Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Aston Villa – Manchester United

Manchester United Women v Arsenal Women - Barclays FA Women's Super League

Damernas landslagsuppehåll är över, och det är dags för Manchester United att spela fotboll igen. Det är en på förhand tacksam match Casey Stoney och hennes gäng får, då man åker till Birmingham för att möta Aston Villa på bortaplan, ett Villa med en seger och fyra förluster på sina första fem seriematcher. United hittar vi längst upp i tabellen inför dagen.

Manchester Uniteds lag

Casey Stoney har presenterat sin startelva, och det är en elva vi börjar känna igen, om än med små skillnader. Så här formerar hon sitt lag.

Earps
Battle – A. Turner – M. Turner – Smith
Ladd – Groenen
Heath – Toone – Galton
James

Mary Earps är given förstamålvakt, inga konstigheter där. Turner och Turner har gjort det bra i Abbie McManus frånvaro, varför man väljer att inte bryta upp det paret utan McManus får finna sig i att sitta på bänken. Ona Batlle har gjort högerbackspositionen till sin, till vänster idag Kirsty Smith.

Hayley Ladd och Jackie Groenen är med all önskvärd tydlighet Stoneys favoriter som centrala mittfältare, och Ella Toone har gjort nummer 10-positionen till sin. Kanterna tar Tobin Heath och Leah Galton, med Lauren James som centralforward, något undertecknat gillar enormt. Inte för att jag ogillar Christen Press (som av någon anledning saknas helt idag), men Lauren James har något extra.

Lotta Ökvist, ja hon sitter som vanligt på bänken. Ryktena om att hon skall flytta till Göteborg lär inte avta.

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

Det är återstart, och United går in som serieledare, dock med en match mer spelad än Chelsea som ligger tre poäng efter med bättre målskillnad. Seger, och gärna med många mål, är därför att föredra.

Tidigare möten

Detta blir säsongens första möte lagen emellan, och eftersom Villa är nykomlingar i år möttes lagen föga förvånande inte förra säsongen heller.

För två år sedan däremot, när United precis var nystartade, ja då låg lagen tillsammans i andradivisionen, och just bortamatchen mot Villa var faktiskt den första matchen United spelade i serien. Speciellt spännande blev det dock inte. Det tog nio minuter för United att ta ledningen, efter det satte United ytterligare elva bollar i nät, till ett slutresultat av hela 12-0, efter bland annat fem mål av Jess Sigsworth.

På hemmaplan, i matchen som matematiskt säkrade Uniteds uppflyttning, nöjde Stoneys damer sig med att göra fem mål. På två matcher har United alltså 17-0 i målskillnad mot Villa, låt oss hoppas att det utökas idag.

Teve

Matchen visas inte på svensk tv. Är du i England kan du se den på FA Player.