri mot målvakten gör Pellistri det han ska.

”Det känns fantastiskt. Jag såg verkligen fram emot det här målet. Förhoppningsvis kommer det fler,” sa Pellistri till MUTV efter matchen.

Målskytten säger att han känner sig bättre och bättre.

Manchester United v Southampton: Premier League 2
Facundo Pellistri gjorde ikväll sitt första mål som Unitedspelare. Här missar han dock från nära håll.

Då var känslan att United skulle kunna spela av matchen. Southampton hade emellertid andra planer och reducerade bara några minuter senare. De anfaller snabbt längs vänsterkanten och den centrala anfallaren drar med sig Uniteds försvar djupt in i eget straffområde. Det lämnar Michael Obafemi – som gjort mål mot Uniteds a-lag – fri i straffområdet. Inspelet hittar honom och han kan enkelt näta.

United har sedan de bästa chanserna och borde ha gjort fler mål. Samtidigt hotar Southampton för en kvittering. Pellistri borde ha gjort mål då han – efter bra spel från Fish, Elanga och Puigmal – fick öppet mål från nära håll. En försvarare lyckas dock stöta till bollen och Pellistri drar bollen i ribban.

Det sista målet kommer långt in på tilläggstiden genom Puigmal. Igen är det Shoretire som ligger bakom målet med en fin framspelning. Puigmal missar första chansen men är först på returen.

Manchester United v Southampton: Premier League 2
Arnau Puigmal punkterar matchen efter förarbete av Shola Shoretire. Puigmal och Shoretire var båda mycket bra i matchen.

Just Puigmal – idag central mittfältare – var i mitt tycke Uniteds bästa spelare ikväll. Pellistri – idag vänsterforward – är främsta utmanare till priset. Vi ska förstås också framhålla Shoretire, som ligger bakom två av målen med intelligent spel. Slutligen förtjänar även Álvaro Fernández beröm. Han inleder som vänsterback men får flytta över till höger efter Southamptons mål, vilket resulterar i att motståndet får mycket svårare att komma fram där.

Segern lyfter United till en sjätteplats i den mycket jämna tabellen. Vi har bara tre poäng upp till tabelltoppande Manchester city men är å andra sidan bara sex poäng före Southampton på nedflyttningsplats.

Just Manchester city – på Lucia (14.00) – är motståndet i nästa ligamatch för U23. Dessförinnan ska laget ta sig an Accrington Stanley i EFL Trophys första slutspelsrunda. Den matchen spelas tyvärr på tisdag kväll, det vill säga samma kväll som a-laget möter RB Leipzig.

Höjdpunkter

Elanga gör 1-0:

Pellistri gör sitt första mål:

Southampton reducerar:

Pellistri missar:

Puigmal avslutar målskyttet:

Manchester United – Southampton 3-1 (1-0)

Premier League 2, Division 1, 4 december


1-0 (39  ) Anthony Elanga
2-0 (46  ) Facundo Pellistri (Shoretire)
2-1 (52  ) Obafemi
3-1 (90+5) Arnau Puigmal


Uniteds lag: Woolston; Bejger (Devine 52), Fish, Mengi, Fernández; McCann (Hoogewerf 71), Puigmal; Helm, Shoretire, Pellistri; Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK