Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Martial och Cavani missar RB Leipzig

Manchester United Press Conference

I dagens nyhetssvep har Ole Gunnar Solskjaer träffat pressen inför det avgörande mötet mot RB Leipzig i Champions Leagues sista gruppspelsomgång. Utöver det kopplas Manchester United ihop med Atletico Madrids engelska högerback Kieran Trippier. 

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer och Harry Maguire mötte pressen inför matchen mot RB Leipzig imorgon. I kortform är detta vad som sades under presskonferensen.

  • Anthony Martial och Edinson Cavani kommer inte att resa med truppen till matchen. De skador som duon drog på sig i lördags ska inte vara allvarliga men de är inte tillräckligt friska för att vara med imorgon.
  • Luke Shaw och David de Gea kommer att resa med truppen. Senast Shaw figurerade i matchtruppen var mot Everton den 8 november.
  • RB Leipzig är starka på sin hemmaplan men United är självsäkra enligt Solskjaer.
  • Maguire anser att laget blir jämnare och jämnare och att de är fullt förberedda inför matchen.
  • Solskjaer säger att 5-0 vinsten på Old Trafford inte kan ignoreras med tanke på hur mycket rätt som United gjorde i den matchen.
  • Spelar för att vinna. Trots att ett kryss räcker menar både Solskjaer och Maguire att de går för att vinna matchen imorgon.
  • Solskjaer hyllade också Mason Greenwood efter hans mål mot West Ham. Norrmannen tycker att Greenwood är en av de bästa anfallarna han jobbat med och att han hela tiden kommer att förbättra sig.
  • Sådana här matcher som laget ser fram emot menar Solskjaer. När det betyder så mycket krävs det att laget har rätt mentalitet.

Kieran Trippier på Uniteds önskelista?

Enligt journalisten Mike McGrath på The Telegraph håller United ett öga på Atletico Madrids högerback Kieran Trippier. 30-åringen kom till den spanska storklubben förra året och har spelat samtliga matcher för laget den här säsongen.

Jonathan Shrager som har god insyn i klubben skriver på Twitter att dessa rykten är sanna.