Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Reading – Manchester United

Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester Uniteds damlag ska idag försöka befästa serieledningen i FA Women’s Super League. Detta då vi möter tabellsexan Reading på bortaplan i en match med åskådare på plats.

Det är avspark klockan 13.30 och matchen visas på V Sport Football och Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Jackie Groenen är tillbaka i startelvan efter skadan senast. Även Kirsty Hanson är tillbaka i spel efter skada. Däremot ingen Lauren James i matchtruppen.

Earps
Smith, A Turner, M Turner, Batlle
Ladd, Groenen
Heath, Toone, Galton
Hanson

Mycket ovisst hur offensiven formeras, då det inte finns någon naturlig toppforward i startelvan.

På bänken noterar vi Fran Bentley, som är tillbaka i United från sitt lån i Blackburn. Detta då Emily Ramsey är skadad. Ivana Fuso sitter också på bänken och frågan är om hon idag får göra sin debut.

Christen Press är sjuk medan Martha Harris, Lauren James, Alessia Russo och Jess Sigsworth är skadade.

Readings lag

Förutsättningarna

United toppar serien efter sex vinster och två oavgjorda på säsongens åtta första ligamatcher. Formen är på topp och nyligen utsågs Casey Stoney till månadens manager och Tobin Heath till månadens spelare för november. Förra veckan vann vi med 2-0 mot Aston Villa på bortaplan.

Reading parkerar i mitten av tabellen med resultatraden 2-4-2. De har spelat 1-1 i sina fyra senaste ligamatcher. Senast en besvikelse mot Bristol City men poäng borta mot Everton och hemma mot Manchester city imponerar desto mer. Så vi kan ingalunda räkna med en promenadseger här.

Tidigare möten

Reading har varit en svår nöt för United att knäcka. På fyra möten har vi bara en enda seger och två förluster. I förra säsongens bortamatch i ligan fick vi nöja oss med 1-1 efter en regelrätt domarskandal, då Reading kunde kvittera efter att ha fått straff i situationen nedan.

Förra säsongens hemmamatch blev en bekväm 2-0-seger för United.

Teve

Det är avspark klockan 13.30 och matchen visas på V Sport Football och Viaplay.