Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Martial kommer vara involverad

Manchester United Press Conference

Imorgon är det derby, då Manchester City får äran att komma till Old Trafford för att möta Manchester United. Inför matchen har Ole Gunnar Solskjaer mött pressen, och vad som sades rapporterar vi om här.

Utöver presskonferensen har vi en fin intervju med Marcus Rashford, vi ser att två Unitedspelare blivit valda till månadens spelare och att en manager blivit månadens manager, fyra Unitedspelare kan bli uttagna i Fifpros världslag samt ett rykte om en supertalang in och en mittfältare ut.

Solskjaers presskonferens

Detta var i korthet vad Ole sa under presskonferensen.

  • Oväntat nog vill Ole få en bra start på matchen, till skillnad från hur det har blivit under många matcher hittills under säsongen.
  • Gruppen var besviken efter matchen i tisdags, hade återhämtning i onsdags, och fokus efter det har varit bra. Att få en stormatch som den imorgon är perfekt för att kunna ladda om.
  • Anthony Martial kommer vara involverad i matchen, Edinson Cavani är mer osäker men inte omöjlig, Solskjaer skall ta ett beslut senare.
  • Gällande David de Geas nominering (som ni kan läsa om mer längre ner i artikeln) säger Solskjaer att De Gea är en målvakt de litar på och att han är en toppmålvakt.
  • Solskjaer känner att laget blir bättre och bättre när han nu snart varit tränare i två år, att laget mer och mer börjar se ut som att Manchester United-lag med snabba anfallare, dynamik och bra spelare med individuella kvalitéer som kan skapa magi ur ingenting. Han säger att folk påstår att United inte har någon jämnhet, men ändå har laget vunnit sina fyra sista ligamatcher.
  • Gällande om Solskjaer pratat med Paul Pogba kom standardsvaret att han pratar med alla sina spelare, men något specifikt svar kring Mino Raiolas uttalanden från tidigare i veckan ville Solskjaer inte ge.
  • Gällande Europa League säger Solskjaer att laget vill gå så långt som möjligt i den turneringen, och att det skulle bli speciellt om United lottades mot Molde som också är i EL-slutspelet.
  • Uttåget ur Champions League till trots så har United lärt sig mycket under de sex gruppspelsmatcherna, även om man har en bit till att gå för att kunna vinna turneringen.

Vi kommer lägga upp en länk till presskonferensen när det kommit ut.

United det enda som gäller för Rashford

Att Marcus Rashford är en människa med sunda värderingar och vilja att använda den makt han sitter på på ett bra sätt har visats med alla önskvärd tydlighet det senaste året.

Igår fick han också möjlighet att lägga ut orden kring sina relation till Manchester United, och om han någon gång tänker att han skall söka sig vidare (spoiler alert: han har inga såna tankar alls). Se den minutlånga intervjun nedan.

Månadens spelare (x2) och manager

November månad innebar fyra ligamatcher för Manchester United, med tre segrar och en förlust som facit. På dessa fyra matcher gjorde Bruno Fernandes fyra mål och en assist, något som nu gett honom utmärkelsen som månadens spelare. Grattis Bruno.

För Uniteds damer innebar november månad bara två matcher, men det var inte vilka matcher som helst. Först slog man Arsenal hemma med 1-0, innan man spelade 2-2 hemma mot Manchester City, efter att ha legat under med 2-0 i halvtid. För dessa insatser belönas nu Tobin Heath med priset för månadens spelare, och Casey Stoney blir månadens manager. Grattis till er också.

Nomineringar till världselvor

I slutet av året skall nu världslag med mera tas fram, däribland bland annat Fifpros världselva. Denna världselva röstas fram av fotbollsspelarna själva, och vi har nu fått de 55 spelare (10 målvakter, 15 försvarare, 15 mittfältare och 15 anfallare) på dam- och herrsidan som fått flest röster, och bland dessa hittar vi fyra Unitedspelare.

Bland damerna är det våra amerikanskor, Tobin Heath och Christen Press, som är med bland de 55, och bland herrarna är det David de Gea och Bruno Fernandes.

Nästa torsdag, den 17 december, presenteras elvorna. Den målvakt, samt de tre försvarare, mittfältare och anfallare som fått flest röster blir då utvalda, tillsammans med den utespelare som har flest röster efter dem.

Det spanas på Veron?

Det är Sport Witness som säger att det möjligen kan bli en ny Veron i Manchester United. Den här gången skulle det dock inte vara en argentinare, utan att brasse med förnamnet Gabriel.

Han spelar för närvarande i Palmeiras, är 18 år gammal och börjar ta för sig där borta med 10 mål och 4 assist på 29 framträdanden. Han skall kunna spela som såväl en central anfallare som på kanterna. 25 miljoner euro skall tydligen krävas, men givetvis är United inte ensamma att var intresserade då såväl Arsenal som Juventus och kanske även Fiorentina skall finnas med i bilden.

Juventus för Pogba?

Det lär knappt gå en dag utan att vi får rykten om vart Paul Pogba skall flytta när han väl lämnar United, vilket det i nuläget ser ut som att han kommer göra snarare än att förlänga kontraktet som går ut sommaren 2022. Idag är det Paul Hirst som skriver att Pogba pushar för en flytt till Juventus till sommaren. ”Jaha”, säger undertecknad och avslutar med detta dagens nyhetssvep.