Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Leeds United 6-2

Manchester United v Leeds United - Premier League

Manchester United körde över Leeds där matchen slutade med 6-2. Där Scott McTominay och Anthony Martial stod för två riktigt bra insatser.

På förhand så var det mycket snack om att Manchester Uniteds sätt att spela fotboll skulle vara helt rätt mot Leeds. Det var snack om att det skulle vara ett perfekt motstånd för Manchester United och visst blev det så. Slutsiffrorna skrevs till 6-2 och redan när klockan stod på 1:06 satte Scott McTominay 1-0.

Manchester United som på senare tid har haft en tendens till att ge motståndarna första målet visade idag att det skulle bli ändring på det. Siffrorna stack iväg och vi kunde i minut 37 räkna in 4-0 till hemmalaget. Scott McTominay krigade på mittfältet och efter den perfekta start som han inledde med så lyste han av självförtroende.

Anthony Martial lär också bli namnet på mångas läppar idag, blir uppskriven med två assist men ligger idag bakom 4 av 6 mål. Sätter själv ingen boll i mål och borde kanske ha gjort 1-2 mål själv. Men assist väger lika mycket som mål fick jag lära mig i tidig ålder och idag visar verkligen Anthony att man inte behöver göra mål för att skapa mål.

Idag ägde Manchester United fullständigt matchen, var till och från dock oroande passiva i försvaret och där kunde man varit betydligt starkare, vakna och på hugget, men offensivt finns det inget att klaga på idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Gör några bra räddningar under matchens gång, fotparaden under slutet på första halvlek är riktigt bra. Har till och från en del att göra idag, släpper in två. Har handen på bollen vid hörnan som leder till 4-1 och helt chanslös på 6-2.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Vaken vid flera tillfällen under matchen gång, Bidrar inte direkt mycket offensivt idag där Manchester United hotade en hel bakom Leeds backlinje. Gör några lätta misstag till och från.

Victor Nilsson Lindelöf: 7

1 mål. Vaken på hörnan och får sätta dit 4-0. Verkade lite förvirrad inledningsvis i matchen, missade markering vid ett par tillfällen och blev räddad av Wan-Bissaka. Spelar upp sig efter det och fick mer tid med boll efter att siffrorna stack iväg.

Harry Maguire: 7

Bäst i försvaret, vass på huvudet och vann många dueller idag. Försvaret i sig verkade virrigt idag men gott att se att viljan att hålla bollen ifrån målet finns. Offrade sig i ett perfekt läge för Leeds där bollen styrdes ut till hörna.

Luke Shaw: 6

Utbytt 61′. Inte den vassaste inledningen på matchen, missade helt motståndare som kom farandes i ryggen i första halvlek. Kunde lika gärna slutat upp i målet.  Finns mer att önska av Luke Shaw, verkar okoncentrerad till och från. Sämst i backlinjen idag.

Scott McTominay: 9

2 mål 1 assist. Helt fantastisk idag. Inleder med att innan två minuter är spelade smälla dit 1-0 med en perfekt träff. Följde upp med att minuterna senare fint sätta dit 2-0. Ägde mittfältet och gör som vanligt en riktigt krigarinsats. Vände och vred med Leeds när han sedan assisterade Daniel James till 5-1

Fred: 7

Energisk, springer mycket och visar hur viktig han är för Manchester United. Hamnar i skuggan av en för dagen helt fantastisk Scott McTominay. Men gör som han alltid gör, det grova, tunga och otroligt viktiga jobbet i skuggan. Förlorar nickduellen vid hörnan som leder fram till 4-1

Daniel James: 7,5

1 mål. Sliter under första halvlek, hamnar fel i positioneringen och fattar fel beslut ett vid ett par tillfällen. Spelar upp sig under andra halvlek, sätter press bättre och bidrar mer i spelet. Var nog egentligen närmare en straff än ett gult när han föll i straffområdet.

Bruno Fernandes: 8

Utbytt 71′. 2 mål 1 assist. Var väldigt bra idag. Släppte perfekt till Scott som satte dit 1-0. Var påpasslig när Leeds stod helt passiva och kunde sätta dit 3-0. Fick avsluta Manchester Uniteds målkavalkad med att sätta en straff till 6-1. Är som vanligt med i toppen sett till insats men får se sig besegrad av såväl Scott McTominay som Anthony Martial idag.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 71′. Fick det inte riktigt att lossna. Försökte och försökte men det ville sig inte idag. Fick inte ut det han ville och ibland har man bara sådana dagar. Släppte bollen till Anthony Martial som fixade straff.

Anthony Martial: 8,5

2 Assist. Står på 2 assist i dagens match, jag ger honom mer eller mindre fyra. Inleder med en grym passning till Scott, gör jobbet innan Bruno spikar dit 3-0. Assisterar Victor och ordnar sedan straff. Gör själv inga mål men ligger bakom 4 av de 6 målen idag.

Alex Telles: 6

Inbytt 61′. Byttes in istället för Shaw, bidrog mer offensivt men matchen i sig var redan avgjord. Hade inte speciellt mycket att göra och sticker inte heller ut. Stark i boxen på fasta och slår själv ett par bra hörnor.

Edinson Cavani: N/A

Inbytt 71′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny Van de Beek: N/A

Inbytt 71′. Spelade för kort tid för att betygsättas.