Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Leeds kommer testa oss

Manchester United Training Session

Ole Gunnar Solskjaer har hållit presskonferens inför matchen mot Leeds på söndag. Utöver vad som sades där ger vi er ett matigt nyhetssvep så här på fredagseftermiddagen. Bland annat uppmärksammar vi att Wayne Rooneys äldste son, Kai, kommer spela ungdomsfotboll för samma klubb som pappa representerade i över ett decennium.

Premier League har även meddelat att en ny bytesregel kommer införas vid huvudskador. Detta och mycket annat finns att ta del av nedan.

Solskjaers presskonferens

Vi börjar dock med det som är mest aktuellt, nämligen Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför det bittra, men så efterlängtade (?), mötet med Leeds hemma på Old Trafford på söndag.

Nedan har vi sammanställt vad norrmannen hade att säga.

…om Leeds

  • Ser fram emot mötet på söndag. Ett annat Leeds som kommer nu. Kommer testa våra gränser. Förr var det riktiga duster lagen emellan.
  • Eget minne mot Leeds? ”Jag njöt av att göra två mål mot dem på Elland Road. Många bra minnen.”

…om läget i laget

  • Edinson Cavani har bett om ursäkt (för sin kommentar på sociala medier). Hoppas inte att misstaget kommer bli kostsamt. Jobbar på formen.
  • Harry Maguire och Victor Lindelöf har gjort det mycket bra. Eric Bailly och Axel Tuanzebe har haft småskavanker men bör finnas med i truppen på söndag.

…om publik och hemmaplan

  • Publikfrågan? Svårt att nysta i. Borde inte vara några problem att ta in ett par tusen på Old Trafford. Ett övertag för de som får ha publik.
  • Spelet på hemmaplan handlar inte om det mentala. Ibland är det bara små marginaler, till exempel vilka som gör första målet.

Presskonferensen i sin helhet finns att ta del av genom att följa den här länken.

Kai är klar

Pappa satte sina fotspår i Manchester United som klubbens meste målgörare någonsin samt som en av ligans bäste spelare under sin karriär. Frågan är nu om Wayne Rooneys äldste son, Kai, kan axla den otacksamma manteln och göra detsamma.

11-åringen har nämligen signerat för United och kommer ingå i klubbens ungdomsakademi framöver.

Nya bytesregler vid huvudskada

Premier League låter nu meddela att man framöver kommer tillåta fria byten vid huvudskador, oavsett om alla tre byten är genomförda.

Eftersom det kan vara en aning tvetydigt vad en huvudskada är, ska bytesregeln specifikt innefattas av skador som orsakar hjärnskakning.

Man inväntar nu endast godkännande från FA och hoppas kunna implementera regeln i januari.

Vidare har det även diskuterats att öka det högst tillåtna antalet spelare på bänken från sju till nio. Om det går igenom kan det bli verklighet redan till omgång 14.

Ingen publik i Manchesterområdet

BBC-journalisten Simon Stone ger oss en uppdatering vad gäller publikfrågan på de brittiska arenorna. Det mest iögonfallande i tweeten nedan är givetvis att Manchesterområdet inte tillåts ta in publik vad det lider.

Stone skriver att Greater Manchester/Trafford fortsätt är i ”tier 3”, alltså fas tre, vilket innebär den högsta restriktionsgraden i Storbritannien.

Sheffield United kniper Lingard?

Manchester United Travel to Leipzig for UEFA Champions League
Jesse Lingard har fått sparsamt med speltid under säsongen. Nu uppges Sheffield United visa intresse för 28-åringen.

Inget svep utan silly.

Enligt uppgifter från lokaltidningen, Manchester Evening News, är Sheffield United sugna på att knyta åt sig Jesse Lingard på ett lånekontrakt. 

28-åringen har inte spelat på närmare tre månader och står uppenbarligen inte särskilt högt i kurs hos Solskjaer.

Problemet för köparen? Att betala Lingards veckopeng på cirka £100 000.

Mittfältaren kan dock behöva se sig om efter en ny arbetsgivare då kontraktet med United löper ut om sex månader.

Det viskas dock om att klubben vill aktivera mittfältarens optionsår, som finns inskrivet i kontraktet. Det skulle i sådana fall innebära att Lingard blir United trogen fram till 2022.

Heath och Rashford prisade

På Fifas årliga ”The Best”-gala uppmärksammades två United-representanter i form av Tobin Heat och Marcus Rashford.

Amerikanskan blev uttagen i det världslaget som korades och hemmasonen fick motta Fifa Foundation Award, ett pris som uppmärksammar bland annat välgörenhetsarbete utanför planen.

Grattis, säger vi till både Tobin och Marcus!

Lottat i FA Youth Cup

Till sist ger vi er lottningen av den fjärde rundan i FA Youth Cup, och för Uniteds del finns tre potentiella motståndare: Liverpool, Sutton United, eller Camberley…