Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Aston Villa – Manchester United 0-2

Aston Villa Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Uniteds damer fortsätter toppa tabellen efter ytterligare en ligaseger. I en match man totaldominerade rätt igenom fick man in bollen två gånger, men förutom en något slumpartad ribbträff för Villa vid 1-o var segern aldrig hotad.

Åtta matcher har givit sex segrar och två oavgjorda vilket gör att United sätter press på Chelsea, Arsenal, City och Everton att vinna de matcher de spelas imorgon. City eller Everton (eller båda två) vet vi redan nu attt United kommer dra ifrån, då dessa lag möts imorgon, medan Londonlagen får ses som storfavoriter i sina respektive matcher.

United idag var bättre från start, även om man inte fick början hotade speciellt mycket runt Villamålet. Mycket boll, många bra försök som stannade vid en svag sistapassning gjorde att det inte riktigt flöt, men när Hayley Ladd efter 26 minuter hittade Leah Galton med en fin passning in i straffområdet gjorde Galton inga fel, och 1-0 var ett faktum.

Undertecknad trodde här att United skulle få fart under fötterna och punktera matchen tidigt, men så blev inte fallet. United fortsatte vara klart bäst, och skapade gott och väl chanser för att avgöra matchen, men det var som att den sista skärpan alltid saknades. Närmast var Lauren James som träffade ribbans underkant med ett jätteskott, men även Villa hade som sagt en ribbträff för att eventuellt kvittera. Det var dock United som hade matchen, och en kvittering hade varit orättvist.

2-0 skulle till slut komma, med bara någon minut kvar av matchen, då Villas målvakt kom ut utanför straffområdet och hindrade Tobin Heath från att få ett friläge. Hennes boll gick dock rakt till Ella Toone, som enkelt kunde lyfta boll över målvakt, försvarare och Heath och bollen seglade in i mål. Med facit i hand en rättvis och förhållandevis trygg seger att ta med sig vidare för damerna.

Aston Villa – Manchester United 0-2 (0-1)

FA Women’s Super League, 5 december


0-1 (26) Leah Galton (Ladd)
0-2 (89) Ella Toone


Uniteds lag: Earps; Smith, A. Turner, M. Turner, Batlle; Ladd, Groenen (Staniforth 10); Heath, Toone, Galton; James (Ross 61)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK