Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Everton – Manchester United 1-0

Everton Women v Manchester United Women - The FA Women's Continental Cup

Manchester United avslutade gruppspelet i FA Women’s Super League med en förlust mot Everton på bortaplan. Lucy Graham gjorde matchens enda mål en kvart från slutet.

Matchen skulle komma igång 20 minuter senare än planerat. Detta sedan det var problem med ett av målen på Evertons arena. Här tar vi med oss att matchen egentligen skulle ha spelats i november men blev uppskjuten efter problem på arenan. En arena som invigdes tidigare i år, så det finns all anledning att ifrågasätta bygget.

United var det bästa laget i första halvlek, då Everton hade svårt att hantera gästernas höga press. För United mynnade det emellertid inte ut i många chanser. Jane Ross fick den första och största, då hon tillsammans med Jess Sigsworth kommer mot en Evertonförsvarare. Ross väljer dock ett avslut som motståndaren blockerar. Svagt av anfallaren.

Annars är det mittbacken Millie Turner som får chans på chans efter fasta situationer. Riktigt farligt blir det emellertid inte.

Everton byter in Hayley Raso direkt efter paus och det förbättrar hemmalaget markant. Andra halvlek är bara några minuter gammal när Raso tvingar Mary Earps till en bra räddning.

Lagen får sedan varsitt mål bortdömt. Uniteds kom på ett bra avslut från Ross men domaren hade redan blåst frispark mot Sigsworth. Everton har bollen i mål efter en fast situation, där det var väldigt rörigt i Uniteds straffområde.

Annars är känslan att vi går mot en 0-0-match. Då tar Raso saken i egna händer. Hon vinner en löpduell mot Uniteds mittback Abbie McManus och noterar att Graham har löpt in i boxen omarkerad. Enkel passning och enkelt mål.

McManus var tillbaka i spel efter en tids frånvaro. Först var hon ute på grund av skada och därefter behöll Amy Turner platsen i laget. Av dagens match att döma är nog Turner tillbaka i startelvan nästa match.

Målet innebär att matchen öppnar upp sig. United visar att laget inte vill förlora och får sånär till en kvittering direkt, men Ella Toones avslut blockeras. Sedan tvingar Katie Zelem målvakten till en mycket bra räddning efter en hörna.

Everton Women v Manchester United Women - The FA Women's Continental Cup
Ivana Fuso fick äntligen debutera!

Ivana Fuso blev inbytt för sin debut direkt efter Evertons mål. Den unga anfallaren visar goda takter vid några tillfällen, framför allt då hon vänder bort sin försvarare för ett avslut mitt i straffområdet. Tyvärr får hon emellertid ingen kraft i skottet.

För Uniteds del var matchen utan egentlig betydelse, men segern kan ge Everton självförtroende inför ligamatchen den 10 januari. Dessförinnan ska United bara spela en match, då vi på söndag möter Bristol City i ligan. Det är en match som United bara ska vinna. Allt annat skulle vara en stor missräkning mot laget som ser ut att sluta sist i ligan.

Everton – Manchester United 1-0 (0-0)

FA Women’s League Cup, gruppspel, 16 december


1-0 (74) Lucy Graham


Uniteds lag: Earps; Battle, McManus, M Turner, Ökvist; Zelem, Ladd; Sigsworth (Heath 60), Groenen (Toone 61), Galton (Hanson 54); Ross (Fuso 75)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK