Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Över för Pogba i United”; Tufft för Chong; Levitt inte återställd

Germany v Mexico: Group F - 2018 FIFA World Cup Russia

Dagens nyhetssvep handlar i högsta grad om Paul Pogba och inte minst hans agent Mino Raiola. Vidare har Tahith Chong en tuff tid i Werder Bremen på lån.

Avslutningsvis rapporterar vi om Dylan Levitts fortsatta problem efter covid-19.

”Det är över för Pogba i United”

Igår, måndag, släpptes de första citaten från en intervju som Paul Pogbas agent Mino Raiola hade med den italienska tidningen Tuttosport förra veckan. Bland annat säger den minst sagt frispråkige Raiola, enligt Fabrizio Romano, att Pogbas tid i United är över.

”Jag kan säga att det är över för Paul Pogba i Manchester United”, säger han ordagrant.

Gabrielle Marcotti, journalist på ESPN och Corriere dello Sport, har översatt andra citat. Raiola säger inledningsvis att det är lika bra att tala klarspråk.

”Det är bättre att vara tydlig, titta framåt och sluta ödsla tid på att lägga skuld. Paul är olycklig i Manchester United.”

Vidare säger Raiola följande:

”Han kan inte längre utrycka sig själv som han vill och som folk förväntar sig av honom. Hans kontrakt löper ut under sommaren 2022 men jag tycker att den bästa lösningen för alla inblandade är om han flyttar i nästa fönster.

”Annars kommer United, som jag har en utmärkt relation med, riskera att tappa honom gratis sedan han just nu inte har någon intention att förlänga sitt avtal.

”Om någon inte förstår så förstår de inte fotboll. Oavsett kan de beskylla mig om Paul lämnar nästa sommar.”

Pogbas agent har även diskuterat en potentiell destination.

”Ja, Paul Pogba kan komma tillbaka till Juventus. Han är inte lycklig i Manchester United.”

Den norska journalisten Fredrik A. Filtvedt, som i somras rapporterade en del om Uniteds jakt på Jadon Sancho med flera, berättar om Uniteds åsikter gällande Pogba. Där är det raka rör, om vi ska tro Filtvedt.

”Manchester United har under en längre tid haft lust till att bli av med Paul Pogba. Detta är alltså ömsesidigt.”

Tufft för Chong i Tyskland

Tahith Chong är som bekant utlånad från United till tyska Werder Bremen. Hittills har han startat tre matcher, hoppat in i sex och stått för noll poäng. I den senaste matchen, mot Stuttgart, fick han starta men när slutsignalen ljöd hade han inte stått för något vidare dagsverk då det enda notabla han åstadkommit var att orsaka en straff för motståndarlaget.

Sport Witness har översatt en artikel från Bild gällande Chong – och det är ingen munter läsning. Bland annat menar de att han i matchen ”inte tog sin chans”, ”knappt hade några offensiva moment” och var ”för ivrig” defensivt när han drog på sig straffen.

En annan tidning, Fehmarn, gav honom sämsta betyg. Han verkade nästan övertänd men också olycklig på planen.

Levitt med fortsatta covid-problem

Dylan Levitt befinner sig på lån från United i Charlton. För en tid sedan insjuknade han i covid-19, något som har satt sina spår. Även om han nu får träna med laget dröjer det innan han blir spelklar. Tränare Lee Bowyer har berättat att mittfältaren fortsatt har vissa andningssvårigheter, vilket gör att de givetvis måste vara fortsatt försiktiga med honom.